MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Stephani, Rodrigo
Data de Publicação: 2013
Outros Autores: Perrone, Ítalo Tuler
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
Texto Completo: https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/250
Resumo: The aim of this work was to apply the mass balance in the sweetened condensed milk technology. Theoretical calculations were performed in milk fat standardization, in fat and non-fat solids relation (RF) and in yield determination. The equations and examples showed in this work can be useful in the standardization of sweetened condensed milk technology by the industry.
id EPAMIG-1_b833dd5cbb20bb25e7c3e637696ad8ba
oai_identifier_str oai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/250
network_acronym_str EPAMIG-1
network_name_str Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
repository_id_str
spelling MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONSBALANÇO DE MASSA APLICADO A TECNOLOGIA DE PRODUÇÃO DO LEITE CONDENSADO: CONSIDERAÇÕES TEÓRICASstandardization; calculations; productionpadronização; cálculos; produçãoThe aim of this work was to apply the mass balance in the sweetened condensed milk technology. Theoretical calculations were performed in milk fat standardization, in fat and non-fat solids relation (RF) and in yield determination. The equations and examples showed in this work can be useful in the standardization of sweetened condensed milk technology by the industry.O objetivo deste trabalho foi aplicar o balanço de massa à tecnologia de produção do leite condensado. Os cálculos teóricos foram realizados para as etapas de padronização do teor de gordura, para a relação entre o teor de gordura e de sólidos não gordurosos (RF) e para a determinação do rendimento de fabricação. As equações e exemplos apresentados são úteis para a padronização das tecnologias nas indústrias de leite condensado.ILCTStephani, RodrigoPerrone, Ítalo Tuler2013-12-26info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/25010.5935/2238-6416.20120049Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 67, n. 387 (2012); 49-56Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 67, n. 387 (2012); 49-562238-64160100-3674reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinstname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)instacron:EPAMIGporhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/250/260Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostesinfo:eu-repo/semantics/openAccess2013-12-26T22:17:21Zoai:oai.rilct.emnuvens.com.br:article/250Revistahttp://www.revistadoilct.com.br/ONGhttps://www.revistadoilct.com.br/rilct/oai||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br2238-64160100-3674opendoar:2013-12-26T22:17:21Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)false
dc.title.none.fl_str_mv MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS
BALANÇO DE MASSA APLICADO A TECNOLOGIA DE PRODUÇÃO DO LEITE CONDENSADO: CONSIDERAÇÕES TEÓRICAS
title MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS
spellingShingle MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS
Stephani, Rodrigo
standardization; calculations; production
padronização; cálculos; produção
title_short MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS
title_full MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS
title_fullStr MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS
title_full_unstemmed MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS
title_sort MASS BALANCE APPLIED TO THE SWEETENED CONDENSED MILK TECHNOLOGY: THEORETICAL CONSIDERATIONS
author Stephani, Rodrigo
author_facet Stephani, Rodrigo
Perrone, Ítalo Tuler
author_role author
author2 Perrone, Ítalo Tuler
author2_role author
dc.contributor.none.fl_str_mv

dc.contributor.author.fl_str_mv Stephani, Rodrigo
Perrone, Ítalo Tuler
dc.subject.none.fl_str_mv

dc.subject.por.fl_str_mv standardization; calculations; production
padronização; cálculos; produção
topic standardization; calculations; production
padronização; cálculos; produção
description The aim of this work was to apply the mass balance in the sweetened condensed milk technology. Theoretical calculations were performed in milk fat standardization, in fat and non-fat solids relation (RF) and in yield determination. The equations and examples showed in this work can be useful in the standardization of sweetened condensed milk technology by the industry.
publishDate 2013
dc.date.none.fl_str_mv 2013-12-26
dc.type.none.fl_str_mv


dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/250
10.5935/2238-6416.20120049
url https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/250
identifier_str_mv 10.5935/2238-6416.20120049
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://www.revistadoilct.com.br/rilct/article/view/250/260
dc.rights.driver.fl_str_mv Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Direitos autorais 2014 Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv ILCT
publisher.none.fl_str_mv ILCT
dc.source.none.fl_str_mv Journal of Candido Tostes Dairy Institute; v. 67, n. 387 (2012); 49-56
Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes; v. 67, n. 387 (2012); 49-56
2238-6416
0100-3674
reponame:Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
instname:Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
instacron:EPAMIG
instname_str Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
instacron_str EPAMIG
institution EPAMIG
reponame_str Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
collection Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes
repository.name.fl_str_mv Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes - Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais (EPAMIG)
repository.mail.fl_str_mv ||revistadoilct@epamig.br|| revistadoilct@oi.com.br
_version_ 1809738129926520832