MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Sousa, F.C.
Data de Publicação: 2016
Outros Autores: Tinôco, I.F.F., Paula, M.O., Silva, A.L., Souza, C.F., Baptista, F.J., Barbari, M.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
Texto Completo: http://hdl.handle.net/10174/19198
Resumo: The main sources of ammonia generation are in agricultural activities, with great representation of poultry, by using feed lot systems with adoption of deep bedding on floor to retain the manure. Ammonia produced in broiler systems production generates damages to animals, humans and environment. The main source of ammonia in the manure deposited on the bed is the excreted nitrogen. With the adoption of appropriate techniques of environmental management, through of adequate ventilation and bed management, control of pH, temperature and humidity are possible significant reductions in ammonia emission, as well as with the use of additives and control the appropriate nitrogen content that is provided in the rations.
id RCAP_1fc029546e3e2068d313ce53c10b8b65
oai_identifier_str oai:dspace.uevora.pt:10174/19198
network_acronym_str RCAP
network_name_str Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
repository_id_str 7160
spelling MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃOaviculturaqualidade do arThe main sources of ammonia generation are in agricultural activities, with great representation of poultry, by using feed lot systems with adoption of deep bedding on floor to retain the manure. Ammonia produced in broiler systems production generates damages to animals, humans and environment. The main source of ammonia in the manure deposited on the bed is the excreted nitrogen. With the adoption of appropriate techniques of environmental management, through of adequate ventilation and bed management, control of pH, temperature and humidity are possible significant reductions in ammonia emission, as well as with the use of additives and control the appropriate nitrogen content that is provided in the rations.2016-12-02T12:02:48Z2016-12-022016-01-01T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articlehttp://hdl.handle.net/10174/19198http://hdl.handle.net/10174/19198porSOUSA, F.C.; TINÔCO, I.F.F.; PAULA, M.O.; SILVA, A.L.; SOUZA, C.F.; BAPTISTA, F.J.F.; BARBARI, M. 2016. Medidas para minimizar a emissão de amônia na produção de frangos de corte: Revisão / Actions to minimize ammonia emission in broiler production: Review. Revista Brasileira de Engenharia de Biossistemas 10: 51-61.Partilhar com ICAAMndndndndndfb@uevora.ptnd580Sousa, F.C.Tinôco, I.F.F.Paula, M.O.Silva, A.L.Souza, C.F.Baptista, F.J.Barbari, M.info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2024-01-03T19:08:16Zoai:dspace.uevora.pt:10174/19198Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-20T01:11:00.954553Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse
dc.title.none.fl_str_mv MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
title MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
spellingShingle MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
Sousa, F.C.
avicultura
qualidade do ar
title_short MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
title_full MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
title_fullStr MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
title_full_unstemmed MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
title_sort MEDIDAS PARA MINIMIZAR A EMISSÃO DE AMÔNIA NA PRODUÇÃO DE FRANGOS DE CORTE: REVISÃO
author Sousa, F.C.
author_facet Sousa, F.C.
Tinôco, I.F.F.
Paula, M.O.
Silva, A.L.
Souza, C.F.
Baptista, F.J.
Barbari, M.
author_role author
author2 Tinôco, I.F.F.
Paula, M.O.
Silva, A.L.
Souza, C.F.
Baptista, F.J.
Barbari, M.
author2_role author
author
author
author
author
author
dc.contributor.author.fl_str_mv Sousa, F.C.
Tinôco, I.F.F.
Paula, M.O.
Silva, A.L.
Souza, C.F.
Baptista, F.J.
Barbari, M.
dc.subject.por.fl_str_mv avicultura
qualidade do ar
topic avicultura
qualidade do ar
description The main sources of ammonia generation are in agricultural activities, with great representation of poultry, by using feed lot systems with adoption of deep bedding on floor to retain the manure. Ammonia produced in broiler systems production generates damages to animals, humans and environment. The main source of ammonia in the manure deposited on the bed is the excreted nitrogen. With the adoption of appropriate techniques of environmental management, through of adequate ventilation and bed management, control of pH, temperature and humidity are possible significant reductions in ammonia emission, as well as with the use of additives and control the appropriate nitrogen content that is provided in the rations.
publishDate 2016
dc.date.none.fl_str_mv 2016-12-02T12:02:48Z
2016-12-02
2016-01-01T00:00:00Z
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv http://hdl.handle.net/10174/19198
http://hdl.handle.net/10174/19198
url http://hdl.handle.net/10174/19198
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv SOUSA, F.C.; TINÔCO, I.F.F.; PAULA, M.O.; SILVA, A.L.; SOUZA, C.F.; BAPTISTA, F.J.F.; BARBARI, M. 2016. Medidas para minimizar a emissão de amônia na produção de frangos de corte: Revisão / Actions to minimize ammonia emission in broiler production: Review. Revista Brasileira de Engenharia de Biossistemas 10: 51-61.
Partilhar com ICAAM
nd
nd
nd
nd
nd
fb@uevora.pt
nd
580
dc.rights.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/openAccess
eu_rights_str_mv openAccess
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
instacron:RCAAP
instname_str Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
instacron_str RCAAP
institution RCAAP
reponame_str Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
collection Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)
repository.name.fl_str_mv Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1799136591593078784