In vitro conservation of Cape gooseberry through slow-growth nodal segment cultures

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Rezende, Renata Alves Lara Silva
Data de Publicação: 2018
Outros Autores: Rodrigues, Filipe Almendagna, Rezende, Ramiro Machado, Soares, Joyce Dória Rodrigues, Pasqual, Moacir, Assis, Franscinely Aparecida de
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da UFLA
Texto Completo: http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/34065
Resumo: The objective of this work was to evaluate the effects of temperature and osmotic agents on the in vitro conservation of Cape gooseberry (Physalis peruviana). Temperatures at 18 and 25°C, as well as the osmotic agents sucrose, mannitol, and sorbitol were tested. A short-term in vitro conservation of Cape gooseberry can be achieved at 18°C, using 30 g L-1 sucrose.
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spelling In vitro conservation of Cape gooseberry through slow-growth nodal segment culturesConservação in vitro de físalis por meio do cultivo de segmentos nodais em crescimento lentoPhysalis peruvianaEx situ conservationTissue cultureConservação ex situCultura de tecidosThe objective of this work was to evaluate the effects of temperature and osmotic agents on the in vitro conservation of Cape gooseberry (Physalis peruviana). Temperatures at 18 and 25°C, as well as the osmotic agents sucrose, mannitol, and sorbitol were tested. A short-term in vitro conservation of Cape gooseberry can be achieved at 18°C, using 30 g L-1 sucrose.O objetivo deste trabalho foi avaliar os efeitos da temperatura e de agentes osmóticos na conservação in vitro de físalis (Physalis peruviana). Foram testadas as temperaturas de 18 e 25°C, bem como os agentes osmóticos sacarose, manitol e sorbitol. A conservação de físalis in vitro, em curto prazo, pode ser conseguida a 18°C, em meio com adição de 30 g L-1 de sacarose.Embrapa Secretaria de Pesquisa e Desenvolvimento Pesquisa Agropecuária Brasileira2019-05-07T16:29:47Z2019-05-07T16:29:47Z2018-05info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleapplication/pdfREZENDE, R. A. L. S. et al. In vitro conservation of Cape gooseberry through slow-growth nodal segment cultures. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 5, p. 651-655, May 2018.http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/34065Pesquisa Agropecuária Brasileirareponame:Repositório Institucional da UFLAinstname:Universidade Federal de Lavras (UFLA)instacron:UFLAhttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/info:eu-repo/semantics/openAccessRezende, Renata Alves Lara SilvaRodrigues, Filipe AlmendagnaRezende, Ramiro MachadoSoares, Joyce Dória RodriguesPasqual, MoacirAssis, Franscinely Aparecida deeng2023-05-26T18:44:16Zoai:localhost:1/34065Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.ufla.br/oai/requestnivaldo@ufla.br || repositorio.biblioteca@ufla.bropendoar:2023-05-26T18:44:16Repositório Institucional da UFLA - Universidade Federal de Lavras (UFLA)false
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