Environmental sustainability in hotel industry : guest behaviour, participation and satisfaction
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2020 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10400.14/32102 |
Resumo: | During the last years a comprehensive concern about the planet sustainability and global change have taken the hotel industry to implement some pro-environmental practices. With this paper, we aim to examine the environmental sustainability in the hotel market – the hotel management perspective, the best sustainable practices, some barriers and some benefits –, the guests’ perception, participation in these implementations and their satisfaction. Plus, how the individual’s sustainable behavior in household is compared to their behavior in a hotel setting and what forces motivate their behavior in both categories. The research method adopted was a quantitative one, with a survey shared in social network for diverse individuals to answer. The main finds count on the perception on how individuals behave in a household will be different than how they behave in a hotel setting. The main reasons to sustain their behavior in both categories have different forces and motives. Individuals main concern when choosing a hotel passes through comfort and economic factors, for the customer to choose a sustainable hotel is needed for these two factors to be connected, and that sustainability does not interfere with comfort and how much guests’ need to pay (when compared with standard hotels). |
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Environmental sustainability in hotel industry : guest behaviour, participation and satisfactionSustainability in hotel industryGreen hotelsGuest’ perspectiveCustomer satisfactionBehavior motivesSustainable behaviorHotel sustainable initiativesPro-environmental behaviorEnvironmentally friendly hotelSustainability in householdIndividuals sustainable practicesSustentabilidade na indústria hoteleiraHotéis ecológicosPerspetiva do hóspedeSatisfação do clienteMotivos comportamentaisComportamento sustentávelIniciativas sustentáveis em hotéisComportamento pró-ambientalHotel ecológicoSustentabilidade em casaPráticas sustentáveis de indivíduosDomínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e GestãoDuring the last years a comprehensive concern about the planet sustainability and global change have taken the hotel industry to implement some pro-environmental practices. With this paper, we aim to examine the environmental sustainability in the hotel market – the hotel management perspective, the best sustainable practices, some barriers and some benefits –, the guests’ perception, participation in these implementations and their satisfaction. Plus, how the individual’s sustainable behavior in household is compared to their behavior in a hotel setting and what forces motivate their behavior in both categories. The research method adopted was a quantitative one, with a survey shared in social network for diverse individuals to answer. The main finds count on the perception on how individuals behave in a household will be different than how they behave in a hotel setting. The main reasons to sustain their behavior in both categories have different forces and motives. Individuals main concern when choosing a hotel passes through comfort and economic factors, for the customer to choose a sustainable hotel is needed for these two factors to be connected, and that sustainability does not interfere with comfort and how much guests’ need to pay (when compared with standard hotels).Nos últimos anos, tem havido uma crescente preocupação com a sustentabilidade do nosso planeta e as mudanças globais que o mesmo está a sofrer, o que leva, continuamente e atualmente, a indústria hoteleira a implementar algumas práticas pro-ambientais e sustentáveis. Com este trabalho, objetivamos examinar a sustentabilidade ambiental no mercado hoteleiro - a perspetiva da gestão hoteleira, as melhores práticas sustentáveis, algumas barreiras, assim como, alguns benefícios que os mesmos possam usufruir -, a perceção dos hóspedes, a sua participação nessas implementações e, por fim, a sua satisfação. Além disso, estudamos também, como é o comportamento sustentável de cada indivíduo na casa, comparado este ao comportamento que têm em um hotel e, também, quais forças que motivam este comportamento, nas duas categorias. O método de pesquisa adotado foi o quantitativo, com pesquisa compartilhada em redes sociais para resposta de diversas pessoas. Os principais resultados contam com a perceção de que o comportamento das pessoas em casa será diferente do que num hotel. As principais razões para sustentar o comportamento dos indivíduos questionados em ambas as categorias têm forças e motivos diferentes: a principal preocupação das pessoas ao escolherem um hotel passa por fatores econômicos e de conforto. Para que o cliente escolha um hotel sustentável é necessário que esses dois fatores estejam conectados e que se sustentem, para que a sustentabilidade não interfira no conforto e quanto ao que os hóspedes têm de pagar (quando comparado com hotéis padrão, classificados como ‘normais’).Julião, Jorge Manuel SoaresGaspar, MarceloVeritati - Repositório Institucional da Universidade Católica PortuguesaCosta, Patrícia Solange Dinis2021-02-24T12:14:36Z2020-07-0920202020-07-09T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10400.14/32102TID:202561682enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2023-07-12T17:37:33Zoai:repositorio.ucp.pt:10400.14/32102Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T18:25:51.855304Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
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