QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2012 |
Tipo de documento: | Dissertação |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) |
Texto Completo: | https://app.uff.br/riuff/handle/1/20340 |
Resumo: | The market for food away from home (foodservice) has grown rapidly in Brazil, and with it the need to provide better services. The main objective of this work is to identify by soght the customer critical success factors, a distributor of products for the foodservice market, located in the city of Juiz de For a, which operates in this business since 1974. The work begins with a background on the topic foodservice. The literature review is made on the issues, services, services, quality, services, processes, services, models for measuring quality in service, critical success factors, supply chain management and logistics as a competitive advantage. The research was done with a universe of 3000 customers in the Zona da Mata region of Minas Gerais, part of the metropolitan region of Belo Horizonte, Field of Strands and part of the southern mountainous region of Rio de Janeiro. The methodology used was the case study. The basis for the development of the work was the research tool in service quality SERVQUAL. Were answered over 200 questionares on the quality of service provided to customers by company XYZ transformers foodservice market (bakeries, restaurants, hotels, etc.). The survey results were considered favorable to the company researched since the results showed a good degree of customer satisfaction in relation to services rendered. |
id |
UFF-2_a151828ac1e6e352aa39c05b6c02cbbd |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:app.uff.br:1/20340 |
network_acronym_str |
UFF-2 |
network_name_str |
Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) |
repository_id_str |
2120 |
spelling |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASOQUALITY DISTRIBUTION SERVICES FOR FOODSERVICE MARKET: A CASE STUDYQualidade em serviçoFoodserviceCadeia de suprimentosFatores Críticos de SucessoQuality in serviceFoodserviceSupply chainCritical Success FactorsCNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAOThe market for food away from home (foodservice) has grown rapidly in Brazil, and with it the need to provide better services. The main objective of this work is to identify by soght the customer critical success factors, a distributor of products for the foodservice market, located in the city of Juiz de For a, which operates in this business since 1974. The work begins with a background on the topic foodservice. The literature review is made on the issues, services, services, quality, services, processes, services, models for measuring quality in service, critical success factors, supply chain management and logistics as a competitive advantage. The research was done with a universe of 3000 customers in the Zona da Mata region of Minas Gerais, part of the metropolitan region of Belo Horizonte, Field of Strands and part of the southern mountainous region of Rio de Janeiro. The methodology used was the case study. The basis for the development of the work was the research tool in service quality SERVQUAL. Were answered over 200 questionares on the quality of service provided to customers by company XYZ transformers foodservice market (bakeries, restaurants, hotels, etc.). The survey results were considered favorable to the company researched since the results showed a good degree of customer satisfaction in relation to services rendered.Universidade Federal FluminenseO mercado de alimentação fora do lar (foodservice) tem crescido de forma acelerada no Brasil, e com ele a necessidade de se prestar melhores serviços. O objetivo principal deste trabalho é identificar através da visão dos clientes os fatores críticos de sucesso, de um distribuidor de produtos para o mercado foodservice, localizado na cidade de Juiz de Fora, que atua desde 1974 nesse ramo. O trabalho inicia com uma contextualização sobre o tema foodservice. A revisão da literatura é feita sobre os temas, serviços, qualidade em serviços, processos em serviços, modelos para medição da qualidade em serviço, fatores críticos de sucesso, gerenciamento da cadeia de suprimentos e a logística como vantagem competitiva. A pesquisa foi feita com um universo de 3000 clientes nas regiões da Zona da Mata mineira, parte da região metropolitana de Belo Horizonte, Campo das Vertentes e parte da região Serrana Sul do Rio de Janeiro. A metodologia utilizada foi o estudo de caso. A base para o desenvolvimento do trabalho foi a ferramenta de pesquisa em qualidade de serviços Servqual. Foram respondidos mais de 200 questionários sobre a qualidade do serviço prestado pela empresa XYZ aos clientes transformadores do mercado foodservice (padarias, restaurantes, hotéis, etc.). O resultado da pesquisa foi considerado favorável a empresa pesquisada, uma vez que os resultados obtidos apresentaram bom grau de satisfação dos clientes em relação aos serviços prestados.Programa de Pós-graduação em Sistemas de GestãoSegurança do Trabalho, Meio-ambiente, Gestão pela Qualidade TotalGutierrez, Ruben