Characterization of milk by infrared spectroscopy
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2013 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por eng |
Título da fonte: | Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
Texto Completo: | https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121 |
Resumo: | The present paper reports on the optical characterization of milk in order to evaluate its composition, by means of non invasive techniques, the FT-IR (Fourier Transform Infrared) and NIR (Near Infrared) absorption.. Samples were diluted with water and the fat density was found to decrease linearly with the increase of water. |
id |
EPAMIG-1_81a6716226a5c94c0274e1ae6fa3e313 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/121 |
network_acronym_str |
EPAMIG-1 |
network_name_str |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
repository_id_str |
|
spelling |
Characterization of milk by infrared spectroscopyCaracterização de leite por espectroscopia infra-vermelhomilk; fat; infrared spectroscopyleite; gordura; absorção infravermelhaThe present paper reports on the optical characterization of milk in order to evaluate its composition, by means of non invasive techniques, the FT-IR (Fourier Transform Infrared) and NIR (Near Infrared) absorption.. Samples were diluted with water and the fat density was found to decrease linearly with the increase of water.O trabalho apresenta a caracterização óptica do leite com o objetivo de quantificar sua composição por meio de uma técnica não invasiva, a absorção infravermelha por transforada de Fourier (FT-IR). As amostras foram diluidas com água e a densidade de gordura apresentou diminuição linear com o aumento da diluição com água. .ILCTBrandão, Mariana C. M. P.Carmo, Alexandre P.Bell, Maria José V.Anjos, Virgílio C.2013-12-20info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 65, n. 373 (2010); 30-33Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 65, n. 373 (2010); 30-332238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporenghttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121/125https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121/126Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinfo:eu-repo/semantics/openAccess2013-12-20T21:57:27Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/121Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2013-12-20T21:57:27Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Characterization of milk by infrared spectroscopy Caracterização de leite por espectroscopia infra-vermelho |
title |
Characterization of milk by infrared spectroscopy |
spellingShingle |
Characterization of milk by infrared spectroscopy Brandão, Mariana C. M. P. milk; fat; infrared spectroscopy leite; gordura; absorção infravermelha |
title_short |
Characterization of milk by infrared spectroscopy |
title_full |
Characterization of milk by infrared spectroscopy |
title_fullStr |
Characterization of milk by infrared spectroscopy |
title_full_unstemmed |
Characterization of milk by infrared spectroscopy |
title_sort |
Characterization of milk by infrared spectroscopy |
author |
Brandão, Mariana C. M. P. |
author_facet |
Brandão, Mariana C. M. P. Carmo, Alexandre P. Bell, Maria José V. Anjos, Virgílio C. |
author_role |
author |
author2 |
Carmo, Alexandre P. Bell, Maria José V. Anjos, Virgílio C. |
author2_role |
author author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
|
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Brandão, Mariana C. M. P. Carmo, Alexandre P. Bell, Maria José V. Anjos, Virgílio C. |
dc.subject.none.fl_str_mv |
|
dc.subject.por.fl_str_mv |
milk; fat; infrared spectroscopy leite; gordura; absorção infravermelha |
topic |
milk; fat; infrared spectroscopy leite; gordura; absorção infravermelha |
description |
The present paper reports on the optical characterization of milk in order to evaluate its composition, by means of non invasive techniques, the FT-IR (Fourier Transform Infrared) and NIR (Near Infrared) absorption.. Samples were diluted with water and the fat density was found to decrease linearly with the increase of water. |
publishDate |
2013 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2013-12-20 |
dc.type.none.fl_str_mv |
|
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121 |
url |
https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por eng |
language |
por eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121/125 https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121/126 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
ILCT |
publisher.none.fl_str_mv |
ILCT |
dc.source.none.fl_str_mv |
Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 65, n. 373 (2010); 30-33 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 65, n. 373 (2010); 30-33 2238-6416 0100-3674 reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG) instacron:EPAMIG |
instname_str |
Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG) |
instacron_str |
EPAMIG |
institution |
EPAMIG |
reponame_str |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
collection |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes |
repository.name.fl_str_mv |
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG) |
repository.mail.fl_str_mv |
||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br |
_version_ |
1793890268827615232 |