Bimby case : time to market innovation on premium products
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2018 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10400.14/25431 |
Resumo: | Thermomix, or Bimby in Portugal, is the kitchen robot’s market leader that became a generic brand, confounding itself as a product category. With the unstoppable changes on the technology market which constantly demand novelties, Thermomix is studied as an example of a brand that doesn’t want to fall behind. Aware its’ products stand in a particular situation, the German firm’s goal is finding the optimal time to market innovation on their premium product. To answer such quest, primary and secondary research methods contribute to a time interval proposal for product innovation and other complementing findings. Leading to such proposal, concepts such as innovation, premium products, the importance of market research and defined positioning gain special prominence. Major findings indicate consumers give strong importance to innovation and most expect premium brands to launch product updates every year. When it comes specifically to Bimby, expectations are less ambitious and further away from life changing innovation once consumers prefer incremental to radical changes. It was also noticed that recognition of products as premium or non-premium doesn’t affect more impulsive consumers on the speed to purchase. As the major conclusion, the most realistic time interval advises firms to launch premium products from two to five years. |
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Bimby case : time to market innovation on premium productsInnovationTechnologyHigh involvement productsPremium productsPurchasing behaviorLaunching new productsPurchasing powerInovaçãoTecnologiaProdutos de grande envolvimentoProdutos premiumComportamento de compraLançamento de novos produtosPoder de compraDomínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e GestãoThermomix, or Bimby in Portugal, is the kitchen robot’s market leader that became a generic brand, confounding itself as a product category. With the unstoppable changes on the technology market which constantly demand novelties, Thermomix is studied as an example of a brand that doesn’t want to fall behind. Aware its’ products stand in a particular situation, the German firm’s goal is finding the optimal time to market innovation on their premium product. To answer such quest, primary and secondary research methods contribute to a time interval proposal for product innovation and other complementing findings. Leading to such proposal, concepts such as innovation, premium products, the importance of market research and defined positioning gain special prominence. Major findings indicate consumers give strong importance to innovation and most expect premium brands to launch product updates every year. When it comes specifically to Bimby, expectations are less ambitious and further away from life changing innovation once consumers prefer incremental to radical changes. It was also noticed that recognition of products as premium or non-premium doesn’t affect more impulsive consumers on the speed to purchase. As the major conclusion, the most realistic time interval advises firms to launch premium products from two to five years.Thermomix, ou Bimby em Portugal, é o robot de cozinha líder de mercado que se tornou numa marca genérica, confundindo-se com a categoria de produto. Com as exigências provenientes das incessantes mudanças no mercado da tecnologia, a Thermomix é estudada enquanto marca que não quer ficar para trás. Consciente de que o seu produto se encontra numa situação particular, a empresa Alemã procura saber qual o tempo óptimo para comercializar inovação nos seus produtos premium. Para responder a tal demanda, métodos de investigação primários e secundários contribuíram para a proposta de um intervalo de tempo óptimo para inovações de produto, bem como conclusões adicionais. Conduzindo às respostas desejadas, conceitos como inovação, produtos premium, a importância da pesquisa de mercado e da definição de posicionamento ganham especial protagonismo. Os principais resultados indicam que os consumidores atribuem grande importância à inovação e esperam que marcas premium lancem updates de produto anualmente. Em relação à Bimby especificamente, tais expectativas são menos frequentes e mais longe de alterações profundas à rotina, uma vez que os consumidores preferem alterações incrementais a radicais. Notou-se também que o reconhecimento de produtos como premium ou não-premium não afecta consumidores mais impulsivos no que toca à velocidade de aquisição. A maior conclusão indica que o intervalo de tempo mais realista para lançar produtos premium é entre dois e cinco anos.Celeste, Pedro Manuel Amador RodriguesVeritati - Repositório Institucional da Universidade Católica PortuguesaFreitas, Maria Teresa Colaço Alegre de2018-08-02T09:23:45Z2018-02-2620182018-02-26T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10400.14/25431TID:201888220enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2023-07-12T17:30:49Zoai:repositorio.ucp.pt:10400.14/25431Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T18:20:16.358519Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
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