Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil.
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1997 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
Texto Completo: | http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/481812 |
Resumo: | Fifteen popcorn cultivars grown in Brazil were analysed for expansion power, percent composition, dietary fiber, minerals, vitamins and aminoacids. The mean Expansion Power was 23,1, low for the international standards. The second major component in popcorn is the dietary fiber, ranging from 21 to 29%. Minerals and vitamins are presents in small amounts. Popcorn, like others cereals, is defficient in the limiting aminoacid lysine ans triptophan. The popcorn consuption, without addition of other ingredients, can be used in sodium restricted diets, and is a good source for dietary fiber intake. |
id |
EMBR_7cb30c14901947c58fefba76dce6d752 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/481812 |
network_acronym_str |
EMBR |
network_name_str |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
repository_id_str |
2154 |
spelling |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil.CaracteristicaBrasilPhysicalChemicalCharacteristicsComposição QuímicaFísicaMilho PipocaQuímicaZea Mayschemical compositionBrazilpopcornFifteen popcorn cultivars grown in Brazil were analysed for expansion power, percent composition, dietary fiber, minerals, vitamins and aminoacids. The mean Expansion Power was 23,1, low for the international standards. The second major component in popcorn is the dietary fiber, ranging from 21 to 29%. Minerals and vitamins are presents in small amounts. Popcorn, like others cereals, is defficient in the limiting aminoacid lysine ans triptophan. The popcorn consuption, without addition of other ingredients, can be used in sodium restricted diets, and is a good source for dietary fiber intake.EMBRAPA/CNPMS.GERMANI, R.PACHECO, C. A. P.CARVALHO, C. W. P.2011-04-10T11:11:11Z2011-04-10T11:11:11Z2011-04-10T11:11:11Z2011-04-10T11:11:11Z1998-12-1719972018-06-11T11:11:11Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleArquivos de Biologia e Tecnologia, Curitiba, v. 40, n. 1, p. 19-27, 1997.http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/481812porinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPA2017-08-16T02:38:36Zoai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/481812Repositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestcg-riaa@embrapa.bropendoar:21542017-08-16T02:38:36Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil. |
title |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil. |
spellingShingle |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil. GERMANI, R. Caracteristica Brasil Physical Chemical Characteristics Composição Química Física Milho Pipoca Química Zea Mays chemical composition Brazil popcorn |
title_short |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil. |
title_full |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil. |
title_fullStr |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil. |
title_full_unstemmed |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil. |
title_sort |
Características físicas e químicas dos principais cultivares de milho pipoca plantados no Brasil. |
author |
GERMANI, R. |
author_facet |
GERMANI, R. PACHECO, C. A. P. CARVALHO, C. W. P. |
author_role |
author |
author2 |
PACHECO, C. A. P. CARVALHO, C. W. P. |
author2_role |
author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
EMBRAPA/CNPMS. |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
GERMANI, R. PACHECO, C. A. P. CARVALHO, C. W. P. |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Caracteristica Brasil Physical Chemical Characteristics Composição Química Física Milho Pipoca Química Zea Mays chemical composition Brazil popcorn |
topic |
Caracteristica Brasil Physical Chemical Characteristics Composição Química Física Milho Pipoca Química Zea Mays chemical composition Brazil popcorn |
description |
Fifteen popcorn cultivars grown in Brazil were analysed for expansion power, percent composition, dietary fiber, minerals, vitamins and aminoacids. The mean Expansion Power was 23,1, low for the international standards. The second major component in popcorn is the dietary fiber, ranging from 21 to 29%. Minerals and vitamins are presents in small amounts. Popcorn, like others cereals, is defficient in the limiting aminoacid lysine ans triptophan. The popcorn consuption, without addition of other ingredients, can be used in sodium restricted diets, and is a good source for dietary fiber intake. |
publishDate |
1997 |
dc.date.none.fl_str_mv |
1997 1998-12-17 2011-04-10T11:11:11Z 2011-04-10T11:11:11Z 2011-04-10T11:11:11Z 2011-04-10T11:11:11Z 2018-06-11T11:11:11Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
Arquivos de Biologia e Tecnologia, Curitiba, v. 40, n. 1, p. 19-27, 1997. http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/481812 |
identifier_str_mv |
Arquivos de Biologia e Tecnologia, Curitiba, v. 40, n. 1, p. 19-27, 1997. |
url |
http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/481812 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) instacron:EMBRAPA |
instname_str |
Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
instacron_str |
EMBRAPA |
institution |
EMBRAPA |
reponame_str |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
collection |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
repository.mail.fl_str_mv |
cg-riaa@embrapa.br |
_version_ |
1822720807149764608 |