Desenvolvimento de um spot test para o monitoramento da atividade da peroxidase em um procedimento de purificação

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Zeraik,Ana Eliza
Data de Publicação: 2008
Outros Autores: Souza,Fernanda Sant'Ana de, Fatibello-Filho,Orlando, Leite,Oldair D.
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Química Nova (Online)
Texto Completo: http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422008000400003
Resumo: In this work we describe both a chromatographic purification procedure and a spot test for the enzyme peroxidase (POD: EC 1.11.1.7). The enzyme was obtained from crude extracts of sweet potatoes and the chromatographic enzyme purification procedure resulted in several fractions. Therefore a simple, fast and economic spot test for monitoring peroxidase during the purification procedure was developed. The spot test is based on the reaction of hydrogen peroxide and guaiacol, which is catalyzed by the presence of peroxidase yielding the colored tetraguaiacol.
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