Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1998 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4971 |
Resumo: | The objetive of this work was to determine the dietary protein requirement for broiler breeders during their breeding period. Two broiler breeder lines were submitted to isocaloric diets, with levels of crude protein (CP) of 12.0; 13.5; 15.0; 16.5 and 18.0%, from 24th to 56th week of age. A linear effect of crude protein level on egg weight was observed only at the 32nd week of age. CP level did not affect the total number of eggs produced, bird live weight, and bird carcass composition. The results indicate that it is possible to use diets containing as little as 12% of CP for broiler breeder hens from the 24th to 56th week of age. |
id |
EMBRAPA-4_dc97e47eca81403cbf620e6d22e80b05 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/4971 |
network_acronym_str |
EMBRAPA-4 |
network_name_str |
Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
repository_id_str |
|
spelling |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding periodExigência de proteína em dietas para reprodutoras de frangos de corte durante a fase de produçãonutricional requirements; nutrition; breeder birdsexigências nutricionais; nutrição; galinhas reprodutorasThe objetive of this work was to determine the dietary protein requirement for broiler breeders during their breeding period. Two broiler breeder lines were submitted to isocaloric diets, with levels of crude protein (CP) of 12.0; 13.5; 15.0; 16.5 and 18.0%, from 24th to 56th week of age. A linear effect of crude protein level on egg weight was observed only at the 32nd week of age. CP level did not affect the total number of eggs produced, bird live weight, and bird carcass composition. The results indicate that it is possible to use diets containing as little as 12% of CP for broiler breeder hens from the 24th to 56th week of age.Objetivou-se, no presente estudo, determinar a exigência de proteínas na dieta para reprodutoras de frangos de corte durante a fase da reprodução. Duas linhagens de reprodutoras de frangos de corte foram submetidas a dietas isocalóricas, com níveis de proteína bruta (PB) de 12,0; 13,5; 15,0; 16,5 e 18,0%, da 24a à 56a semana de idade. Foi observado um efeito linear dos níveis de PB no peso dos ovos somente na 32a semana de idade. Não houve diferenças entre tratamentos quanto ao número de ovos, quanto ao peso corporal e quanto à composição de suas carcaças. Conclui-se que é possível utilizar dietas com 12% de PB para reprodutoras no período da 24a à 56asemana de idade.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraRabenschlag de Brum, Paulo AntônioPenz Junior, Antônio MárioGuidoni, Antônio LourençoTeixeira Albino, Luiz FernandoBello Fialho, Flávio1998-08-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4971Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.33, n.8, ago. 1998; 1389-1397Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.33, n.8, ago. 1998; 1389-13971678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4971/7115info:eu-repo/semantics/openAccess2015-01-19T16:56:55Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/4971Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2015-01-19T16:56:55Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period Exigência de proteína em dietas para reprodutoras de frangos de corte durante a fase de produção |
title |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period |
spellingShingle |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period Rabenschlag de Brum, Paulo Antônio nutricional requirements; nutrition; breeder birds exigências nutricionais; nutrição; galinhas reprodutoras |
title_short |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period |
title_full |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period |
title_fullStr |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period |
title_full_unstemmed |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period |
title_sort |
Crude protein requirements for broiler breeder hens during the breeding period |
author |
Rabenschlag de Brum, Paulo Antônio |
author_facet |
Rabenschlag de Brum, Paulo Antônio Penz Junior, Antônio Mário Guidoni, Antônio Lourenço Teixeira Albino, Luiz Fernando Bello Fialho, Flávio |
author_role |
author |
author2 |
Penz Junior, Antônio Mário Guidoni, Antônio Lourenço Teixeira Albino, Luiz Fernando Bello Fialho, Flávio |
author2_role |
author author author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
|
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Rabenschlag de Brum, Paulo Antônio Penz Junior, Antônio Mário Guidoni, Antônio Lourenço Teixeira Albino, Luiz Fernando Bello Fialho, Flávio |
dc.subject.por.fl_str_mv |
nutricional requirements; nutrition; breeder birds exigências nutricionais; nutrição; galinhas reprodutoras |
topic |
nutricional requirements; nutrition; breeder birds exigências nutricionais; nutrição; galinhas reprodutoras |
description |
The objetive of this work was to determine the dietary protein requirement for broiler breeders during their breeding period. Two broiler breeder lines were submitted to isocaloric diets, with levels of crude protein (CP) of 12.0; 13.5; 15.0; 16.5 and 18.0%, from 24th to 56th week of age. A linear effect of crude protein level on egg weight was observed only at the 32nd week of age. CP level did not affect the total number of eggs produced, bird live weight, and bird carcass composition. The results indicate that it is possible to use diets containing as little as 12% of CP for broiler breeder hens from the 24th to 56th week of age. |
publishDate |
1998 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1998-08-01 |
dc.type.none.fl_str_mv |
|
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4971 |
url |
https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4971 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4971/7115 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira Pesquisa Agropecuária Brasileira |
publisher.none.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira Pesquisa Agropecuária Brasileira |
dc.source.none.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.33, n.8, ago. 1998; 1389-1397 Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.33, n.8, ago. 1998; 1389-1397 1678-3921 0100-104x reponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) instacron:EMBRAPA |
instname_str |
Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
instacron_str |
EMBRAPA |
institution |
EMBRAPA |
reponame_str |
Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
collection |
Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
repository.name.fl_str_mv |
Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
repository.mail.fl_str_mv |
pab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br |
_version_ |
1793416704803471360 |