O conteúdo gerado pelos usuários, a operação e o benchmarking em hostels paulistanos
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Data de Publicação: | 2022 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Brazilian Journal of Production Engineering |
Texto Completo: | https://periodicos.ufes.br/bjpe/article/view/38940 |
Resumo: | Being one of the main tourist destinations in Brazil, São Paulo receives many tourists of different categories and objectives. A style of travel that is becoming popular in São Paulo and in the world is Low Cost, and so low-cost establishments such as hostels are also increasingly in evidence. The planning and control of production operations and guest service are essential for organizations that seek success in business, so that the elaboration of activities results in guest satisfaction, cost reduction, resource optimization, production time , control of the efficiency of the results and alteration of the project, when necessary. Thus, this work aimed to identify, analyze and describe what are the planning and control practices existing in Hostels in the city of São Paulo in order to verify the efficiency with which such establishments perform their services. |
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O conteúdo gerado pelos usuários, a operação e o benchmarking em hostels paulistanosContent generated by users, operation and benchmarking in hostels In São PauloContenido generado por usuarios, operación y benchmarking en hostal de São PauloTurismohostelplanejamento das operaçõesSão PaulobenchmarkingTourismhosteloperations planningSão PaulobenchmarkingTurismoHostalplanificación de operacionesSão Pauloevaluación comparativaBeing one of the main tourist destinations in Brazil, São Paulo receives many tourists of different categories and objectives. A style of travel that is becoming popular in São Paulo and in the world is Low Cost, and so low-cost establishments such as hostels are also increasingly in evidence. The planning and control of production operations and guest service are essential for organizations that seek success in business, so that the elaboration of activities results in guest satisfaction, cost reduction, resource optimization, production time , control of the efficiency of the results and alteration of the project, when necessary. Thus, this work aimed to identify, analyze and describe what are the planning and control practices existing in Hostels in the city of São Paulo in order to verify the efficiency with which such establishments perform their services.endo um dos principais destinos turísticos no Brasil, São Paulo recebe muitos turistas de diversas categorias e objetivos. Um estilo de viagem que está se popularizando por São Paulo e no mundo é a Low Cost, e assim estabelecimentos de baixo custo como os hostels estão também cada vez mais em evidência. O planejamento e o controle de operações de produção e de atendimento ao hóspede são fundamentais para organizações, que buscam por êxito nos negócios, de modo que a elaboração das atividades resulte na satisfação dos hóspedes, diminuição de custos, otimização dos recursos, tempo de produção, controle da eficiência dos resultados e alteração do projeto, quando necessário. Dessa forma, este trabalho teve como objetivo identificar, analisar e descrever quais são as práticas de planejamento e de controle existentes em Hostels da cidade de São Paulo com o fim de se verificar a eficiência com que tais estabelecimentos realizam seus serviços. Siendo uno de los principales destinos turísticos de Brasil, São Paulo recibe muchos turistas de diferentes categorías y objetivos. Un estilo de viaje que se está volviendo popular en São Paulo y en el mundo es el Low Cost, por lo que los establecimientos de bajo costo, como los hostales, también son cada vez más evidentes. La planificación y el control de las operaciones de producción y atención al huésped son fundamentales para las organizaciones que buscan el éxito en los negocios, de modo que la elaboración de actividades redunde en la satisfacción del huésped, reducción de costos, optimización de recursos, tiempo de producción, control de la eficiencia de los resultados y alteración de el proyecto, cuando sea necesario. Así, este trabajo tuvo como objetivo identificar, analizar y describir cuáles son las prácticas de planificación y control existentes en los Hostales de la ciudad de São Paulo con el fin de verificar la eficiencia con la que dichos establecimientos prestan sus servicios.Universidade Federal do Espírito Santo - UFES2022-08-23info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionArtigos avaliados pelos pares expanded abstractresumen expandidoapplication/pdfhttps://periodicos.ufes.br/bjpe/article/view/38940Brazilian Journal of Production Engineering; Vol. 8 No. 5 (2022): Volume 8 - Número 5 - Ano 2022 - Edição Especial "Turismo para além de viagens" (Agosto); 46-50Brazilian Journal of Production Engineering; Vol. 8 Núm. 5 (2022): Volume 8 - Número 5 - Ano 2022 - Edição Especial "Turismo para além de viagens" (Agosto); 46-50Brazilian Journal of Production Engineering; v. 8 n. 5 (2022): Edição Especial "Turismo para além de viagens" (Agosto); 46-502447-558010.47456/bjpe.v8i5reponame:Brazilian Journal of Production Engineeringinstname:Universidade Federal do Espírito Santo (UFES)instacron:UFESporhttps://periodicos.ufes.br/bjpe/article/view/38940/25546Copyright (c) 2022 Brazilian Journal of Production Engineeringhttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessYamauchi, Eryck Yudi TomitaOliveira, Rodrigo Ribeiro deZatta, Fernando Nascimento2022-08-24T13:37:59Zoai:periodicos.ufes.br:article/38940Revistahttps://periodicos.ufes.br/bjpePUBhttps://periodicos.ufes.br/bjpe/oairodrigo.r.freitas@ufes.br2447-55802447-5580opendoar:2023-01-13T10:36:40.769093Brazilian Journal of Production Engineering - Universidade Federal do Espírito Santo (UFES)false |
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