Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: MUNHOZ, C. L.
Data de Publicação: 2018
Outros Autores: GUIMARÃES, R. de C. A., SANJINEZ-ARGANDOÑA, MALDONADE, I. R.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
Texto Completo: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1101175
Resumo: Bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is a fruit of the Brazilian cerrado, whose flour is handcrafted, representing a typical regional product. Mature bocaiuva fruits from the State of Mato Grosso do Sul were processed to produce flour.
id EMBR_c01424b883e4e5ef44d5d82a82998971
oai_identifier_str oai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/1101175
network_acronym_str EMBR
network_name_str Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
repository_id_str 2154
spelling Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).Acrocomia AculeataCerradoFrutoFarinhaCarotenoidsFatty acidsLinoleic acidOleic acidBocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is a fruit of the Brazilian cerrado, whose flour is handcrafted, representing a typical regional product. Mature bocaiuva fruits from the State of Mato Grosso do Sul were processed to produce flour.CLÁUDIA LEITE MUNHOZ, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Mato Grosso do SulRITA DE CÁSSIA AVELLANEDA GUIMARÃES, Universidade Federal de Mato Grosso do SULELIANA JANET SANJINEZ-ARGANDOÑA, Universidade Estadual de Campinas, UNICAMPIRIANI RODRIGUES MALDONADE, CNPH.MUNHOZ, C. L.GUIMARÃES, R. de C. A.SANJINEZ-ARGANDOÑAMALDONADE, I. R.2018-12-12T00:05:32Z2018-12-12T00:05:32Z2018-12-1120182019-01-24T11:11:11Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleAmbiência, v. 14, n. 2, p. 343 - 355, Maio/Ago. 2018.1808 - 0251http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/110117510.5935/ambiencia.2018.02.1enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)instacron:EMBRAPA2018-12-12T00:05:38Zoai:www.alice.cnptia.embrapa.br:doc/1101175Repositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestopendoar:21542018-12-12T00:05:38falseRepositório InstitucionalPUBhttps://www.alice.cnptia.embrapa.br/oai/requestcg-riaa@embrapa.bropendoar:21542018-12-12T00:05:38Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)false
dc.title.none.fl_str_mv Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
title Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
spellingShingle Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
MUNHOZ, C. L.
Acrocomia Aculeata
Cerrado
Fruto
Farinha
Carotenoids
Fatty acids
Linoleic acid
Oleic acid
title_short Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
title_full Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
title_fullStr Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
title_full_unstemmed Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
title_sort Lipid nutritional quality of the pulp and kernel of bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd).
author MUNHOZ, C. L.
author_facet MUNHOZ, C. L.
GUIMARÃES, R. de C. A.
SANJINEZ-ARGANDOÑA
MALDONADE, I. R.
author_role author
author2 GUIMARÃES, R. de C. A.
SANJINEZ-ARGANDOÑA
MALDONADE, I. R.
author2_role author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv CLÁUDIA LEITE MUNHOZ, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Mato Grosso do Sul
RITA DE CÁSSIA AVELLANEDA GUIMARÃES, Universidade Federal de Mato Grosso do SUL
ELIANA JANET SANJINEZ-ARGANDOÑA, Universidade Estadual de Campinas, UNICAMP
IRIANI RODRIGUES MALDONADE, CNPH.
dc.contributor.author.fl_str_mv MUNHOZ, C. L.
GUIMARÃES, R. de C. A.
SANJINEZ-ARGANDOÑA
MALDONADE, I. R.
dc.subject.por.fl_str_mv Acrocomia Aculeata
Cerrado
Fruto
Farinha
Carotenoids
Fatty acids
Linoleic acid
Oleic acid
topic Acrocomia Aculeata
Cerrado
Fruto
Farinha
Carotenoids
Fatty acids
Linoleic acid
Oleic acid
description Bocaiuva (Acrocomia aculeata (Jacq.) Lodd.) is a fruit of the Brazilian cerrado, whose flour is handcrafted, representing a typical regional product. Mature bocaiuva fruits from the State of Mato Grosso do Sul were processed to produce flour.
publishDate 2018
dc.date.none.fl_str_mv 2018-12-12T00:05:32Z
2018-12-12T00:05:32Z
2018-12-11
2018
2019-01-24T11:11:11Z
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
info:eu-repo/semantics/article
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv Ambiência, v. 14, n. 2, p. 343 - 355, Maio/Ago. 2018.
1808 - 0251
http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1101175
10.5935/ambiencia.2018.02.1
identifier_str_mv Ambiência, v. 14, n. 2, p. 343 - 355, Maio/Ago. 2018.
1808 - 0251
10.5935/ambiencia.2018.02.1
url http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1101175
dc.language.iso.fl_str_mv eng
language eng
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
instname:Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
instacron:EMBRAPA
instname_str Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
instacron_str EMBRAPA
institution EMBRAPA
reponame_str Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
collection Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice) - Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa)
repository.mail.fl_str_mv cg-riaa@embrapa.br
_version_ 1794503466698145792