Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 1997 |
Tipo de documento: | Relatório |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional do FGV (FGV Repositório Digital) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10438/3082 |
Resumo: | Brazil s food production in the 1990-95 period averaged 9,38% of the GNP. A performance analysis has shown a stronger participation of the product grouping with a higher added value, being particularly noticeable that of the dairy products. In addition, a higher general consumption of food has been verified as a result of the increase in the real income of workers after the stabilization plan. It was also noted that the adjustments to the new patterns of competitiveness owing to the market opening resulted in a decrease of both, the net margins and volume of employment. |
id |
FGV_7aecf0ad098c0fdd9898105ffeba10c5 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorio.fgv.br:10438/3082 |
network_acronym_str |
FGV |
network_name_str |
Repositório Institucional do FGV (FGV Repositório Digital) |
repository_id_str |
3974 |
spelling |
Sato, Geni SatikoEscolas::EAESP2009-10-27T17:28:51Z2009-10-27T17:28:51Z1997-01-01T00:00:00Z2005-11-241997;17http://hdl.handle.net/10438/3082Brazil s food production in the 1990-95 period averaged 9,38% of the GNP. A performance analysis has shown a stronger participation of the product grouping with a higher added value, being particularly noticeable that of the dairy products. In addition, a higher general consumption of food has been verified as a result of the increase in the real income of workers after the stabilization plan. It was also noted that the adjustments to the new patterns of competitiveness owing to the market opening resulted in a decrease of both, the net margins and volume of employment.A pesquisa sobre o perfil da indústria de alimentos no período de 1990-95 observou uma superior participação do grupo de produtos de maior valor agregado, com destaque para os laticínios, assim como um aumento do consumo de alimentos em geral propiciado pelo aumento da renda real dos trabalhadores após o Plano Real. Constataram-se, também, ajustes aos novos padrões de competitividade devido à abertura de mercado, com conseqüências na diminuição das margens líquidas e do número de emprego.porRelatório de pesquisa FGV/EAESP/NPP;n.17Indústria de alimentosDesempenho em 1990-95Ajustes produtivosAdministração de empresasAlimentos - IndústriaPerfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995Brazilian food industry profile: 1990/1995info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/reportreponame:Repositório Institucional do FGV (FGV Repositório Digital)instname:Fundação Getulio Vargas (FGV)instacron:FGVinfo:eu-repo/semantics/openAccessORIGINALP00177_1.pdfapplication/pdf111678https://repositorio.fgv.br/bitstreams/b363d498-8b44-4db4-94d7-aa5b22cfee1c/download72ebb14ac9476e09917f3a9283e03c37MD51TEXTP00177_1.pdf.txtP00177_1.pdf.txtExtracted texttext/plain57005https://repositorio.fgv.br/bitstreams/edd61537-0e98-4fe5-88f2-a1ed8aa56298/downloadfad393ce0ea8b7ce78b76d2e1ada85fdMD56THUMBNAILP00177_1.pdf.jpgP00177_1.pdf.jpgGenerated Thumbnailimage/jpeg4673https://repositorio.fgv.br/bitstreams/c744a42c-1610-4ab9-9049-273bc5586e22/downloadf7ddcd55a3a39de0e58d793edcc1c816MD5710438/30822023-11-09 23:18:44.876open.accessoai:repositorio.fgv.br:10438/3082https://repositorio.fgv.brRepositório InstitucionalPRIhttp://bibliotecadigital.fgv.br/dspace-oai/requestopendoar:39742023-11-09T23:18:44Repositório Institucional do FGV (FGV Repositório Digital) - Fundação Getulio Vargas (FGV)false |
dc.title.por.fl_str_mv |
Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995 |
dc.title.alternative.eng.fl_str_mv |
Brazilian food industry profile: 1990/1995 |
title |
Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995 |
spellingShingle |
Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995 Sato, Geni Satiko Indústria de alimentos Desempenho em 1990-95 Ajustes produtivos Administração de empresas Alimentos - Indústria |
title_short |
Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995 |
title_full |
Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995 |
title_fullStr |
Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995 |
title_full_unstemmed |
Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995 |
title_sort |
Perfil da indústria de alimentos no Brasil: 1990-1995 |
author |
Sato, Geni Satiko |
author_facet |
Sato, Geni Satiko |
author_role |
author |
dc.contributor.unidadefgv.por.fl_str_mv |
Escolas::EAESP |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Sato, Geni Satiko |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Indústria de alimentos Desempenho em 1990-95 Ajustes produtivos |
topic |
Indústria de alimentos Desempenho em 1990-95 Ajustes produtivos Administração de empresas Alimentos - Indústria |
dc.subject.area.por.fl_str_mv |
Administração de empresas |
dc.subject.bibliodata.por.fl_str_mv |
Alimentos - Indústria |
description |
Brazil s food production in the 1990-95 period averaged 9,38% of the GNP. A performance analysis has shown a stronger participation of the product grouping with a higher added value, being particularly noticeable that of the dairy products. In addition, a higher general consumption of food has been verified as a result of the increase in the real income of workers after the stabilization plan. It was also noted that the adjustments to the new patterns of competitiveness owing to the market opening resulted in a decrease of both, the net margins and volume of employment. |
publishDate |
1997 |
dc.date.created.fl_str_mv |
1997-01-01T00:00:00Z |
dc.date.issued.fl_str_mv |
2005-11-24 |
dc.date.accessioned.fl_str_mv |
2009-10-27T17:28:51Z |
dc.date.available.fl_str_mv |
2009-10-27T17:28:51Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/report |
format |
report |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/10438/3082 |
dc.identifier.sici.none.fl_str_mv |
1997;17 |
identifier_str_mv |
1997;17 |
url |
http://hdl.handle.net/10438/3082 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.ispartofseries.por.fl_str_mv |
Relatório de pesquisa FGV/EAESP/NPP;n.17 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Institucional do FGV (FGV Repositório Digital) instname:Fundação Getulio Vargas (FGV) instacron:FGV |
instname_str |
Fundação Getulio Vargas (FGV) |
instacron_str |
FGV |
institution |
FGV |
reponame_str |
Repositório Institucional do FGV (FGV Repositório Digital) |
collection |
Repositório Institucional do FGV (FGV Repositório Digital) |
bitstream.url.fl_str_mv |
https://repositorio.fgv.br/bitstreams/b363d498-8b44-4db4-94d7-aa5b22cfee1c/download https://repositorio.fgv.br/bitstreams/edd61537-0e98-4fe5-88f2-a1ed8aa56298/download https://repositorio.fgv.br/bitstreams/c744a42c-1610-4ab9-9049-273bc5586e22/download |
bitstream.checksum.fl_str_mv |
72ebb14ac9476e09917f3a9283e03c37 fad393ce0ea8b7ce78b76d2e1ada85fd f7ddcd55a3a39de0e58d793edcc1c816 |
bitstream.checksumAlgorithm.fl_str_mv |
MD5 MD5 MD5 |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional do FGV (FGV Repositório Digital) - Fundação Getulio Vargas (FGV) |
repository.mail.fl_str_mv |
|
_version_ |
1819892915920437248 |