LEGISLATION ON ENVIRONMENTAL LICENSING-A REVIEW

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Teixeira, Carlos de Oliveira
Data de Publicação: 2013
Outros Autores: Maia, Aline Rodrigues, Guimarães, Marcos Roberto Batista, Otenio, Marcelo Henrique
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
Texto Completo: https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/134
Resumo: The present study aims to environmental legislation applied to the dairy industry for the State of Minas Gerais. From the production growth is the increase of water consumption in plants installed and a consequent higher volume of efluent. The complexity of environmental laws raises doubts about the care and adequacy of the enterprises, which largely, only have a reaction only when they are monitored, seeking at all costs to meet the parameters required, without foundation to do so. The dairy industry must face this problem not as an obstacle, but as an opportunity to improve their practices, concerning the competitiveness required for dairy chain and sustainability in production.
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spelling LEGISLATION ON ENVIRONMENTAL LICENSING-A REVIEWLEGISLAÇÃO SOBRE LICENCIAMENTO AMBIENTAL - UMA REVISÃOdairy production, environmental legislation, dairy efluent.produção leiteira; legislação ambiental; efluentes de laticíniosThe present study aims to environmental legislation applied to the dairy industry for the State of Minas Gerais. From the production growth is the increase of water consumption in plants installed and a consequent higher volume of efluent. The complexity of environmental laws raises doubts about the care and adequacy of the enterprises, which largely, only have a reaction only when they are monitored, seeking at all costs to meet the parameters required, without foundation to do so. The dairy industry must face this problem not as an obstacle, but as an opportunity to improve their practices, concerning the competitiveness required for dairy chain and sustainability in production.O presente trabalho abordou a legislação ambiental aplicada ao setor de laticínios para o estado de Minas Gerais. A partir do crescimento da produção ocorre o aumento do consumo de água nas plantas instaladas e um consequente volume maior de efluentes. A complexidade da legislação ambiental gera dúvidas quanto ao atendimento e adequação dos empreendimentos, que em grande parte só tem alguma reação quando são fiscalizados, buscando a todo custo cumprir os parâmetros exigidos sem embasamento para tanto. O setor leiteiro deve encarar esta problemática não como um empecilho, mas como oportunidade para melhoria de suas práticas, quanto à competitividade exigida para a cadeia leiteira e sua sustentabilidade na produção.ILCTTeixeira, Carlos de OliveiraMaia, Aline RodriguesGuimarães, Marcos Roberto BatistaOtenio, Marcelo Henrique2013-12-21info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/134Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 65, n. 375 (2010); 43-50Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 65, n. 375 (2010); 43-502238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/134/139Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinfo:eu-repo/semantics/openAccess2013-12-21T09:05:05Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/134Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2013-12-21T09:05:05Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false
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