Produtividade do feijão-de-corda e acúmulo de sais no solo em função da salinidade da água e da fração de lixiviação

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Assis Júnior, José Otacílio de
Data de Publicação: 2007
Tipo de documento: Dissertação
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Institucional da Universidade Federal do Ceará (UFC)
Texto Completo: http://www.repositorio.ufc.br/handle/riufc/18613
Resumo: The cowpea is a very important crop in the diet of the inferior social classes, but its productivity is very low, especially is non-irrigated areas. However, the irrigation in semi-arid areas has been associated to soil salinization. The study had the objective to evaluate the effect of water salinity and the leaching fraction on the growth and the productivity of grains of cowpea plants (Vigna unguiculata), cv, Epace 10. The experiment was set up in the experimental area of the Laboratório de Hidráulica e Irrigação/UFC, during the dry season. A completely randomized block design, with five repetitions, was adopted. Each experimental unit consisted of 4 lines of plantation of 5.0 m. The treatments studied were
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