Feira de produtos orgânicos - enfoque da satisfação do cliente
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2019 |
Tipo de documento: | Trabalho de conclusão de curso |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional do IFAM (Repositório Institucional do Instituto Federal do Amazonas) |
Texto Completo: | http://repositorio.ifam.edu.br/jspui/handle/4321/850 |
Resumo: | The consumption of organic products is a worldwide trend, but the big challenge is to offer quality products and services to consumers, who are becoming more demanding. This paper aims to evaluate the quality of products and services offered by the INCRA fair of organic products in Manaus-AM, as well as to identify the variables of quality dimensions that exceed the expectations of customers and those that are insufficient. This is a central issue of our study. For data collection, a tailored questionnaire was designed to measure consumers satisfaction, in wich quality dimensions were assessed: there are no quality assessments: infrastructure, reability, location, strengths and weaknesses, through structured questionnaire, randomly selected people were interviewed. For data analysis, use a descriptive statistic, and the sample was collected from customers who demonstrated availability to answer the questionnaire. Research has shown that 49% have recently attended the INCRA Organic Products Fair and 92% eat such foods for their numerous health benefits. In contrast, 78% of respondents claimed that lack of disclosure would be limiting their consumption of organic foods. It is concluded that, in general, the INCRA organic products fair presents satisfactory results in the consumers’ perception, but it shows opportunities of development. Keywords: Comercialization; Fairs; Organic products; Consumers; Customer Satisfaction. |
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Feira de produtos orgânicos - enfoque da satisfação do cliente1. Comercialização. 2. Feiras. 3. Produtos Orgânicos. 4. Consumidores. 5. Satisfação do Cliente. I. Soares, José Edison Carvalho. II. Título.CNPQ::CIENCIAS AGRARIAS::CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOSThe consumption of organic products is a worldwide trend, but the big challenge is to offer quality products and services to consumers, who are becoming more demanding. This paper aims to evaluate the quality of products and services offered by the INCRA fair of organic products in Manaus-AM, as well as to identify the variables of quality dimensions that exceed the expectations of customers and those that are insufficient. This is a central issue of our study. For data collection, a tailored questionnaire was designed to measure consumers satisfaction, in wich quality dimensions were assessed: there are no quality assessments: infrastructure, reability, location, strengths and weaknesses, through structured questionnaire, randomly selected people were interviewed. For data analysis, use a descriptive statistic, and the sample was collected from customers who demonstrated availability to answer the questionnaire. Research has shown that 49% have recently attended the INCRA Organic Products Fair and 92% eat such foods for their numerous health benefits. In contrast, 78% of respondents claimed that lack of disclosure would be limiting their consumption of organic foods. It is concluded that, in general, the INCRA organic products fair presents satisfactory results in the consumers’ perception, but it shows opportunities of development. Keywords: Comercialization; Fairs; Organic products; Consumers; Customer Satisfaction.O consumo de produtos orgânicos é uma tendência mundial, porém o grande desafio é oferecer produtos e serviços com qualidade aos consumidores, os quais estão cada vez mais exigentes. Este trabalho tem como objetivo avaliar a qualidade dos produtos e serviços oferecidos pela feira de produtos orgânicos do INCRA (Instituto Nacional de Colonização e Reforma Agrária) de Manaus-AM, bem como identificar as variáveis das dimensões da qualidade que superam as expectativas dos clientes e aquelas que são insuficientes. Essa é a questão central de nosso estudo. Para a coleta de dados foi elaborado um questionário adaptado, para mensurar a satisfação dos consumidores, no qual avaliam as dimensões de qualidade: infraestrutura, confiabilidade, localização, pontos fortes e fracos, por meio de questionário estruturado, foram entrevistadas pessoas selecionadas de forma aleatória. Para análise dos dados utilizou-se a estatística descritiva, sendo sua mostra coletada com os clientes que demonstraram disponibilidade em responder o questionário. A pesquisa mostrou que 49% frequenta a feira de produtos orgânicos do INCRA há pouco tempo e 92% consomem tais alimentos pelos inúmeros benefícios a saúde. Em contrapartida, 78% dos entrevistados alegaram que a falta de divulgação estaria limitando o consumo dos alimentos orgânicos. Conclui-se que, no geral, a feira de produtos orgânicos do INCRA, apresenta resultados satisfatórios na percepção dos consumidores, porém apresentando oportunidades de melhoria. Palavras-chave: Comercialização; Feiras; Produtos orgânicos; Consumidores; Satisfação do Cliente.BrasilCampus Manaus Zona LesteInstituto Federal do AmazonasIFAMAgropecuáriaInstituto Federal do AmazonasIFAMAgropecuáriaInstituto Federal do AmazonasIFAMAgropecuáriaSoares, José Edison CarvalhoSoares, José Edison CarvalhoSilva, Simão Correa daLima, Maria Francisca Morais deOliveira, Tania Nubia Santana de2022-06-06T23:00:51Z2022-06-062022-06-06T23:00:51Z2019-12-20info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisOLIVEIRA, Tânia Núbia Santana de. Feira de produtos orgânicos – Enfoque da satisfação do Cliente. / CMZL - 40 f. Monografia (Tecnologia em Agroecologia) - Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia do Amazonas, Campus Manaus Zona Leste, Manaus, 2019.http://repositorio.ifam.edu.br/jspui/handle/4321/850porinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional do IFAM (Repositório Institucional do Instituto Federal do Amazonas)instname:Instituto Federal do Amazonas (IFAM)instacron:IFAM2023-03-15T21:15:01Zoai:localhost:4321/850Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.ifam.edu.br/oai/requestcgeb@ifam.edu.bropendoar:2023-03-15T21:15:01Repositório Institucional do IFAM (Repositório Institucional do Instituto Federal do Amazonas) - Instituto Federal do Amazonas (IFAM)false |
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