The technical cards as quality instrument for good manufacturing process
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Data de Publicação: | 2023 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Nutrição |
Texto Completo: | https://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9829 |
Resumo: | The methods and techniques major changes has stimulated the good manufacturing process studies. Themanufacturing technical card has been analyzed as a meal manufacturing process quality instrument, andbibliographic studies, such as database, books and articles were the theoretical instruments. The nutritionistresponsibility for the diet attention as a health professional member, attempting to the diet procedures to themeal manufacturing process makes, the Manufacturing Technical Card an instrument to the health promotion.Thus, the Manufacturing Technical Card can be a dietetic practice and management issue. |
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The technical cards as quality instrument for good manufacturing processA ficha técnica de preparação como instrumento de qualidade na produção de refeiçõestechnical cardsstandardizationqualityfood servicesficha técnica de preparaçãopadronizaçãoqualidadeserviços de alimentaçãoThe methods and techniques major changes has stimulated the good manufacturing process studies. Themanufacturing technical card has been analyzed as a meal manufacturing process quality instrument, andbibliographic studies, such as database, books and articles were the theoretical instruments. The nutritionistresponsibility for the diet attention as a health professional member, attempting to the diet procedures to themeal manufacturing process makes, the Manufacturing Technical Card an instrument to the health promotion.Thus, the Manufacturing Technical Card can be a dietetic practice and management issue.As profundas transformações nos métodos e tecnologias de trabalho têm gerado mudanças no processo de produção de refeições. A ficha técnica de preparação foi objeto de uma análise, na perspectiva de discutila como instrumento de qualidade na produção de refeições. Foram utilizadas bases de dados, livros e formas eletrônicas de artigos para a pesquisa bibliográfica. A compreensão de que o nutricionista, na condição de profissional de saúde, possui como atribuição a atenção dietética, e de que esta deve estar associada à racionalização e à otimização do processo de produção de refeição, seguindo princípios dietéticos, faz com que a Ficha Técnica de Preparo seja um instrumento de promoção à saúde. Sua construção como ferramenta de atenção dietética é, portanto, um dos desafios com vistas à necessária mudança de atitude dos profissionais, no que tange ao aprendizado e à aplicação de novas tecnologias, e ao fornecimento de alimento seguro.Núcleo de Editoração – PUC-Campinas2023-09-21info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9829Brazilian Journal of Nutrition; Vol. 18 No. 2 (2005): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; Vol. 18 Núm. 2 (2005): Revista de NutriçãoRevista de Nutrição; v. 18 n. 2 (2005): Revista de Nutrição1678-9865reponame:Revista de Nutriçãoinstname:Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)instacron:PUC_CAMPporhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/article/view/9829/7168Copyright (c) 2023 Rita de Cássia AKUTSU, Raquel Assunção BOTELHO, Erika Barbosa CAMARGO, Karin Eleonora Oliveira SÁVIO, Wilma Coelho ARAÚJOhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessAKUTSU, Rita de Cássia Assunção BOTELHO, Raquel Barbosa CAMARGO, Erika Oliveira SÁVIO, Karin Eleonora Coelho ARAÚJO, Wilma2023-11-30T16:57:37Zoai:ojs.periodicos.puc-campinas.edu.br:article/9829Revistahttp://www.scielo.br/rnPRIhttps://periodicos.puc-campinas.edu.br/nutricao/oai||sbi.submissionrn@puc-campinas.edu.br1678-98651415-5273opendoar:2023-11-30T16:57:37Revista de Nutrição - Pontifícia Universidade Católica de Campinas (PUC-CAMPINAS)false |
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