Influence of pilot spray dryer settings on moisture and water activity of whole milk powder
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Data de Publicação: | 2013 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
Texto Completo: | https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/30 |
Resumo: | The aim of this study was to determinate the influence of pilot spray dryer settings on moisture and water activity of whole milk powder. In this experiment were applied six treatments and the variables were: the temperature of inlet air, the air flow and the flow rate of product. The treatment with the lowest temperature of the inlet air, air flow and outlet air temperature allowed water activity values higher than 0.200 (0.236) in the whole milk powder. It was not possible standardize the moisture and water activity of the whole milk powder controlling only one attribute of the spray dryer settings |
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Influence of pilot spray dryer settings on moisture and water activity of whole milk powderInfluência das condições de operação em spray dryer piloto sobre a umidade e a atividade de água do leite em pó integraldrying; storage; processingsecagem; armazenamento; processamentoThe aim of this study was to determinate the influence of pilot spray dryer settings on moisture and water activity of whole milk powder. In this experiment were applied six treatments and the variables were: the temperature of inlet air, the air flow and the flow rate of product. The treatment with the lowest temperature of the inlet air, air flow and outlet air temperature allowed water activity values higher than 0.200 (0.236) in the whole milk powder. It was not possible standardize the moisture and water activity of the whole milk powder controlling only one attribute of the spray dryer settingsO objetivo desse trabalho foi determinar a influência das condições de operação em spray dryer piloto sobre a umidade e a atividade de água do leite em pó integral. Foram empregados seis tratamentos nos quais se variou a temperatura do ar de entrada, a vazão de ar na câmara e a vazão de produto. O tratamento com menor temperatura do ar de entrada, menor vazão de ar e menor temperatura do ar de saída neste experimento possibilitaram que o leite em pó integral tivesse atividade de água média superior a 0,200 (0,236). O controle de apenas um único atributo durante a secagem não possibilitou a padronização da umidade e da atividade de água do leite em pó.ILCTPerrone, Ítalo TulerSimeão, MoisésRodrigues Júnior, Paulo HenriqueStephani, RodrigoCarvalho, Antonio Fernandes de2013-12-17info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/3010.5935/2238-6416.20130029Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 68, n. 393 (2013); 5-9Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 68, n. 393 (2013); 5-92238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/30/34Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinfo:eu-repo/semantics/openAccess2014-04-25T12:23:44Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/30Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2014-04-25T12:23:44Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false |
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