INTELIGÊNCIA DA HOSPITALIDADE E EXPERIÊNCIA TURÍSTICA NA PERSPECTIVA DOS ANFITRIÕES LOCAIS
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Data de Publicação: | 2021 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Cultura e Turismo |
Texto Completo: | https://periodicos.uesc.br/index.php/cultur/article/view/3049 |
Resumo: | The paper aims to understand the elements of hospitality intelligence through the perspective of the hosts of a tourist destination. Hence, a qualitative exploratory study was carried out through semi-structured interviews with local hosts from Gonçalves, Minas Gerais, Brazil. The results demonstrate the spontaneous use by the hosts of the concepts of Intelligence in Hospitality for visitor’s interaction. Features such as the interactive redesign of the experience through the use of feedbacks, and the existence of personal motivational factors of the hosts, such as the love to attend; go beyond the factors addressed in the model of Bharwani and Jauhari (2013). Thus, this study contributes by proposing a more complete model that includes such concepts and can be used by other hosts to design the tourist experience. |
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INTELIGÊNCIA DA HOSPITALIDADE E EXPERIÊNCIA TURÍSTICA NA PERSPECTIVA DOS ANFITRIÕES LOCAISThe paper aims to understand the elements of hospitality intelligence through the perspective of the hosts of a tourist destination. Hence, a qualitative exploratory study was carried out through semi-structured interviews with local hosts from Gonçalves, Minas Gerais, Brazil. The results demonstrate the spontaneous use by the hosts of the concepts of Intelligence in Hospitality for visitor’s interaction. Features such as the interactive redesign of the experience through the use of feedbacks, and the existence of personal motivational factors of the hosts, such as the love to attend; go beyond the factors addressed in the model of Bharwani and Jauhari (2013). Thus, this study contributes by proposing a more complete model that includes such concepts and can be used by other hosts to design the tourist experience.O artigo busca compreender os elementos da inteligência da hospitalidade por meio da perspectiva dos anfitriões de um destino turístico. Para isto, realizou-se um estudo qualitativo exploratório por meio de entrevistas semiestruturadas com anfitriões de Gonçalves, Minas Gerais, Brasil. Os resultados obtidos, demonstram a utilização de forma natural pelos anfitriões dos conceitos de Inteligência da Hospitalidade para a interação com os visitantes. Características como o redesenho interativo da experiência por meio da utilização de feedbacks, e a existência de fatores motivacionais pessoais dos anfitriões, como gostar de atender; vão além dos fatores abordados no modelo de Bharwani e Jauhari (2013). Assim, este estudo contribui ao propor um modelo mais completo que inclua tais conceitos e possa ser utilizado por outros anfitriões para desenharem a experiência turística.Editus2021-10-19info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtigo Avaliado pelos Paresapplication/pdfhttps://periodicos.uesc.br/index.php/cultur/article/view/304910.36113/cultur.v15i2.3049CULTUR - Revista de Cultura e Turismo; v. 15 n. 2 (2021): CULTUR, Ano 15, n. 02, Nov (2021)1982-5838reponame:Revista de Cultura e Turismoinstname:Universidade Estadual de Santa Cruz (UESC)instacron:UESCporhttps://periodicos.uesc.br/index.php/cultur/article/view/3049/2158Copyright (c) 2021 CULTUR - Revista de Cultura e Turismoinfo:eu-repo/semantics/openAccessViera, Paula SimõesCoelho, Mariana de Freitas2021-11-22T14:30:16Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/3049Revistahttps://periodicos.uesc.br/index.php/cultur/PUBhttps://periodicos.uesc.br/index.php/cultur/oaieditus@uesc.br||mavila1000@gmail.com||revistacet@hotmail.com1982-58381982-5838opendoar:2021-11-22T14:30:16Revista de Cultura e Turismo - Universidade Estadual de Santa Cruz (UESC)false |
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