Changes in chemical composition during storage of squashes and pumpkins
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Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15136 |
Resumo: | Changes in chemical composition were determined during storage of squashes (Curcubita maxima, Duch.) and pumpkins (Curcubita moschata, Duch.) for 70 days. The hybrid 'Tetsukabuto' was used as standard. During the storage period, total soluble solids and beta-carotene increased whereas starch content decreased; reducing sugars and non-reducing sugars increased up to 35 days and then decreased; total sugars and ratio total sugars/starch increased up to 56 days and then decreased at day 70. The hibrid 'ESAL 7511 x ESAL 7523' gave similar chemical composition to 'Tetsukabuto. |
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Changes in chemical composition during storage of squashes and pumpkinsVariação na composição química durante o armazenamento de morangas e abóboras'Tetsukabuto'; postharvest; Curcubita maxima; Curcubita moschataconservação pós-colheita; híbrido Tetsukabuto; Curcubita maxima; Curcubita moschataChanges in chemical composition were determined during storage of squashes (Curcubita maxima, Duch.) and pumpkins (Curcubita moschata, Duch.) for 70 days. The hybrid 'Tetsukabuto' was used as standard. During the storage period, total soluble solids and beta-carotene increased whereas starch content decreased; reducing sugars and non-reducing sugars increased up to 35 days and then decreased; total sugars and ratio total sugars/starch increased up to 56 days and then decreased at day 70. The hibrid 'ESAL 7511 x ESAL 7523' gave similar chemical composition to 'Tetsukabuto.Este trabalho objetivou avaliar a conservação pós-colheita de morangas (Curcubita maxima Duch.) e abóboras (Curcubita moschata Duch.) tendo como padrão o híbrido ‘Tetsukabuto’ Os teores de sólidos solúveis e beta-caroteno cresceram até o final do período de armazenamento, ocorrendo o inverso com o teor de amido. Os açúcares redutores e não-redutores tiveram aumentos até o 35º dia de armazenamento, e daí em diante decresceram. Os açúcares totais e relação açúcares/amido aumentaram até 56 dias, com uma redução aos 70 dias de armazenamento. O híbrido ‘ESAL 7511 x ESAL 7523’ apresentou composição química semelhante ao 'Tetsukabuto'.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraPedrosa, Josué FernandesCasali, Vicente Wagner DiasCheng, Simon SuhwenChitarra, Maria Isabel FernandesCarvalho, Vânia Déa de2014-04-16info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15136Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.18, n.1, jan. 1983; 29-32Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.18, n.1, jan. 1983; 29-321678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15136/8921info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-16T16:40:55Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/15136Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-16T16:40:55Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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