Essential oils from condiment and medicinal plants in the control of contaminants from the micropropagation of Myrciaria dubia.

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: BARRETO, H. C. dos S.
Data de Publicação: 2023
Outros Autores: CHAGAS, E. A., MELO FILHO, A. A. de, ETIENNE, B., SILVA, D. C. V. da, ARAÚJO, M. da C. da R.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Institucional da EMBRAPA (Repository Open Access to Scientific Information from EMBRAPA - Alice)
Texto Completo: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1160507
Resumo: Abstract: The main limitation of the micropropagation of camu-camu (Myrciaria dubia) is related to in vitro contamination. In order to overcome contamination, the effect of essential oils was studied as an alternative to conventional chemical treatments. This study aimed to analyze the action of essential oils from four condiment and medicinal plants (Oregano, Origanum vulgare L.; Garlic, Allium sativum L.; Citronella, Cymbopogon nardus L.; and Ginger, Zingiber officinale Rosc.) in reducing microbial contamination growth and on the survival rate of explants in the micropropagation of camu-camu. Resumo: A micropropagação de camu-camu (Myrciaria dúbia) tem como principal limitação a contaminação in vitro. A fim de superar a contaminação, o efeito dos óleos essenciais foi estudado como alternativa aos tratamentos químicos convencionais. Este estudo teve como objetivo determinar a ação dos óleos essenciais de quatro plantas condimentares e medicinais (Orégano, Origanum vulgare L.; Alho, Allium sativum L.; Citronela, Cymbopogon nardus L.; Gengibre, Zingiber officinale Rosc.) na redução de contaminação microbiana e sobre a taxa de sobrevivência dos explantes na micropropagação de camu-camu.
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