Efeito da composição do solvente sobre a estabilidade de proteínas em soluções aquosas

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Fonseca,Lúbia Cristina
Data de Publicação: 2006
Outros Autores: Corrêa,Natássia Caroline Resende, Garrote-Filho,Mario da Silva, Cunha,Cleine Chagas da, Penha-Silva,Nilson
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Química Nova (Online)
Texto Completo: http://old.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422006000300024
Resumo: A protein presents a native (N) macro state, which is functionally active, in equilibrium with the denatured (D) macro state, which is devoid of biological activity. An ensemble of microstates forms each macrostate. The denatured state comprises a greater ensemble of microstates than the native macrostate. The N-D equilibrium can be affected by several factors, that comprise the purity of the water, temperature, pH and solute concentration. This work discusses the influence of osmolytes and chaotropics on the N-D equilibrium in aqueous solutions.
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