The well-living in the light of the good table: ways of addressing and convocations for consumption in GNT cooking shows
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2022 |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por eng |
Título da fonte: | Comunicação, Mídia e Consumo (Online) |
Texto Completo: | https://revistacmc.espm.br/revistacmc/article/view/2631 |
Resumo: | Considering the displacements verified in the kitchen statute in the panorama of recent audiovisual production, this article intends to understand the ways in which television programs seek to captivate their viewers in their strength as followers of consumer values. Therefore, it formulates analysis operators to identify the ways of addressing in the culinary program, which we propose to understand as a specific genre of the television discourse. Thus, through these methodological tools, the work examines the culinary programs Tempero de Família – Não joga fora (2021) and Que Marravilha – Delivery (2020), broadcasted by GNT channel. As the main result of the study, it might be highlighted the identification of convocations that meet potential demands for well-living formatted in the light of food and cooking consumption. |
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The well-living in the light of the good table: ways of addressing and convocations for consumption in GNT cooking showsO bem-viver à luz da boa mesa: modos de endereçamento e convocações ao consumo em programas culinários do GNTProgramas culináriosTelevisãoModos de endereçamentoConvocações ao consumoGNTCulinary showsTelevisionWays of addressingConvocations for consumptionGNTConsidering the displacements verified in the kitchen statute in the panorama of recent audiovisual production, this article intends to understand the ways in which television programs seek to captivate their viewers in their strength as followers of consumer values. Therefore, it formulates analysis operators to identify the ways of addressing in the culinary program, which we propose to understand as a specific genre of the television discourse. Thus, through these methodological tools, the work examines the culinary programs Tempero de Família – Não joga fora (2021) and Que Marravilha – Delivery (2020), broadcasted by GNT channel. As the main result of the study, it might be highlighted the identification of convocations that meet potential demands for well-living formatted in the light of food and cooking consumption.Tendo em vista os tensionamentos verificados no estatuto da cozinha no panorama da produção audiovisual recente, este artigo busca compreender as formas pelas quais programas televisivos buscam cativar seus espectadores em sua força de seguidores de valores de consumo. Para tanto, formula operadores de análise para a identificação dos modos de endereçamento no programa culinário, que propomos compreender como gênero específico do discurso televisual. Assim, por meio desse ferramental metodológico, o trabalho examina os programas culinários Tempero de Família – Não joga fora (2021) e Que Marravilha – Delivery (2020), exibidos pelo canal GNT. Como principal resultado do estudo, destaca-se a identificação de convocações que atendem a demandas latentes de bem-viver formatadas à luz do consumo da comida e da cozinha.Escola Superior de Propaganda e Marketing2022-12-22info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfapplication/pdfhttps://revistacmc.espm.br/revistacmc/article/view/263110.18568/cmc.v19i56.2631Comunicação Mídia e Consumo; Vol. 19 No. 56 (2022): SETEMBRO/DEZEMBROComunicação Mídia e Consumo; Vol. 19 Núm. 56 (2022): SETEMBRO/DEZEMBROComunicação Mídia e Consumo; v. 19 n. 56 (2022): SETEMBRO/DEZEMBRO1983-707010.18568/cmc.v19i56reponame:Comunicação, Mídia e Consumo (Online)instname:Escola Superior de Propaganda e Marketing (ESPM)instacron:ESPMporenghttps://revistacmc.espm.br/revistacmc/article/view/2631/1193https://revistacmc.espm.br/revistacmc/article/view/2631/1200Copyright (c) 2022 Comunicação Mídia e Consumoinfo:eu-repo/semantics/openAccessScabin, Nara Lya Cabral2022-12-23T20:32:20Zoai:ojs.revistacmc.espm.br:article/2631Revistahttps://revistacmc.espm.br/revistacmc/oaiPRIhttp://revistacmc.espm.br/index.php/revistacmc/oaithoff@espm.br||revistacmc@espm.br1983-70701806-4981opendoar:2022-12-23T20:32:20Comunicação, Mídia e Consumo (Online) - Escola Superior de Propaganda e Marketing (ESPM)false |
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