Preparação e caracterização do vinho de laranja
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2001 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Química Nova (Online) |
Texto Completo: | http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422001000400004 |
Resumo: | A simple method of home made preparation and physical-chemical characterization of orange wine was investigated. Saccharomyces cerevisiae was used as inoculum for wine-making by fermentation. Chemical compositions related to the aroma components seems to be very similar between grape and orange wines. |
id |
SBQ-3_a82da8723e5e8aa5638a57beb8843127 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:scielo:S0100-40422001000400004 |
network_acronym_str |
SBQ-3 |
network_name_str |
Química Nova (Online) |
repository_id_str |
|
spelling |
Preparação e caracterização do vinho de laranjafermentationorange winechemical characterizationA simple method of home made preparation and physical-chemical characterization of orange wine was investigated. Saccharomyces cerevisiae was used as inoculum for wine-making by fermentation. Chemical compositions related to the aroma components seems to be very similar between grape and orange wines.Sociedade Brasileira de Química2001-08-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422001000400004Química Nova v.24 n.4 2001reponame:Química Nova (Online)instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)instacron:SBQ10.1590/S0100-40422001000400004info:eu-repo/semantics/openAccessCorazza,Marcos L.Rodrigues,Dina G.Nozaki,Jorgepor2001-08-31T00:00:00Zoai:scielo:S0100-40422001000400004Revistahttps://www.scielo.br/j/qn/ONGhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpquimicanova@sbq.org.br1678-70640100-4042opendoar:2001-08-31T00:00Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Preparação e caracterização do vinho de laranja |
title |
Preparação e caracterização do vinho de laranja |
spellingShingle |
Preparação e caracterização do vinho de laranja Corazza,Marcos L. fermentation orange wine chemical characterization |
title_short |
Preparação e caracterização do vinho de laranja |
title_full |
Preparação e caracterização do vinho de laranja |
title_fullStr |
Preparação e caracterização do vinho de laranja |
title_full_unstemmed |
Preparação e caracterização do vinho de laranja |
title_sort |
Preparação e caracterização do vinho de laranja |
author |
Corazza,Marcos L. |
author_facet |
Corazza,Marcos L. Rodrigues,Dina G. Nozaki,Jorge |
author_role |
author |
author2 |
Rodrigues,Dina G. Nozaki,Jorge |
author2_role |
author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Corazza,Marcos L. Rodrigues,Dina G. Nozaki,Jorge |
dc.subject.por.fl_str_mv |
fermentation orange wine chemical characterization |
topic |
fermentation orange wine chemical characterization |
description |
A simple method of home made preparation and physical-chemical characterization of orange wine was investigated. Saccharomyces cerevisiae was used as inoculum for wine-making by fermentation. Chemical compositions related to the aroma components seems to be very similar between grape and orange wines. |
publishDate |
2001 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2001-08-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422001000400004 |
url |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422001000400004 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
10.1590/S0100-40422001000400004 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
text/html |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
dc.source.none.fl_str_mv |
Química Nova v.24 n.4 2001 reponame:Química Nova (Online) instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ) instacron:SBQ |
instname_str |
Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
instacron_str |
SBQ |
institution |
SBQ |
reponame_str |
Química Nova (Online) |
collection |
Química Nova (Online) |
repository.name.fl_str_mv |
Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
repository.mail.fl_str_mv |
quimicanova@sbq.org.br |
_version_ |
1750318102029008896 |