Caracterização do aminoácido DL-Norleucina (C6H13NO2) por Meio de Espectroscopia Raman e DSC
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2019 |
Tipo de documento: | Trabalho de conclusão de curso |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da Universidade Federal do Ceará (UFC) |
Texto Completo: | http://www.repositorio.ufc.br/handle/riufc/48279 |
Resumo: | In this work the amino acid DL-norleucine (C6H13NO2) was studied. Its vibrational properties have been studied by Raman. The classification of vibrational modes was based on results available in the literature on molecules with similar characteristics to other amino acids already studied. A thermal analysis was also performed on the powder of the sample by DSC (Differential Scanning Calorimetry) and TG (Thermogravimetry) technique, in order to find changes that indicate some phase change in the range of 30 to 350◦C. |
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Caracterização do aminoácido DL-Norleucina (C6H13NO2) por Meio de Espectroscopia Raman e DSCAminoácidosEspectroscopia RamanNorleucinaDSCIn this work the amino acid DL-norleucine (C6H13NO2) was studied. Its vibrational properties have been studied by Raman. The classification of vibrational modes was based on results available in the literature on molecules with similar characteristics to other amino acids already studied. A thermal analysis was also performed on the powder of the sample by DSC (Differential Scanning Calorimetry) and TG (Thermogravimetry) technique, in order to find changes that indicate some phase change in the range of 30 to 350◦C.Neste trabalho foi estudado o aminoácido DL-norleucina (C6H13NO2). Suas propriedades vibracionais foram estudadas por meio de espectroscopia Raman. A classificação dos modos vibracionais foi feita usando como base resultados disponíveis na literatura sobre moléculas com características semelhantes de outros aminoácidos já estudados. Também foi realizado uma análise térmica da amostra através da técnica DSC-TG, com o objetivo de encontrar alterações que indicassem alguma mudança de fase no intervalo de 30 a 350◦C.Lima Junior, José Alves deSilva, Rômulo Sampaio da2019-12-09T19:13:40Z2019-12-09T19:13:40Z2019info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisapplication/pdfSILVA, R. S. S. Caracterização do aminoácido DL-Norleucina (C6H13NO2) por Meio de Espectroscopia Raman e DSC. 2019. 38 f. Monografia (Bacharelado em Física) – Universidade Federal do Ceará, Fortaleza, 2019.http://www.repositorio.ufc.br/handle/riufc/48279porreponame:Repositório Institucional da Universidade Federal do Ceará (UFC)instname:Universidade Federal do Ceará (UFC)instacron:UFCinfo:eu-repo/semantics/openAccess2019-12-09T19:14:02Zoai:repositorio.ufc.br:riufc/48279Repositório InstitucionalPUBhttp://www.repositorio.ufc.br/ri-oai/requestbu@ufc.br || repositorio@ufc.bropendoar:2024-09-11T18:19:03.915027Repositório Institucional da Universidade Federal do Ceará (UFC) - Universidade Federal do Ceará (UFC)false |
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