Characterization of milk by infrared spectroscopy

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Brandão, Mariana C. M. P.
Data de Publicação: 2013
Outros Autores: Carmo, Alexandre P., Bell, Maria José V., Anjos, Virgílio C.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
eng
Título da fonte: Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
Texto Completo: https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121
Resumo: The present paper reports on the optical characterization of milk in order to evaluate its composition, by means of non invasive techniques, the FT-IR (Fourier Transform Infrared) and NIR (Near Infrared) absorption.. Samples were diluted with water and the fat density was found to decrease linearly with the increase of water.
id EPAMIG-1_81a6716226a5c94c0274e1ae6fa3e313
oai_identifier_str oai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/121
network_acronym_str EPAMIG-1
network_name_str Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
repository_id_str
spelling Characterization of milk by infrared spectroscopyCaracterização de leite por espectroscopia infra-vermelhomilk; fat; infrared spectroscopyleite; gordura; absorção infravermelhaThe present paper reports on the optical characterization of milk in order to evaluate its composition, by means of non invasive techniques, the FT-IR (Fourier Transform Infrared) and NIR (Near Infrared) absorption.. Samples were diluted with water and the fat density was found to decrease linearly with the increase of water.O trabalho apresenta a caracterização óptica do leite com o objetivo de quantificar sua composição por meio de uma técnica não invasiva, a absorção infravermelha por transforada de Fourier (FT-IR). As amostras foram diluidas com água e a densidade de gordura apresentou diminuição linear com o aumento da diluição com água. .ILCTBrandão, Mariana C. M. P.Carmo, Alexandre P.Bell, Maria José V.Anjos, Virgílio C.2013-12-20info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 65, n. 373 (2010); 30-33Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 65, n. 373 (2010); 30-332238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporenghttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121/125https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121/126Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinfo:eu-repo/semantics/openAccess2013-12-20T21:57:27Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/121Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2013-12-20T21:57:27Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false
dc.title.none.fl_str_mv Characterization of milk by infrared spectroscopy
Caracterização de leite por espectroscopia infra-vermelho
title Characterization of milk by infrared spectroscopy
spellingShingle Characterization of milk by infrared spectroscopy
Brandão, Mariana C. M. P.
milk; fat; infrared spectroscopy
leite; gordura; absorção infravermelha
title_short Characterization of milk by infrared spectroscopy
title_full Characterization of milk by infrared spectroscopy
title_fullStr Characterization of milk by infrared spectroscopy
title_full_unstemmed Characterization of milk by infrared spectroscopy
title_sort Characterization of milk by infrared spectroscopy
author Brandão, Mariana C. M. P.
author_facet Brandão, Mariana C. M. P.
Carmo, Alexandre P.
Bell, Maria José V.
Anjos, Virgílio C.
author_role author
author2 Carmo, Alexandre P.
Bell, Maria José V.
Anjos, Virgílio C.
author2_role author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv

dc.contributor.author.fl_str_mv Brandão, Mariana C. M. P.
Carmo, Alexandre P.
Bell, Maria José V.
Anjos, Virgílio C.
dc.subject.none.fl_str_mv

dc.subject.por.fl_str_mv milk; fat; infrared spectroscopy
leite; gordura; absorção infravermelha
topic milk; fat; infrared spectroscopy
leite; gordura; absorção infravermelha
description The present paper reports on the optical characterization of milk in order to evaluate its composition, by means of non invasive techniques, the FT-IR (Fourier Transform Infrared) and NIR (Near Infrared) absorption.. Samples were diluted with water and the fat density was found to decrease linearly with the increase of water.
publishDate 2013
dc.date.none.fl_str_mv 2013-12-20
dc.type.none.fl_str_mv


dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121
url https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121
dc.language.iso.fl_str_mv por
eng
language por
eng
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121/125
https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/121/126
dc.rights.driver.fl_str_mv Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv ILCT
publisher.none.fl_str_mv ILCT
dc.source.none.fl_str_mv Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 65, n. 373 (2010); 30-33
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 65, n. 373 (2010); 30-33
2238-6416
0100-3674
reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
instacron:EPAMIG
instname_str Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
instacron_str EPAMIG
institution EPAMIG
reponame_str Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
collection Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
repository.name.fl_str_mv Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
repository.mail.fl_str_mv ||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br
_version_ 1793890268827615232