Physical and chemical characteristics of soursoup fruit

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Castro, Francisco Aécio de
Data de Publicação: 2014
Outros Autores: Maia, Geraldo Arraes, Holanda, Luciano Flavio Frota, Guedes, Zuleica Braga L., Moura Fé, José de Anchieta
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)
Texto Completo: https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15472
Resumo: In this work, fruits from soursoup (Annona muricata L.) obtained in Fortaleza, Ceará, Brazil, were used. Physical measurements were made on the homogenized pulp of raw and ripe fruits to evaluate their industrial yield. Chemical and physical determinations were made in order to know the chemical composition of the fruits. Liquid gas chromatography was used to evaluate the percentage of the fatty acid composition of the lipid fraction of the soursoup seeds.
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spelling Physical and chemical characteristics of soursoup fruitCaracterísticas físicas e químicas da graviolaAnnona muricata L.; fatty acids; lipidic fraction; homogenized pulpAnnona muricata L.; ácidos graxos; fração lipídica; polpa homogeneizadaIn this work, fruits from soursoup (Annona muricata L.) obtained in Fortaleza, Ceará, Brazil, were used. Physical measurements were made on the homogenized pulp of raw and ripe fruits to evaluate their industrial yield. Chemical and physical determinations were made in order to know the chemical composition of the fruits. Liquid gas chromatography was used to evaluate the percentage of the fatty acid composition of the lipid fraction of the soursoup seeds.Neste trabalho foram empregados frutos da gravioleira (Annona muricata L.), provenientes do mercado hortifrutigranjeiro de Fortaleza, Ceará. Realizaram-se medidas físicas em 30 frutos maduros. As determinações das características químicas e físicas foram realizadas na polpa homogeneizada de frutos verdes e maduros. Procedeu-se a estudo no óleo da semente da graviola através de análise cromatográfica em fase gasosa, determinando-se a percentagem de ácidos graxos presentes na fração lipídica.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraCastro, Francisco Aécio deMaia, Geraldo ArraesHolanda, Luciano Flavio FrotaGuedes, Zuleica Braga L.Moura Fé, José de Anchieta2014-04-16info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15472Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.19, n.3, mar. 1984; 361-365Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.19, n.3, mar. 1984; 361-3651678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/15472/9410info:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-16T19:18:58Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/15472Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2014-04-16T19:18:58Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
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