New early IAC peach cultivars: Jóia and Doçura types
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14960 |
Resumo: | Jóia-3 (IAC 4974-6), Jóia-4 (IAC 4974-23), Jóia-5 (IAC 976-1) and Doçura-4 (IAC 5174-6) are new dessert peach cultivars, obtained at Instituto Agronômico, Campinas, São Paulo State, Brazil, from crosses between local peach cultivars with peaches and nectarines introduced from Florida, USA. Their main characteristics are great tree vigour, high productiveness, early ripening and white-flesh and freestone fruits. These cultivars are indicated for commercial orchards in the mild winters prevailing in the State of São Paulo, as advantageous alternative to actual cultivars that present similar characteristics. |
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New early IAC peach cultivars: Jóia and Doçura typesNovas cultivares IAC de pêssegos precoces: tipos Jóia e Doçurapeach breeding; new cultivars; freestone fruitsmelhoramento de pêssego; caroço soltoJóia-3 (IAC 4974-6), Jóia-4 (IAC 4974-23), Jóia-5 (IAC 976-1) and Doçura-4 (IAC 5174-6) are new dessert peach cultivars, obtained at Instituto Agronômico, Campinas, São Paulo State, Brazil, from crosses between local peach cultivars with peaches and nectarines introduced from Florida, USA. Their main characteristics are great tree vigour, high productiveness, early ripening and white-flesh and freestone fruits. These cultivars are indicated for commercial orchards in the mild winters prevailing in the State of São Paulo, as advantageous alternative to actual cultivars that present similar characteristics.Jóia-3 (IAC 4974-6), Jóia-4 (IAC 4974-23), Jóia-5 (IAC 976-1) e Doçura-4 (IAC 5174-6) são novas cultivares de pêssego para mesa, obtidas no Instituto Agronômico de Campinas, através de cruzamentos entre variedades de pêssegos locais com pêssegos e nectarinas introduzidos da Flórida, EUA. Apresentam plantas vigorosas, alta produtividade, maturação precoce e frutos de polpa branca e caroço solto, e se constituem em opções varietais de valor aos pêssegos de características similares, atualmente em cultivo nas regiões de inverno brando do Estado de São Paulo.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraOjima, MárioDall’Orto, Fernando Antônio CampoBarbosa, WilsonMartins, Fernando P.Santos, Rui R.Rigitano, Orlando2014-04-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14960Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.22, n.7, jul. 1987; 729-732Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.22, n.7, jul. 1987; 729-7321678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/14960/8676info:eu-repo/semantics/openAccess2014-10-08T18:42:47Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/14960Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-10-08T18:42:47Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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