Diversidade sexual e LGBTfobia em estabelecimentos gastronômicos
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2020 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Ciência & Trópico (Online) |
Texto Completo: | https://periodicos.fundaj.gov.br/CIC/article/view/1935 |
Resumo: | People who identify themselves as LGBTQI+ are subject to discrimination in all areas of social coexistence, whether family, professional or at leisure. This discrimination, justified by sexual orientation or gender identity, is called LGBTphobia. We observed a gap in research relating sexual diversity in organizations to Gastronomy. Thus, this work aimed to analyze the LGBTphobic practices perceived by LGBTQI+ professionals working in the area of gastronomy in the Northeast Region of Brazil. For this, we conducted an exploratory descriptive research, with a quantitative approach. The results showed that the most common practices are embarrassment in the form of jokes, teasing and mocking by colleagues and superiors. Although the percentages do not represent a majority, they are worrying, given that no worker should be a victim of this type of violence in the organizational environment. In conclusion, we emphasize the role of the managers of organizations to avoid LGBTphobic practices through policies that foster inclusion and respect for diversity, which clearly informs participants of the expected behavior in view of the diversity of its members. |
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Diversidade sexual e LGBTfobia em estabelecimentos gastronômicosPeople who identify themselves as LGBTQI+ are subject to discrimination in all areas of social coexistence, whether family, professional or at leisure. This discrimination, justified by sexual orientation or gender identity, is called LGBTphobia. We observed a gap in research relating sexual diversity in organizations to Gastronomy. Thus, this work aimed to analyze the LGBTphobic practices perceived by LGBTQI+ professionals working in the area of gastronomy in the Northeast Region of Brazil. For this, we conducted an exploratory descriptive research, with a quantitative approach. The results showed that the most common practices are embarrassment in the form of jokes, teasing and mocking by colleagues and superiors. Although the percentages do not represent a majority, they are worrying, given that no worker should be a victim of this type of violence in the organizational environment. In conclusion, we emphasize the role of the managers of organizations to avoid LGBTphobic practices through policies that foster inclusion and respect for diversity, which clearly informs participants of the expected behavior in view of the diversity of its members.Las personas que se identifican como LGBTQI+ están sujetas a discriminación en todos los ámbitos de la interacción social, sea familiar, profesional o en el tiempo de ocio. Esta discriminación, justificada por la orientación sexual o la identidad de género, se denomina LGBTfobia. Observamos una brecha en la investigación que relaciona la diversidad sexual en las organizaciones con la Gastronomía. Así, este trabajo tuvo como objetivo analizar las prácticas LGBTfóbicas percibidas por los profesionales LGBTQI+ que trabajan en el área de la gastronomía en la Región Nordeste de Brasil. Para ello, realizamos una investigación descriptiva exploratoria, con enfoque cuantitativo. Los resultados mostraron que las prácticas más comunes son los azoramientos en forma de bromas, burlas y irrisiones por parte de colegas y superiores. Aunque los porcentajes no representan una mayoría, son preocupantes, dado que ningún trabajador debe ser víctima de este tipo de violencia en el ámbito organizacional. Como conclusión, destacamos el rol de los gerentes de las organizaciones para evitar las prácticas LGBTfóbicas a través de políticas que fomenten la inclusión y el respeto a la diversidad, que informen claramente a los participantes de la organización del comportamiento esperado ante la diversidad de sus integrantes.As pessoas que se identificam como LGBTQI+ estão sujeitas a discriminação em todos os âmbitos de convívio social, seja familiar, profissional ou em momentos de lazer. Essa discriminação, justificada pela orientação sexual ou identidade de gênero, é denominada de LGBTfobia. Observamos uma lacuna de pesquisas que relacionem diversidade sexual nas organizações à Gastronomia. Assim, este trabalho teve como objetivo analisar as práticas LGBTfóbicas percebidas pelos profissionais LGBTQI+ com atuação na área de gastronomia na Região Nordeste do Brasil. Para isso, realizamos uma pesquisa exploratória descritiva, com abordagem quantitativa. Os resultados mostraram que as práticas mais comuns são constrangimentos na forma de piadas, chacotas e deboches por parte de colegas e superiores. Embora os percentuais não representem maioria são preocupantes, haja vista que nenhum trabalhador deve ser vítima deste tipo de violência no ambiente organizacional. Como conclusão, ressaltamos o papel dos gestores das organizações para evitar práticas LGBTfóbicas por meio de políticas que fomentem a inclusão e o respeito à diversidade, que de forma clara informe aos participantes da organização o comportamento esperado diante da diversidade de seus integrantes.Fundação Joaquim Nabuco2020-12-28info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.fundaj.gov.br/CIC/article/view/193510.33148/cetropicov44n2(2020)art11Ciência & Trópico; Vol. 44 No. 2 (2020)Ciência & Trópico; Vol. 44 Núm. 2 (2020)Ciência & Trópico; v. 44 n. 2 (2020)2526-93720304-268510.33148/cetropicov44n2(2020)EDICAOCOMPLETAreponame:Ciência & Trópico (Online)instname:Fundação Joaquim Nabuco (FUNDAJ)instacron:FUNDAJporhttps://periodicos.fundaj.gov.br/CIC/article/view/1935/1596Copyright (c) 2020 Luana Bonatto Baptistini, Maria Iraê de Souza Corrêa, Angela Cristina Rocha de Souzahttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessBonatto Baptistini, Luanade Souza Corrêa, Maria IraêRocha de Souza, Angela Cristina2020-12-28T21:54:34Zoai:ojs.emnuvens.com.br:article/1935Revistahttps://periodicos.fundaj.gov.br/CIC/indexONGhttps://periodicos.fundaj.gov.br/CIC/oailuis.silva-tc@fundaj.gov.br || alexandrina.sobreira@fundaj.gov.br2526-93720304-2685opendoar:2020-12-28T21:54:34Ciência & Trópico (Online) - Fundação Joaquim Nabuco (FUNDAJ)false |
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