In vitro conservation of Cape gooseberry through slow-growth nodal segment cultures

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Rezende, Renata Alves Lara Silva
Data de Publicação: 2018
Outros Autores: Rodrigues, Filipe Almendagna, Rezende, Ramiro Machado, Soares, Joyce Dória Rodrigues, Pasqual, Moacir, Assis, Franscinely Aparecida de
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
Texto Completo: https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/25481
Resumo: The objective of this work was to evaluate the effects of temperature and osmotic agents on the in vitro conservation of Cape gooseberry (Physalis peruviana). Temperatures at 18 and 25°C, as well as the osmotic agents sucrose, mannitol, and sorbitol were tested. A short-term in vitro conservation of Cape gooseberry can be achieved at 18°C, using 30 g L-1 sucrose.
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spelling In vitro conservation of Cape gooseberry through slow-growth nodal segment culturesConservação in vitro de físalis por meio do cultivo de segmentos nodais em crescimento lentoPhysalis peruviana; conservação ex situ; cultura de tecidosPhysalis peruviana; ex situ conservation; tissue cultureThe objective of this work was to evaluate the effects of temperature and osmotic agents on the in vitro conservation of Cape gooseberry (Physalis peruviana). Temperatures at 18 and 25°C, as well as the osmotic agents sucrose, mannitol, and sorbitol were tested. A short-term in vitro conservation of Cape gooseberry can be achieved at 18°C, using 30 g L-1 sucrose.O objetivo deste trabalho foi avaliar os efeitos da temperatura e de agentes osmóticos na conservação in vitro de físalis (Physalis peruviana). Foram testadas as temperaturas de 18 e 25°C, bem como os agentes osmóticos sacarose, manitol e sorbitol. A conservação de físalis in vitro, em curto prazo, pode ser conseguida a 18°C, em meio com adição de 30 g L-1 de sacarose.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (Capes)Rezende, Renata Alves Lara SilvaRodrigues, Filipe AlmendagnaRezende, Ramiro MachadoSoares, Joyce Dória RodriguesPasqual, MoacirAssis, Franscinely Aparecida de2018-08-13info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/25481Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.53, n.5, May 2018; 651-655Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.53, n.5, May 2018; 651-6551678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAenghttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/25481/14214https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/downloadSuppFile/25481/17234https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/downloadSuppFile/25481/17250Direitos autorais 2018 Pesquisa Agropecuária Brasileirainfo:eu-repo/semantics/openAccess2018-08-13T13:38:43Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/25481Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2018-08-13T13:38:43Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
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