QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Freitas, Carlos Roberto de
Data de Publicação: 2012
Tipo de documento: Dissertação
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF)
Texto Completo: https://app.uff.br/riuff/handle/1/20340
Resumo: The market for food away from home (foodservice) has grown rapidly in Brazil, and with it the need to provide better services. The main objective of this work is to identify by soght the customer critical success factors, a distributor of products for the foodservice market, located in the city of Juiz de For a, which operates in this business since 1974. The work begins with a background on the topic foodservice. The literature review is made on the issues, services, services, quality, services, processes, services, models for measuring quality in service, critical success factors, supply chain management and logistics as a competitive advantage. The research was done with a universe of 3000 customers in the Zona da Mata region of Minas Gerais, part of the metropolitan region of Belo Horizonte, Field of Strands and part of the southern mountainous region of Rio de Janeiro. The methodology used was the case study. The basis for the development of the work was the research tool in service quality SERVQUAL. Were answered over 200 questionares on the quality of service provided to customers by company XYZ transformers foodservice market (bakeries, restaurants, hotels, etc.). The survey results were considered favorable to the company researched since the results showed a good degree of customer satisfaction in relation to services rendered.
id UFF-2_a151828ac1e6e352aa39c05b6c02cbbd
oai_identifier_str oai:app.uff.br:1/20340
network_acronym_str UFF-2
network_name_str Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF)
repository_id_str 2120
spelling QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASOQUALITY DISTRIBUTION SERVICES FOR FOODSERVICE MARKET: A CASE STUDYQualidade em serviçoFoodserviceCadeia de suprimentosFatores Críticos de SucessoQuality in serviceFoodserviceSupply chainCritical Success FactorsCNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAOThe market for food away from home (foodservice) has grown rapidly in Brazil, and with it the need to provide better services. The main objective of this work is to identify by soght the customer critical success factors, a distributor of products for the foodservice market, located in the city of Juiz de For a, which operates in this business since 1974. The work begins with a background on the topic foodservice. The literature review is made on the issues, services, services, quality, services, processes, services, models for measuring quality in service, critical success factors, supply chain management and logistics as a competitive advantage. The research was done with a universe of 3000 customers in the Zona da Mata region of Minas Gerais, part of the metropolitan region of Belo Horizonte, Field of Strands and part of the southern mountainous region of Rio de Janeiro. The methodology used was the case study. The basis for the development of the work was the research tool in service quality SERVQUAL. Were answered over 200 questionares on the quality of service provided to customers by company XYZ transformers foodservice market (bakeries, restaurants, hotels, etc.). The survey results were considered favorable to the company researched since the results showed a good degree of customer satisfaction in relation to services rendered.Universidade Federal FluminenseO mercado de alimentação fora do lar (foodservice) tem crescido de forma acelerada no Brasil, e com ele a necessidade de se prestar melhores serviços. O objetivo principal deste trabalho é identificar através da visão dos clientes os fatores críticos de sucesso, de um distribuidor de produtos para o mercado foodservice, localizado na cidade de Juiz de Fora, que atua desde 1974 nesse ramo. O trabalho inicia com uma contextualização sobre o tema foodservice. A revisão da literatura é feita sobre os temas, serviços, qualidade em serviços, processos em serviços, modelos para medição da qualidade em serviço, fatores críticos de sucesso, gerenciamento da cadeia de suprimentos e a logística como vantagem competitiva. A pesquisa foi feita com um universo de 3000 clientes nas regiões da Zona da Mata mineira, parte da região metropolitana de Belo Horizonte, Campo das Vertentes e parte da região Serrana Sul do Rio de