Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Estevez Pintado, Maria Manuela
Data de Publicação: 2021
Outros Autores: Ribeiro, Tânia Isabel Bragança, Oliveira, Ana Lúcia, Vicente, A. A., Nunes, João
Idioma: eng
Título da fonte: Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
Texto Completo: http://hdl.handle.net/1822/76494
Resumo: European Patent EP3854226
id RCAP_1c9b3921397db14fad1ef582d8deef1a
oai_identifier_str oai:repositorium.sdum.uminho.pt:1822/76494
network_acronym_str RCAP
network_name_str Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
repository_id_str 7160
spelling Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereofEuropean Patent EP3854226The present disclosure relates to the field of agriculture, namely to the olive oil industry. It provides a procedure to obtain value-added products from olive pomace with the goal of zero waste while maximizing the value of the products.The present disclosure also relates to the field of solid biofuels, cosmetics, medicine and food industry. The products obtained by the different methods herein disclosed can be used in a broad range of fields. The products obtained may be used as solid biofuel, cosmetic exfoliation material and food ingredients.The present disclosure uses environmentally friendly methodologies of fractionation and blanching, belonging therefore also to the field of ecology.info:eu-repo/semantics/publishedVersionEuropean Patent OfficeUniversidade do MinhoEstevez Pintado, Maria ManuelaRibeiro, Tânia Isabel BragançaOliveira, Ana LúciaVicente, A. A.Nunes, João2021-07-282021-07-28T00:00:00Zpatentinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/1822/76494engPintado, Maria Manuela; Ribeiro, Tânia I. R.; Oliveira, Ana Lúcia; Vicente, António A.; Nunes, João, Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof. European Patent, EP3854226, 2021.info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2024-05-11T05:01:08Zoai:repositorium.sdum.uminho.pt:1822/76494Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openairemluisa.alvim@gmail.comopendoar:71602024-05-11T05:01:08Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse
dc.title.none.fl_str_mv Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
title Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
spellingShingle Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
Estevez Pintado, Maria Manuela
title_short Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
title_full Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
title_fullStr Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
title_full_unstemmed Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
title_sort Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
author Estevez Pintado, Maria Manuela
author_facet Estevez Pintado, Maria Manuela
Ribeiro, Tânia Isabel Bragança
Oliveira, Ana Lúcia
Vicente, A. A.
Nunes, João
author_role author
author2 Ribeiro, Tânia Isabel Bragança
Oliveira, Ana Lúcia
Vicente, A. A.
Nunes, João
author2_role author
author
author
author
dc.contributor.none.fl_str_mv Universidade do Minho
dc.contributor.author.fl_str_mv Estevez Pintado, Maria Manuela
Ribeiro, Tânia Isabel Bragança
Oliveira, Ana Lúcia
Vicente, A. A.
Nunes, João
description European Patent EP3854226
publishDate 2021
dc.date.none.fl_str_mv 2021-07-28
2021-07-28T00:00:00Z
dc.type.driver.fl_str_mv patent
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv http://hdl.handle.net/1822/76494
url http://hdl.handle.net/1822/76494
dc.language.iso.fl_str_mv eng
language eng
dc.relation.none.fl_str_mv Pintado, Maria Manuela; Ribeiro, Tânia I. R.; Oliveira, Ana Lúcia; Vicente, António A.; Nunes, João, Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof. European Patent, EP3854226, 2021.
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv European Patent Office
publisher.none.fl_str_mv European Patent Office
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
instacron:RCAAP
instname_str Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
instacron_str RCAAP
institution RCAAP
reponame_str Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
collection Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
repository.name.fl_str_mv Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
repository.mail.fl_str_mv mluisa.alvim@gmail.com
_version_ 1817544490976542720