Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2005 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10400.5/991 |
Resumo: | The purpose of the present work was to study the evolution of condensed tannins according to their degree of polymerization in seeds, pulp and skins, along the maturation using Cabernet Sauvignon and Tinta Roriz (Vitis vinifera L.) varieties. Additionally for this study a witness of each variety was compared with two modalities of fruit pruning, one of 50% and another one of 75%. |
id |
RCAP_560b230c1eff0338c98fed85f9f02c28 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:www.repository.utl.pt:10400.5/991 |
network_acronym_str |
RCAP |
network_name_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository_id_str |
7160 |
spelling |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachosChanges in grape seed, skin and pulp condensed tannins during berry ripening: effect of fruit pruninggrapespruningtanninspolymerizationmaturationThe purpose of the present work was to study the evolution of condensed tannins according to their degree of polymerization in seeds, pulp and skins, along the maturation using Cabernet Sauvignon and Tinta Roriz (Vitis vinifera L.) varieties. Additionally for this study a witness of each variety was compared with two modalities of fruit pruning, one of 50% and another one of 75%.Estação Vitivinicola NacionalRepositório da Universidade de LisboaLaureano, OlgaRicardo-da-Silva, Jorge M.Ó-Marques, João doReguinga, Rui2009-05-25T16:04:30Z20052005-01-01T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articleapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10400.5/991eng"Ciência e Técnica Vitivinicola". ISSN 0254-0223. 20:1 (2005) 35-520254-0223info:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2023-03-06T14:32:16Zoai:www.repository.utl.pt:10400.5/991Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T16:49:13.160187Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
dc.title.none.fl_str_mv |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos Changes in grape seed, skin and pulp condensed tannins during berry ripening: effect of fruit pruning |
title |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos |
spellingShingle |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos Laureano, Olga grapes pruning tannins polymerization maturation |
title_short |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos |
title_full |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos |
title_fullStr |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos |
title_full_unstemmed |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos |
title_sort |
Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos |
author |
Laureano, Olga |
author_facet |
Laureano, Olga Ricardo-da-Silva, Jorge M. Ó-Marques, João do Reguinga, Rui |
author_role |
author |
author2 |
Ricardo-da-Silva, Jorge M. Ó-Marques, João do Reguinga, Rui |
author2_role |
author author author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Repositório da Universidade de Lisboa |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Laureano, Olga Ricardo-da-Silva, Jorge M. Ó-Marques, João do Reguinga, Rui |
dc.subject.por.fl_str_mv |
grapes pruning tannins polymerization maturation |
topic |
grapes pruning tannins polymerization maturation |
description |
The purpose of the present work was to study the evolution of condensed tannins according to their degree of polymerization in seeds, pulp and skins, along the maturation using Cabernet Sauvignon and Tinta Roriz (Vitis vinifera L.) varieties. Additionally for this study a witness of each variety was compared with two modalities of fruit pruning, one of 50% and another one of 75%. |
publishDate |
2005 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2005 2005-01-01T00:00:00Z 2009-05-25T16:04:30Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://hdl.handle.net/10400.5/991 |
url |
http://hdl.handle.net/10400.5/991 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
eng |
language |
eng |
dc.relation.none.fl_str_mv |
"Ciência e Técnica Vitivinicola". ISSN 0254-0223. 20:1 (2005) 35-52 0254-0223 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Estação Vitivinicola Nacional |
publisher.none.fl_str_mv |
Estação Vitivinicola Nacional |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação instacron:RCAAP |
instname_str |
Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
instacron_str |
RCAAP |
institution |
RCAAP |
reponame_str |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
collection |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informação |
repository.mail.fl_str_mv |
|
_version_ |
1799130965593817088 |