Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2021 |
Outros Autores: | , , , |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/1822/76494 |
Resumo: | European Patent EP3854226 |
id |
RCAP_1c9b3921397db14fad1ef582d8deef1a |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorium.sdum.uminho.pt:1822/76494 |
network_acronym_str |
RCAP |
network_name_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository_id_str |
7160 |
spelling |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereofEuropean Patent EP3854226The present disclosure relates to the field of agriculture, namely to the olive oil industry. It provides a procedure to obtain value-added products from olive pomace with the goal of zero waste while maximizing the value of the products.The present disclosure also relates to the field of solid biofuels, cosmetics, medicine and food industry. The products obtained by the different methods herein disclosed can be used in a broad range of fields. The products obtained may be used as solid biofuel, cosmetic exfoliation material and food ingredients.The present disclosure uses environmentally friendly methodologies of fractionation and blanching, belonging therefore also to the field of ecology.info:eu-repo/semantics/publishedVersionEuropean Patent OfficeUniversidade do MinhoEstevez Pintado, Maria ManuelaRibeiro, Tânia Isabel BragançaOliveira, Ana LúciaVicente, A. A.Nunes, João2021-07-282021-07-28T00:00:00Zpatentinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/1822/76494engPintado, Maria Manuela; Ribeiro, Tânia I. R.; Oliveira, Ana Lúcia; Vicente, António A.; Nunes, João, Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof. European Patent, EP3854226, 2021.info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2024-05-11T05:01:08Zoai:repositorium.sdum.uminho.pt:1822/76494Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openairemluisa.alvim@gmail.comopendoar:71602024-05-11T05:01:08Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof |
title |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof |
spellingShingle |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof Estevez Pintado, Maria Manuela |
title_short |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof |
title_full |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof |
title_fullStr |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof |
title_full_unstemmed |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof |
title_sort |
Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof |
author |
Estevez Pintado, Maria Manuela |
author_facet |
Estevez Pintado, Maria Manuela Ribeiro, Tânia Isabel Bragança Oliveira, Ana Lúcia Vicente, A. A. Nunes, João |
author_role |
author |
author2 |
Ribeiro, Tânia Isabel Bragança Oliveira, Ana Lúcia Vicente, A. A. Nunes, João |
author2_role |
author author author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Universidade do Minho |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Estevez Pintado, Maria Manuela Ribeiro, Tânia Isabel Bragança Oliveira, Ana Lúcia Vicente, A. A. Nunes, João |
description |
European Patent EP3854226 |
publishDate |
2021 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2021-07-28 2021-07-28T00:00:00Z |
dc.type.driver.fl_str_mv |
patent |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/1822/76494 |
url |
http://hdl.handle.net/1822/76494 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
Pintado, Maria Manuela; Ribeiro, Tânia I. R.; Oliveira, Ana Lúcia; Vicente, António A.; Nunes, João, Method for fractionating olive pomace, its products and uses thereof. European Patent, EP3854226, 2021. |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
European Patent Office |
publisher.none.fl_str_mv |
European Patent Office |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação instacron:RCAAP |
instname_str |
Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
instacron_str |
RCAAP |
institution |
RCAAP |
reponame_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
collection |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
repository.mail.fl_str_mv |
mluisa.alvim@gmail.com |
_version_ |
1817544490976542720 |