Agroclimatc requirements for hop culture
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2022 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Agropecuária Catarinense (Online) |
Texto Completo: | https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1273 |
Resumo: | Hops is a new species with interest for cultivation in Santa Catarina. There is little local information regarding its adaptation and performance in these climatic conditions. Despite being a plant originating from temperate climate and high latitudes, with cold winters and variable photoperiod throughout the year, cultivation experiences demonstrate the feasibility of cultivation of hop in warmer regions and lower latitudes. This fact demonstrates that some agroclimatic parameters, until now considered for the crop, are controversial. This study aims to discuss these parameters in light of the new knowledgecurrently available. |
id |
EPAGRI_8e0d9ad09a0f754f679d4bb0c0b2f209 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/1273 |
network_acronym_str |
EPAGRI |
network_name_str |
Agropecuária Catarinense (Online) |
repository_id_str |
|
spelling |
Agroclimatc requirements for hop cultureRequerimentos agroclimáticos para a cultura do lúpuloHumulus lupulus Lphotoperiodtemperaturevernalizationdegree-daysHumulus lupulus Lfotoperíodotemperaturasoma térmicadormênciavernalização Hops is a new species with interest for cultivation in Santa Catarina. There is little local information regarding its adaptation and performance in these climatic conditions. Despite being a plant originating from temperate climate and high latitudes, with cold winters and variable photoperiod throughout the year, cultivation experiences demonstrate the feasibility of cultivation of hop in warmer regions and lower latitudes. This fact demonstrates that some agroclimatic parameters, until now considered for the crop, are controversial. This study aims to discuss these parameters in light of the new knowledgecurrently available. O lúpulo é uma nova espécie com interesse de cultivo em Santa Catarina. Poucas são as informações locais a respeito da sua adaptação e de seu desempenho nas condições climáticas do Estado. Apesar de ser uma planta originária de climatemperado e altas latitudes, com invernos frios e fotoperíodo variável ao longo do ano, experiências de cultivo demonstram viabilidade em regiões mais quentes e de latitudes mais baixas. Este fato demonstra que alguns parâmetros agroclimáticos, até agora considerados adequados ao crescimento e desenvolvimento da cultura, são controversos. Este estudo objetiva discutir estes parâmetros à luz dos conhecimentos atualmente existentes. Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri2022-08-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/127310.52945/rac.v35i2.1273Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 35 No. 2 (2022); 83-86Agropecuária Catarinense; v. 35 n. 2 (2022); 83-862525-60760103-0779reponame:Agropecuária Catarinense (Online)instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)instacron:EPAGRIporhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1273/1392Copyright (c) 2022 Gabriel Berenhauser Leite, Cristina Pandolfohttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessLeite, Gabriel BerenhauserPandolfo, Cristina2022-09-01T02:31:27Zoai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/1273Revistahttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/RAC/indexPUBhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/index.php/RAC/oaieditoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br2525-60760103-0779opendoar:2022-09-01T02:31:27Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Agroclimatc requirements for hop culture Requerimentos agroclimáticos para a cultura do lúpulo |
title |
Agroclimatc requirements for hop culture |
spellingShingle |
Agroclimatc requirements for hop culture Leite, Gabriel Berenhauser Humulus lupulus L photoperiod temperature vernalization degree-days Humulus lupulus L fotoperíodo temperatura soma térmica dormência vernalização |
title_short |
Agroclimatc requirements for hop culture |
title_full |
Agroclimatc requirements for hop culture |
title_fullStr |
Agroclimatc requirements for hop culture |
title_full_unstemmed |
Agroclimatc requirements for hop culture |
title_sort |
Agroclimatc requirements for hop culture |
author |
Leite, Gabriel Berenhauser |
author_facet |
Leite, Gabriel Berenhauser Pandolfo, Cristina |
author_role |
author |
author2 |
Pandolfo, Cristina |
author2_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Leite, Gabriel Berenhauser Pandolfo, Cristina |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Humulus lupulus L photoperiod temperature vernalization degree-days Humulus lupulus L fotoperíodo temperatura soma térmica dormência vernalização |
topic |
Humulus lupulus L photoperiod temperature vernalization degree-days Humulus lupulus L fotoperíodo temperatura soma térmica dormência vernalização |
description |
Hops is a new species with interest for cultivation in Santa Catarina. There is little local information regarding its adaptation and performance in these climatic conditions. Despite being a plant originating from temperate climate and high latitudes, with cold winters and variable photoperiod throughout the year, cultivation experiences demonstrate the feasibility of cultivation of hop in warmer regions and lower latitudes. This fact demonstrates that some agroclimatic parameters, until now considered for the crop, are controversial. This study aims to discuss these parameters in light of the new knowledgecurrently available. |
publishDate |
2022 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2022-08-31 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1273 10.52945/rac.v35i2.1273 |
url |
https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1273 |
identifier_str_mv |
10.52945/rac.v35i2.1273 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1273/1392 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2022 Gabriel Berenhauser Leite, Cristina Pandolfo https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2022 Gabriel Berenhauser Leite, Cristina Pandolfo https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri |
publisher.none.fl_str_mv |
Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri |
dc.source.none.fl_str_mv |
Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 35 No. 2 (2022); 83-86 Agropecuária Catarinense; v. 35 n. 2 (2022); 83-86 2525-6076 0103-0779 reponame:Agropecuária Catarinense (Online) instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri) instacron:EPAGRI |
instname_str |
Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri) |
instacron_str |
EPAGRI |
institution |
EPAGRI |
reponame_str |
Agropecuária Catarinense (Online) |
collection |
Agropecuária Catarinense (Online) |
repository.name.fl_str_mv |
Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri) |
repository.mail.fl_str_mv |
editoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br |
_version_ |
1754917261600096256 |