Digital technologies as a competitive advantage in the wine business
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2023 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | eng |
Título da fonte: | Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/10400.14/41365 |
Resumo: | The purpose of this dissertation is to investigate how wine companies can use technologies to create value and competitive advantages for their businesses. I also seek to study how luxury wines, with their distinctive characteristics, can be affected by these technologies. To answer my research question, I conducted a case study with three companies: Placido Volpone, Cartuxa, and Sogrape. The findings indicate that, first, technologies undoubtedly have an enormous weight in the management of the entire wine company, and, secondly, it is the level of integration of these technologies that will define the company's competitiveness. |
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Digital technologies as a competitive advantage in the wine businessDigital technologiesWineWine businessCompetitive advantageCartuxaSograpePlacido VolponeInnovationIntegrationTecnologias digitaisVinhoNegócio do vinhoVantagem competitivaInovaçãoIntegraçãoDomínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e GestãoThe purpose of this dissertation is to investigate how wine companies can use technologies to create value and competitive advantages for their businesses. I also seek to study how luxury wines, with their distinctive characteristics, can be affected by these technologies. To answer my research question, I conducted a case study with three companies: Placido Volpone, Cartuxa, and Sogrape. The findings indicate that, first, technologies undoubtedly have an enormous weight in the management of the entire wine company, and, secondly, it is the level of integration of these technologies that will define the company's competitiveness.O objetivo desta dissertação é investigar como é que as empresas de vitivinicultura podem utilizar as tecnologias de modo a criar valor e vantagens competitivas para as mesmas. Procuro também estudar como é que os vinhos de luxo, com as suas características distintivas, podem ser afetados por estas tecnologias. De forma a responder à minha pergunta de investigação conduzi um caso de estudo com três empresas: Placido Volpone, Cartuxa e Sogrape. Os resultados demonstram que, em primeiro lugar, as tecnologias têm sem dúvida um peso enorme na gestão de toda a empresa vitivinicultura e, em segundo lugar, é o nível de integração destas mesmas tecnologias que vai definir a competitividade da empresa.Leglise, LaureVeritati - Repositório Institucional da Universidade Católica PortuguesaNeves, Margarida Moreno de Brito2023-07-04T00:30:33Z2023-01-262023-012023-01-26T00:00:00Zinfo:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttp://hdl.handle.net/10400.14/41365TID:203277570enginfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos)instname:Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãoinstacron:RCAAP2023-07-12T17:46:56Zoai:repositorio.ucp.pt:10400.14/41365Portal AgregadorONGhttps://www.rcaap.pt/oai/openaireopendoar:71602024-03-19T18:34:01.216796Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (Repositórios Cientìficos) - Agência para a Sociedade do Conhecimento (UMIC) - FCT - Sociedade da Informaçãofalse |
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The purpose of this dissertation is to investigate how wine companies can use technologies to create value and competitive advantages for their businesses. I also seek to study how luxury wines, with their distinctive characteristics, can be affected by these technologies. To answer my research question, I conducted a case study with three companies: Placido Volpone, Cartuxa, and Sogrape. The findings indicate that, first, technologies undoubtedly have an enormous weight in the management of the entire wine company, and, secondly, it is the level of integration of these technologies that will define the company's competitiveness. |
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