HuamanchumoCPF:87745796322http://buscatextual.cnpq.br/buscatextual/visualizacv.do?id=K4706492A8&dataRevisao=nullCosta, Stella Regina Reis daCPF:71231412704Ferreira, Victor Cláudio ParadelaCPF:68523145822Freitas, Carlos Roberto de2021-03-10T20:49:57Z2013-11-092021-03-10T20:49:57Z2012-12-21info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttps://app.uff.br/riuff/handle/1/20340porCC-BY-SAinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF)instname:Universidade Federal Fluminense (UFF)instacron:UFF2021-03-10T20:49:57Zoai:app.uff.br:1/20340Repositório InstitucionalPUBhttps://app.uff.br/oai/requestriuff@id.uff.bropendoar:21202024-08-19T10:46:42.360575Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) - Universidade Federal Fluminense (UFF)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO QUALITY DISTRIBUTION SERVICES FOR FOODSERVICE MARKET: A CASE STUDY |
title |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO |
spellingShingle |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO Freitas, Carlos Roberto de Qualidade em serviço Foodservice Cadeia de suprimentos Fatores Críticos de Sucesso Quality in service Foodservice Supply chain Critical Success Factors CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAO |
title_short |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO |
title_full |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO |
title_fullStr |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO |
title_full_unstemmed |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO |
title_sort |
QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO |
author |
Freitas, Carlos Roberto de |
author_facet |
Freitas, Carlos Roberto de |
author_role |
author |
dc.contributor.none.fl_str_mv |
Gutierrez, Ruben Huamanchumo CPF:87745796322 http://buscatextual.cnpq.br/buscatextual/visualizacv.do?id=K4706492A8&dataRevisao=null Costa, Stella Regina Reis da CPF:71231412704 Ferreira, Victor Cláudio Paradela CPF:68523145822 |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Freitas, Carlos Roberto de |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Qualidade em serviço Foodservice Cadeia de suprimentos Fatores Críticos de Sucesso Quality in service Foodservice Supply chain Critical Success Factors CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAO |
topic |
Qualidade em serviço Foodservice Cadeia de suprimentos Fatores Críticos de Sucesso Quality in service Foodservice Supply chain Critical Success Factors CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAO |
description |
The market for food away from home (foodservice) has grown rapidly in Brazil, and with it the need to provide better services. The main objective of this work is to identify by soght the customer critical success factors, a distributor of products for the foodservice market, located in the city of Juiz de For a, which operates in this business since 1974. The work begins with a background on the topic foodservice. The literature review is made on the issues, services, services, quality, services, processes, services, models for measuring quality in service, critical success factors, supply chain management and logistics as a competitive advantage. The research was done with a universe of 3000 customers in the Zona da Mata region of Minas Gerais, part of the metropolitan region of Belo Horizonte, Field of Strands and part of the southern mountainous region of Rio de Janeiro. The methodology used was the case study. The basis for the development of the work was the research tool in service quality SERVQUAL. Were answered over 200 questionares on the quality of service provided to customers by company XYZ transformers foodservice market (bakeries, restaurants, hotels, etc.). The survey results were considered favorable to the company researched since the results showed a good degree of customer satisfaction in relation to services rendered. |
publishDate |
2012 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2012-12-21 2013-11-09 2021-03-10T20:49:57Z 2021-03-10T20:49:57Z |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
format |
masterThesis |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://app.uff.br/riuff/handle/1/20340 |
url |
https://app.uff.br/riuff/handle/1/20340 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
CC-BY-SA info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
CC-BY-SA |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Programa de Pós-graduação em Sistemas de Gestão Segurança do Trabalho, Meio-ambiente, Gestão pela Qualidade Total |
publisher.none.fl_str_mv |
Programa de Pós-graduação em Sistemas de Gestão Segurança do Trabalho, Meio-ambiente, Gestão pela Qualidade Total |
dc.source.none.fl_str_mv |
reponame:Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) instname:Universidade Federal Fluminense (UFF) instacron:UFF |
instname_str |
Universidade Federal Fluminense (UFF) |
instacron_str |
UFF |
institution |
UFF |
reponame_str |
Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) |
collection |
Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) - Universidade Federal Fluminense (UFF) |
repository.mail.fl_str_mv |
riuff@id.uff.br |
_version_ |
1811823566678654976 |