MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2016 |
Outros Autores: | , , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10174/19198 |
Resumo: | The main sources of ammonia generation are in agricultural activities, with great representation of poultry, by using feed lot systems with adoption of deep bedding on floor to retain the manure. Ammonia produced in broiler systems production generates damages to animals, humans and environment. The main source of ammonia in the manure deposited on the bed is the excreted nitrogen. With the adoption of appropriate techniques of environmental management, through of adequate ventilation and bed management, control of pH, temperature and humidity are possible significant reductions in ammonia emission, as well as with the use of additives and control the appropriate nitrogen content that is provided in the rations. |
id |
RCAP_1fc029546e3e2068d313ce53c10b8b65 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:dspace.uevora.pt:10174/19198 |
network_acronym_str |
RCAP |
network_name_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository_id_str |
7160 |
spelling |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃOaviculturaqualidade do arThe main sources of ammonia generation are in agricultural activities, with great representation of poultry, by using feed lot systems with adoption of deep bedding on floor to retain the manure. Ammonia produced in broiler systems production generates damages to animals, humans and environment. The main source of ammonia in the manure deposited on the bed is the excreted nitrogen. With the adoption of appropriate techniques of environmental management, through of adequate ventilation and bed management, control of pH, temperature and humidity are possible significant reductions in ammonia emission, as well as with the use of additives and control the appropriate nitrogen content that is provided in the rations.2016-12-02T12:02:48Z2016-12-022016-01-01T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articlehttp://hdl.handle.net/10174/19198http://hdl.handle.net/10174/19198porSOUSA, F.C.; TINÔCO, I.F.F.; PAULA, M.O.; SILVA, A.L.; SOUZA, C.F.; BAPTISTA, F.J.F.; BARBARI, M. 2016. Medidas para minimizar a emissão de amônia na produção de frangos de corte: Revisão / Actions to minimize ammonia emission in broiler production: Review. Revista Brasileira de Engenharia de Biossistemas 10: 51-61.Partilhar com ICAAMndndndndndfb@uevora.ptnd580Sousa, F.C.Tinôco, I.F.F.Paula, M.O.Silva, A.L.Souza, C.F.Baptista, F.J.Barbari, M.info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2024-01-03T19:08:16Zoai:dspace.uevora.pt:10174/19198Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-20T01:11:00.954553Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO |
title |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO |
spellingShingle |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO Sousa, F.C. avicultura qualidade do ar |
title_short |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO |
title_full |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO |
title_fullStr |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO |
title_full_unstemmed |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO |
title_sort |
MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO |
author |
Sousa, F.C. |
author_facet |
Sousa, F.C. Tinôco, I.F.F. Paula, M.O. Silva, A.L. Souza, C.F. Baptista, F.J. Barbari, M. |
author_role |
author |
author2 |
Tinôco, I.F.F. Paula, M.O. Silva, A.L. Souza, C.F. Baptista, F.J. Barbari, M. |
author2_role |
author author author author author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Sousa, F.C. Tinôco, I.F.F. Paula, M.O. Silva, A.L. Souza, C.F. Baptista, F.J. Barbari, M. |
dc.subject.por.fl_str_mv |
avicultura qualidade do ar |
topic |
avicultura qualidade do ar |
description |
The main sources of ammonia generation are in agricultural activities, with great representation of poultry, by using feed lot systems with adoption of deep bedding on floor to retain the manure. Ammonia produced in broiler systems production generates damages to animals, humans and environment. The main source of ammonia in the manure deposited on the bed is the excreted nitrogen. With the adoption of appropriate techniques of environmental management, through of adequate ventilation and bed management, control of pH, temperature and humidity are possible significant reductions in ammonia emission, as well as with the use of additives and control the appropriate nitrogen content that is provided in the rations. |
publishDate |
2016 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2016-12-02T12:02:48Z 2016-12-02 2016-01-01T00:00:00Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/10174/19198 http://hdl.handle.net/10174/19198 |
url |
http://hdl.handle.net/10174/19198 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
SOUSA, F.C.; TINÔCO, I.F.F.; PAULA, M.O.; SILVA, A.L.; SOUZA, C.F.; BAPTISTA, F.J.F.; BARBARI, M. 2016. Medidas para minimizar a emissão de amônia na produção de frangos de corte: Revisão / Actions to minimize ammonia emission in broiler production: Review. Revista Brasileira de Engenharia de Biossistemas 10: 51-61. Partilhar com ICAAM nd nd nd nd nd fb@uevora.pt nd 580 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação instacron:RCAAP |
instname_str |
Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
instacron_str |
RCAAP |
institution |
RCAAP |
reponame_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
collection |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
repository.mail.fl_str_mv |
|
_version_ |
1799136591593078784 |