Juazeiro fruit bending kinetics (Ziziphus joazeiro Mart.) under different concentrations of NaOH
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Data de Publicação: | 2017 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel |
Texto Completo: | https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/4741 |
Resumo: | The objective of this study was to evaluate the ideal amount of sodium hydroxide (NaOH) to be used in the titration breath analysis in juazeiro (Ziziphus joazeiro Mart.) Fruits harvested in the city of Pombal, Paraíba. For this, two volumes of NaOH, 0.5 and 1.0 mL were tested during the 24 hour period. The results demonstrated that the volume of 0.5 mL was efficient only for short periods of analysis, more precisely for up to 16 hours. The results obtained for the volume of 1.0 mL showed to be efficient during the whole period of analysis and become more feasible, because it fixed a greater amount of CO2, when compared to the results obtained when using 0,5 mL of NaOH. |
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Juazeiro fruit bending kinetics (Ziziphus joazeiro Mart.) under different concentrations of NaOHCinética de respiração de frutos de juazeiro (Ziziphus joazeiro Mart.) sob diferentes concentrações de NaOHFixaçãoGás carbônicoHidróxido de sódioQuantificaçãoFixationCarbon dioxideSodium hydroxideQuantification.The objective of this study was to evaluate the ideal amount of sodium hydroxide (NaOH) to be used in the titration breath analysis in juazeiro (Ziziphus joazeiro Mart.) Fruits harvested in the city of Pombal, Paraíba. For this, two volumes of NaOH, 0.5 and 1.0 mL were tested during the 24 hour period. The results demonstrated that the volume of 0.5 mL was efficient only for short periods of analysis, more precisely for up to 16 hours. The results obtained for the volume of 1.0 mL showed to be efficient during the whole period of analysis and become more feasible, because it fixed a greater amount of CO2, when compared to the results obtained when using 0,5 mL of NaOH.Objetivou-se avaliar a quantidade ideal de hidróxido de sódio (NaOH) a ser empregada na análise de respiração por titulação em frutos de juazeiro (Ziziphus joazeiro Mart.) colhidos no município de Pombal, Paraíba. Para tanto, foram testados dois volumes de NaOH, 0,5 e 1,0 mL durante o período de 24 horas. Os resultados demonstraram que o volume de 0,5 mL foi eficiente apenas para períodos curtos de análise, mais precisamente por até 16 horas. Os resultados obtidos para o volume de 1,0 mL mostraram-se eficientes durante todo o período de análise e se torna mais viável, pois fixou maior quantidade de CO2, quando comparado aos resultados obtidos quando empregado 0,5 mL de NaOH.Editora Verde2017-10-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlapplication/pdfapplication/pdfapplication/pdfhttps://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/474110.18378/rvads.v12i4.4741Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; Vol. 12 No. 4 (2017); 798 - 801Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; Vol. 12 Núm. 4 (2017); 798 - 801Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável; v. 12 n. 4 (2017); 798 - 8011981-8203reponame:Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavelinstname:Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas (GVAA)instacron:GVAAporhttps://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/4741/4709https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/4741/4847https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/4741/9032https://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/article/view/4741/9407Copyright (c) 2017 Jéssica Leite da Silva et al.info:eu-repo/semantics/openAccessSilva, Jéssica Leite daCosta, Franciscleudo Bezerra daNascimento, Ana Marinho doSantiago, Mahyara de MeloGadelha, Tatiana Marinho2021-06-14T13:14:46Zoai:ojs.gvaa.com.br:article/4741Revistahttps://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/PUBhttps://www.gvaa.com.br/revista/index.php/RVADS/oairvadsgvaa@gmail.com || patriciomaracaja@gmail.com || revistaverde1@gmail.com || suporte@antsoft.com.br1981-82031981-8203opendoar:2024-03-06T12:59:16.247583Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentavel - Grupo Verde de Agroecologia e Abelhas (GVAA)false |
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The objective of this study was to evaluate the ideal amount of sodium hydroxide (NaOH) to be used in the titration breath analysis in juazeiro (Ziziphus joazeiro Mart.) Fruits harvested in the city of Pombal, Paraíba. For this, two volumes of NaOH, 0.5 and 1.0 mL were tested during the 24 hour period. The results demonstrated that the volume of 0.5 mL was efficient only for short periods of analysis, more precisely for up to 16 hours. The results obtained for the volume of 1.0 mL showed to be efficient during the whole period of analysis and become more feasible, because it fixed a greater amount of CO2, when compared to the results obtained when using 0,5 mL of NaOH. |
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