ASSESSMENT OF GOOD MANUFACTURING PRATICES IN A MEAL PLANTIN THE CITY OF SÃO PAULO
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Data de Publicação: | 2016 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Atas de Saúde Ambiental |
Texto Completo: | https://revistaseletronicas.fmu.br/index.php/ASA/article/view/1474 |
Resumo: | This work aimed to evaluate good manufacturing practices and the physical facilities of a Meal Producing Plant (UPR), located in the southern area of the city of São Paulo, which produces an average of 1000 meals/day. Conformities and unconformities were determined through application of the "Roadmap for inspection of good practices in commercial food establishments and food services" of the Health Surveillance Center State Ordinance, CVS/2013. It was possible to identify several unconformity issues and the necessity to adjust both the physical plant and determination of routines and processes in meal production. |
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ASSESSMENT OF GOOD MANUFACTURING PRATICES IN A MEAL PLANTIN THE CITY OF SÃO PAULOAvaliação das boas práticas de fabricação em uma unidade produtora de refeições da cidade de São Paulorestaurantsenvironmental hygienefood preparation.higiene do ambientepreparação de alimentosrestaurantes.This work aimed to evaluate good manufacturing practices and the physical facilities of a Meal Producing Plant (UPR), located in the southern area of the city of São Paulo, which produces an average of 1000 meals/day. Conformities and unconformities were determined through application of the "Roadmap for inspection of good practices in commercial food establishments and food services" of the Health Surveillance Center State Ordinance, CVS/2013. It was possible to identify several unconformity issues and the necessity to adjust both the physical plant and determination of routines and processes in meal production. Este trabalho teve como objetivo avaliar as Boas Práticas de Fabricação e estrutura física de uma Unidade Produtora de Refeições (UPR) situada na zona sul, da cidade de São Paulo, SP, que produzia em média 1000 refeições/dia, identificando conformidades e não-conformidades através da aplicação do Roteiro de Inspeção das Boas Práticas em estabelecimentos comercias de alimentos e de serviços de alimentação da Portaria Estadual, CVS/2013, do Centro de Vigilância Sanitária. O resultado demonstrou diversos pontos não conformes. Durante o estudo foi possível observar diversas necessidades de adequação tanto na estrutura física, quanto na determinação de rotinas e processos envolvidos na produção de alimentos.Atas de Saúde Ambiental - ASA (ISSN 2357-7614)2016-12-19info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://revistaseletronicas.fmu.br/index.php/ASA/article/view/1474Atas de Saúde Ambiental - ASA (ISSN 2357-7614); v. 4 n. 1 (2016); 75-812357-7614reponame:Atas de Saúde Ambientalinstname:Faculdades Metropolitanas Unidas (FMU)instacron:FMUporhttps://revistaseletronicas.fmu.br/index.php/ASA/article/view/1474/1149Copyright (c) 2018 Maria Claudia H. G. Santos, Ricardo M. Calil, Daniel Campos Tenórioinfo:eu-repo/semantics/openAccessSantos, Maria Claudia H. G.Calil, Ricardo M.Tenório, Daniel Campos2018-11-08T15:01:32Zoai:ojs.fmu.br:article/1474Revistahttps://revistaseletronicas.fmu.br/index.php/ASA/indexPRIhttps://revistaseletronicas.fmu.br/index.php/ASA/oai||asa.revista@gmail.com2357-76142357-7614opendoar:2018-11-08T15:01:32Atas de Saúde Ambiental - Faculdades Metropolitanas Unidas (FMU)false |
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