Product+Service System for sustainable cooking: Case Study Project Monno
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2010 |
Outros Autores: | , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Projética Revista Científica de Design |
Texto Completo: | https://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/projetica/article/view/7720 |
Resumo: | In the face of environmental, economic and socio-cultural crises is evident the necessity of revise the existing patterns of production, distribution and consumption in the food sector. This study aims to present the benefits of Methodology of Product Service System (MEPSS) in order to generate systemic solutions to the act of cooking in a sustainable way. As a result, the proposed solution reduces the material content needed to satisfy customer needs competitively and with lower environmental impact over the life cycle. The expansion of the field of design brings new opportunities to develop systemic solutions, emphasizing the study of PSS as a practical means to achieve better projects results. |
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Product+Service System for sustainable cooking: Case Study Project MonnoSistema Produto+Serviço para o cozinhar sustentável: Estudo de Caso Projeto MonnoDesignProduct service systemSustainable cooking.DesignSistema produto serviçoCozinhar sustentável.In the face of environmental, economic and socio-cultural crises is evident the necessity of revise the existing patterns of production, distribution and consumption in the food sector. This study aims to present the benefits of Methodology of Product Service System (MEPSS) in order to generate systemic solutions to the act of cooking in a sustainable way. As a result, the proposed solution reduces the material content needed to satisfy customer needs competitively and with lower environmental impact over the life cycle. The expansion of the field of design brings new opportunities to develop systemic solutions, emphasizing the study of PSS as a practical means to achieve better projects results. Diante das crises ambientais, econômicas e sócio-culturais fica patente a necessidade de rever os atuais padrões de produção, distribuição e consumo de alimentos. No presente estudo utiliza-se o método MEPSS para o desenvolvimento de um Sistema Produto+Serviço (PSS) com o objetivo de gerar soluções sistêmicas para o ato de cozinhar sustentável. Como resultado, a solução proposta reduz o conteúdo material necessário para o atendimento da unidade de satisfação. A expansão do campo de atuação do design traz novas oportunidades de desenvolvimento de soluções sistêmicas, destacando o estudo do PSS como um meio prático de atingir melhores resultados projetuais. Universidade Estadual de Londrina2010-12-23info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionAvaliado pelos paresapplication/pdfhttps://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/projetica/article/view/772010.5433/2236-2207.2010v1n1p162Projetica; v. 1 n. 1 (2010): Número Inaugural; 162-1832236-2207reponame:Projética Revista Científica de Designinstname:Universidade Estadual de Londrina (UEL)instacron:UELporhttps://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/projetica/article/view/7720/6960Copyright (c) 2010 Projeticainfo:eu-repo/semantics/openAccessCosta Junior, JairoPereira, João Victor InácioZacar, Cláudia H.Enriconi, AlessandraGomes, Nivaldo SimõesSantos, Aguinaldo2021-10-18T12:43:49Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/7720Revistahttps://www.uel.br/revistas/uel/index.php/projetica/PUBhttps://www.uel.br/revistas/uel/index.php/projetica/oai||projetica@uel.br2236-22072236-2207opendoar:2021-10-18T12:43:49Projética Revista Científica de Design - Universidade Estadual de Londrina (UEL)false |
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