Influence of the technological level on profitability of garlic culture
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 1995 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) |
Texto Completo: | https://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4375 |
Resumo: | It is possible, for the garlic producer of Santa Catarina, Brazil, to choose the productivity level from 4 t/ha to more than 10 t/ha. On the other hand, the increase in the productivity level implies increasing costs and yield quality. These aspects introduce doubts about the profitability of investments in productivity. The present paper shows that, in spite of an increase in total and unit costs, the use of a high level of productivity (10 t/ha) is more profitable than lower productivity levels. |
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Influence of the technological level on profitability of garlic cultureInfluência do nível tecnológico na rentabilidade da cultura do alhoproductivity; costsprodutividade; custosIt is possible, for the garlic producer of Santa Catarina, Brazil, to choose the productivity level from 4 t/ha to more than 10 t/ha. On the other hand, the increase in the productivity level implies increasing costs and yield quality. These aspects introduce doubts about the profitability of investments in productivity. The present paper shows that, in spite of an increase in total and unit costs, the use of a high level of productivity (10 t/ha) is more profitable than lower productivity levels.A cultura do alho dispõe, em Santa Catarina, de sistemas tecnológicos que possibilitam ao produtor situar o nível de produtividade da cultura desde 4 t/ha a mais de 10 t/ha. Contudo, as diferenças de custos decorrentes do nível tecnológico adotado, bem como a qualidade na produção, faz com que existam dúvidas quanto à rentabilidade dos diferentes sistemas. O presente trabalho mostra que, apesar do incremento nos custos totais e unitários, o uso de um nível de produtividade alto (10 t/ha) é mais rentável quando comparado com níveis inferiores.Pesquisa Agropecuaria BrasileiraPesquisa Agropecuária BrasileiraKreuz, Carlos LeomarLucini, Marco AntônioBiasi, JoséTomaselli, Amador1995-07-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4375Pesquisa Agropecuaria Brasileira; v.30, n.7, jul. 1995; 899-902Pesquisa Agropecuária Brasileira; v.30, n.7, jul. 1995; 899-9021678-39210100-104xreponame:Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPAporhttps://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4375/1661info:eu-repo/semantics/openAccess2010-06-07T16:14:03Zoai:ojs.seer.sct.embrapa.br:article/4375Revistahttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pabPRIhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phppab@sct.embrapa.br || sct.pab@embrapa.br1678-39210100-204Xopendoar:2010-06-07T16:14:03Pesquisa Agropecuária Brasileira (Online) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
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