Agroclimatc requirements for hop culture

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Leite, Gabriel Berenhauser
Data de Publicação: 2022
Outros Autores: Pandolfo, Cristina
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Agropecuária Catarinense (Online)
Texto Completo: https://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1273
Resumo:  Hops is a new species with interest for cultivation in Santa Catarina. There is little local information regarding its adaptation and performance in these climatic conditions. Despite being a plant originating from temperate climate and high latitudes, with cold winters and variable photoperiod throughout the year, cultivation experiences demonstrate the feasibility of cultivation of hop in warmer regions and lower latitudes. This fact demonstrates that some agroclimatic parameters, until now considered for the crop, are controversial. This study aims to discuss these parameters in light of the new knowledgecurrently available.
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spelling Agroclimatc requirements for hop cultureRequerimentos agroclimáticos para a cultura do lúpuloHumulus lupulus Lphotoperiodtemperaturevernalizationdegree-daysHumulus lupulus Lfotoperíodotemperaturasoma térmicadormênciavernalização Hops is a new species with interest for cultivation in Santa Catarina. There is little local information regarding its adaptation and performance in these climatic conditions. Despite being a plant originating from temperate climate and high latitudes, with cold winters and variable photoperiod throughout the year, cultivation experiences demonstrate the feasibility of cultivation of hop in warmer regions and lower latitudes. This fact demonstrates that some agroclimatic parameters, until now considered for the crop, are controversial. This study aims to discuss these parameters in light of the new knowledgecurrently available.  O lúpulo é uma nova espécie com interesse de cultivo em Santa Catarina. Poucas são as informações locais a respeito da sua adaptação e de seu desempenho nas condições climáticas do Estado. Apesar de ser uma planta originária de climatemperado e altas latitudes, com invernos frios e fotoperíodo variável ao longo do ano, experiências de cultivo demonstram viabilidade em regiões mais quentes e de latitudes mais baixas. Este fato demonstra que alguns parâmetros agroclimáticos, até agora considerados adequados ao crescimento e desenvolvimento da cultura, são controversos. Este estudo objetiva discutir estes parâmetros à luz dos conhecimentos atualmente existentes. Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina - Epagri2022-08-31info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/127310.52945/rac.v35i2.1273Agropecuária Catarinense Journal; Vol. 35 No. 2 (2022); 83-86Agropecuária Catarinense; v. 35 n. 2 (2022); 83-862525-60760103-0779reponame:Agropecuária Catarinense (Online)instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)instacron:EPAGRIporhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/rac/article/view/1273/1392Copyright (c) 2022 Gabriel Berenhauser Leite, Cristina Pandolfohttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessLeite, Gabriel BerenhauserPandolfo, Cristina2022-09-01T02:31:27Zoai:ojs.publicacoes.epagri.sc.gov.br:article/1273Revistahttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/RAC/indexPUBhttps://publicacoes.epagri.sc.gov.br/index.php/RAC/oaieditoriarac@epagri.sc.gov.br || lamperuch@epagri.sc.gov.br2525-60760103-0779opendoar:2022-09-01T02:31:27Agropecuária Catarinense (Online) - Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina (Epagri)false
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