Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2018 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
Texto Completo: | http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1101175 |
Resumo: | Bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is a fruit of the Brazilian cerrado, whose flour is handcrafted, representing a typical regional product. Mature bocaiuva fruits from the State of Mato Grosso do Sul were processed to produce flour. |
id |
EMBR_c01424b883e4e5ef44d5d82a82998971 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/1101175 |
network_acronym_str |
EMBR |
network_name_str |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
repository_id_str |
2154 |
spelling |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).Acrocomia AculeataCerradoFrutoFarinhaCarotenoidsFatty acidsLinoleic acidOleic acidBocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is a fruit of the Brazilian cerrado, whose flour is handcrafted, representing a typical regional product. Mature bocaiuva fruits from the State of Mato Grosso do Sul were processed to produce flour.CLÁUDIA LEITE MUNHOZ, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Mato Grosso do SulRITA DE CÁSSIA AVELLANEDA GUIMARÃES, Universidade Federal de Mato Grosso do SULELIANA JANET SANJINEZ-ARGANDOÑA, Universidade Estadual de Campinas, UNICAMPIRIANI RODRIGUES MALDONADE, CNPH.MUNHOZ, C. L.GUIMARÃES, R. de C. A.SANJINEZ-ARGANDOÑAMALDONADE, I. R.2018-12-12T00:05:32Z2018-12-12T00:05:32Z2018-12-1120182019-01-24T11:11:11Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleAmbiência, v. 14, n. 2, p. 343 - 355, Maio/Ago. 2018.1808 - 0251http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/110117510.5935/ambiencia.2018.02.1enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPA2018-12-12T00:05:38Zoai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/1101175Repositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestopendoar:21542018-12-12T00:05:38falseRepositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestcg-riaa@embrapa.bropendoar:21542018-12-12T00:05:38Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd). |
title |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd). |
spellingShingle |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd). MUNHOZ, C. L. Acrocomia Aculeata Cerrado Fruto Farinha Carotenoids Fatty acids Linoleic acid Oleic acid |
title_short |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd). |
title_full |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd). |
title_fullStr |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd). |
title_full_unstemmed |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd). |
title_sort |
Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd). |
author |
MUNHOZ, C. L. |
author_facet |
MUNHOZ, C. L. GUIMARÃES, R. de C. A. SANJINEZ-ARGANDOÑA MALDONADE, I. R. |
author_role |
author |
author2 |
GUIMARÃES, R. de C. A. SANJINEZ-ARGANDOÑA MALDONADE, I. R. |
author2_role |
author author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
CLÁUDIA LEITE MUNHOZ, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Mato Grosso do Sul RITA DE CÁSSIA AVELLANEDA GUIMARÃES, Universidade Federal de Mato Grosso do SUL ELIANA JANET SANJINEZ-ARGANDOÑA, Universidade Estadual de Campinas, UNICAMP IRIANI RODRIGUES MALDONADE, CNPH. |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
MUNHOZ, C. L. GUIMARÃES, R. de C. A. SANJINEZ-ARGANDOÑA MALDONADE, I. R. |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Acrocomia Aculeata Cerrado Fruto Farinha Carotenoids Fatty acids Linoleic acid Oleic acid |
topic |
Acrocomia Aculeata Cerrado Fruto Farinha Carotenoids Fatty acids Linoleic acid Oleic acid |
description |
Bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is a fruit of the Brazilian cerrado, whose flour is handcrafted, representing a typical regional product. Mature bocaiuva fruits from the State of Mato Grosso do Sul were processed to produce flour. |
publishDate |
2018 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2018-12-12T00:05:32Z 2018-12-12T00:05:32Z 2018-12-11 2018 2019-01-24T11:11:11Z |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion info:eu-repo/semantics/article |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
Ambiência, v. 14, n. 2, p. 343 - 355, Maio/Ago. 2018. 1808 - 0251 http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1101175 10.5935/ambiencia.2018.02.1 |
identifier_str_mv |
Ambiência, v. 14, n. 2, p. 343 - 355, Maio/Ago. 2018. 1808 - 0251 10.5935/ambiencia.2018.02.1 |
url |
http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1101175 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) instacron:EMBRAPA |
instname_str |
Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
instacron_str |
EMBRAPA |
institution |
EMBRAPA |
reponame_str |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
collection |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) |
repository.mail.fl_str_mv |
cg-riaa@embrapa.br |
_version_ |
1794503466698145792 |