SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Mendes, Paula Nunes
Data de Publicação: 2013
Outros Autores: Furtado, Marco Antônio Moreira, Perrone, Ítalo Tuler
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
Texto Completo: https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/268
Resumo: The objective of this work was to show a review focused on sweetened condensed milk technology and on reverse osmosis milk concentration. Different aspects of these technologies have been showed: sweetened condensed milk market, milk proteins, milk concentration, sweetened condensed milk regulations, sugar addition, membrane filtration and reverse osmosis. The use of both technologies can reduce evaporation costs in sweetened condensed milk production.
id EPAMIG-1_9e7b9b10e8f8a4c432b08648897d9656
oai_identifier_str oai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/268
network_acronym_str EPAMIG-1
network_name_str Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
repository_id_str
spelling SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGYOSMOSE REVERSA NA PRODUÇÃO DE LEITE CONDENSADO: UMA POSSIBILIDADE TECNOLÓGICAevaporation, membrane separation, technologyevaporação; separação por membranas; tecnologia.The objective of this work was to show a review focused on sweetened condensed milk technology and on reverse osmosis milk concentration. Different aspects of these technologies have been showed: sweetened condensed milk market, milk proteins, milk concentration, sweetened condensed milk regulations, sugar addition, membrane filtration and reverse osmosis. The use of both technologies can reduce evaporation costs in sweetened condensed milk production.O objetivo deste trabalho é apresentar uma revisão sobre as tecnologias de produção do leite condensado e de concentração do leite por membranas de osmose reversa. Diferentes aspectos destas tecnologias foram apresentados: mercado de leite condensado, proteínas lácteas, concentração do leite, regulamentações sobre leite condensado, adição de açúcar, filtração por membranas e osmose reversa. Estas duas tecnologias podem ser acopladas objetivando a redução dos gastos com a evaporação durante a produção do leite condensado.ILCTMendes, Paula NunesFurtado, Marco Antônio MoreiraPerrone, Ítalo Tuler2013-12-29info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/26810.5935/2238-6416.20120067Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 67, n. 388 (2012); 68-76Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 67, n. 388 (2012); 68-762238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/268/278Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinfo:eu-repo/semantics/openAccess2013-12-29T14:07:27Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/268Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2013-12-29T14:07:27Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false
dc.title.none.fl_str_mv SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY
OSMOSE REVERSA NA PRODUÇÃO DE LEITE CONDENSADO: UMA POSSIBILIDADE TECNOLÓGICA
title SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY
spellingShingle SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY
Mendes, Paula Nunes
evaporation, membrane separation, technology
evaporação; separação por membranas; tecnologia.
title_short SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY
title_full SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY
title_fullStr SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY
title_full_unstemmed SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY
title_sort SWEETENED CONDENSED MILK PRODUCTION BY APPLYING OSMOSIS REVERSE: A TOOL FOR THE TECHNOLOGY
author Mendes, Paula Nunes
author_facet Mendes, Paula Nunes
Furtado, Marco Antônio Moreira
Perrone, Ítalo Tuler
author_role author
author2 Furtado, Marco Antônio Moreira
Perrone, Ítalo Tuler
author2_role author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv

dc.contributor.author.fl_str_mv Mendes, Paula Nunes
Furtado, Marco Antônio Moreira
Perrone, Ítalo Tuler
dc.subject.none.fl_str_mv

dc.subject.por.fl_str_mv evaporation, membrane separation, technology
evaporação; separação por membranas; tecnologia.
topic evaporation, membrane separation, technology
evaporação; separação por membranas; tecnologia.
description The objective of this work was to show a review focused on sweetened condensed milk technology and on reverse osmosis milk concentration. Different aspects of these technologies have been showed: sweetened condensed milk market, milk proteins, milk concentration, sweetened condensed milk regulations, sugar addition, membrane filtration and reverse osmosis. The use of both technologies can reduce evaporation costs in sweetened condensed milk production.
publishDate 2013
dc.date.none.fl_str_mv 2013-12-29
dc.type.none.fl_str_mv


dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/268
10.5935/2238-6416.20120067
url https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/268
identifier_str_mv 10.5935/2238-6416.20120067
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/268/278
dc.rights.driver.fl_str_mv Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv ILCT
publisher.none.fl_str_mv ILCT
dc.source.none.fl_str_mv Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 67, n. 388 (2012); 68-76
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 67, n. 388 (2012); 68-76
2238-6416
0100-3674
reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
instacron:EPAMIG
instname_str Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
instacron_str EPAMIG
institution EPAMIG
reponame_str Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
collection Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
repository.name.fl_str_mv Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
repository.mail.fl_str_mv ||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br
_version_ 1793890269420060672