Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2002 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Química Nova (Online) |
Texto Completo: | http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422002000500023 |
Resumo: | A series of experiments were performed in order to demonstrate to undergraduate students or users of the differential scanning calorimetry (DSC), that several factors can influence the qualitative and quantitative aspects of DSC results. Saccharin, an artificial sweetner, was used as a probe and its thermal behavior is also discussed on the basis of thermogravimetric (TG) and DSC curves. |
id |
SBQ-3_c351b320486461640498e2da783cd493 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:scielo:S0100-40422002000500023 |
network_acronym_str |
SBQ-3 |
network_name_str |
Química Nova (Online) |
repository_id_str |
|
spelling |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSCsaccharindifferential scanning calorimetryresults evaluationA series of experiments were performed in order to demonstrate to undergraduate students or users of the differential scanning calorimetry (DSC), that several factors can influence the qualitative and quantitative aspects of DSC results. Saccharin, an artificial sweetner, was used as a probe and its thermal behavior is also discussed on the basis of thermogravimetric (TG) and DSC curves.Sociedade Brasileira de Química2002-09-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiontext/htmlhttp://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422002000500023Química Nova v.25 n.5 2002reponame:Química Nova (Online)instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ)instacron:SBQ10.1590/S0100-40422002000500023info:eu-repo/semantics/openAccessBernal,CláudiaCouto,Andréa BoldariniBreviglieri,Susete TrazziCavalheiro,Éder Tadeu Gomespor2002-11-13T00:00:00Zoai:scielo:S0100-40422002000500023Revistahttps://www.scielo.br/j/qn/ONGhttps://old.scielo.br/oai/scielo-oai.phpquimicanova@sbq.org.br1678-70640100-4042opendoar:2002-11-13T00:00Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC |
title |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC |
spellingShingle |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC Bernal,Cláudia saccharin differential scanning calorimetry results evaluation |
title_short |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC |
title_full |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC |
title_fullStr |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC |
title_full_unstemmed |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC |
title_sort |
Influência de alguns parâmetros experimentais nos resultados de análises calorimétricas diferenciais - DSC |
author |
Bernal,Cláudia |
author_facet |
Bernal,Cláudia Couto,Andréa Boldarini Breviglieri,Susete Trazzi Cavalheiro,Éder Tadeu Gomes |
author_role |
author |
author2 |
Couto,Andréa Boldarini Breviglieri,Susete Trazzi Cavalheiro,Éder Tadeu Gomes |
author2_role |
author author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Bernal,Cláudia Couto,Andréa Boldarini Breviglieri,Susete Trazzi Cavalheiro,Éder Tadeu Gomes |
dc.subject.por.fl_str_mv |
saccharin differential scanning calorimetry results evaluation |
topic |
saccharin differential scanning calorimetry results evaluation |
description |
A series of experiments were performed in order to demonstrate to undergraduate students or users of the differential scanning calorimetry (DSC), that several factors can influence the qualitative and quantitative aspects of DSC results. Saccharin, an artificial sweetner, was used as a probe and its thermal behavior is also discussed on the basis of thermogravimetric (TG) and DSC curves. |
publishDate |
2002 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2002-09-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422002000500023 |
url |
http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422002000500023 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
10.1590/S0100-40422002000500023 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
text/html |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
publisher.none.fl_str_mv |
Sociedade Brasileira de Química |
dc.source.none.fl_str_mv |
Química Nova v.25 n.5 2002 reponame:Química Nova (Online) instname:Sociedade Brasileira de Química (SBQ) instacron:SBQ |
instname_str |
Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
instacron_str |
SBQ |
institution |
SBQ |
reponame_str |
Química Nova (Online) |
collection |
Química Nova (Online) |
repository.name.fl_str_mv |
Química Nova (Online) - Sociedade Brasileira de Química (SBQ) |
repository.mail.fl_str_mv |
quimicanova@sbq.org.br |
_version_ |
1750318102754623488 |