Janeiro. A metodologia utilizada foi o estudo de caso. A base para o desenvolvimento do trabalho foi a ferramenta de pesquisa em qualidade de serviços Servqual. Foram respondidos mais de 200 questionários sobre a qualidade do serviço prestado pela empresa XYZ aos clientes transformadores do mercado foodservice (padarias, restaurantes, hotéis, etc.). O resultado da pesquisa foi considerado favorável a empresa pesquisada, uma vez que os resultados obtidos apresentaram bom grau de satisfação dos clientes em relação aos serviços prestados.Programa de Pós-graduação em Sistemas de GestãoSegurança do Trabalho, Meio-ambiente, Gestão pela Qualidade TotalGutierrez, Ruben HuamanchumoCPF:87745796322http://buscatextual.cnpq.br/buscatextual/visualizacv.do?id=K4706492A8&dataRevisao=nullCosta, Stella Regina Reis daCPF:71231412704Ferreira, Victor Cláudio ParadelaCPF:68523145822Freitas, Carlos Roberto de2021-03-10T20:49:57Z2013-11-092021-03-10T20:49:57Z2012-12-21info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/masterThesisapplication/pdfhttps://app.uff.br/riuff/handle/1/20340porCC-BY-SAinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF)instname:Universidade Federal Fluminense (UFF)instacron:UFF2021-03-10T20:49:57Zoai:app.uff.br:1/20340Repositório InstitucionalPUBhttps://app.uff.br/oai/requestriuff@id.uff.bropendoar:21202021-03-10T20:49:57Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) - Universidade Federal Fluminense (UFF)false
dc.title.none.fl_str_mv QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
QUALITY DISTRIBUTION SERVICES FOR FOODSERVICE MARKET: A CASE STUDY
title QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
spellingShingle QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
Freitas, Carlos Roberto de
Qualidade em serviço
Foodservice
Cadeia de suprimentos
Fatores Críticos de Sucesso
Quality in service
Foodservice
Supply chain
Critical Success Factors
CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAO
title_short QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
title_full QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
title_fullStr QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
title_full_unstemmed QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
title_sort QUALIDADE EM SERVIÇOS DE DISTRIBUIÇÃO PARA O MERCADO FOODSERVICE: UM ESTUDO DE CASO
author Freitas, Carlos Roberto de
author_facet Freitas, Carlos Roberto de
author_role author
dc.contributor.none.fl_str_mv Gutierrez, Ruben Huamanchumo
CPF:87745796322
http://buscatextual.cnpq.br/buscatextual/visualizacv.do?id=K4706492A8&dataRevisao=null
Costa, Stella Regina Reis da
CPF:71231412704
Ferreira, Victor Cláudio Paradela
CPF:68523145822
dc.contributor.author.fl_str_mv Freitas, Carlos Roberto de
dc.subject.por.fl_str_mv Qualidade em serviço
Foodservice
Cadeia de suprimentos
Fatores Críticos de Sucesso
Quality in service
Foodservice
Supply chain
Critical Success Factors
CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAO
topic Qualidade em serviço
Foodservice
Cadeia de suprimentos
Fatores Críticos de Sucesso
Quality in service
Foodservice
Supply chain
Critical Success Factors
CNPQ::ENGENHARIAS::ENGENHARIA DE PRODUCAO
description The market for food away from home (foodservice) has grown rapidly in Brazil, and with it the need to provide better services. The main objective of this work is to identify by soght the customer critical success factors, a distributor of products for the foodservice market, located in the city of Juiz de For a, which operates in this business since 1974. The work begins with a background on the topic foodservice. The literature review is made on the issues, services, services, quality, services, processes, services, models for measuring quality in service, critical success factors, supply chain management and logistics as a competitive advantage. The research was done with a universe of 3000 customers in the Zona da Mata region of Minas Gerais, part of the metropolitan region of Belo Horizonte, Field of Strands and part of the southern mountainous region of Rio de Janeiro. The methodology used was the case study. The basis for the development of the work was the research tool in service quality SERVQUAL. Were answered over 200 questionares on the quality of service provided to customers by company XYZ transformers foodservice market (bakeries, restaurants, hotels, etc.). The survey results were considered favorable to the company researched since the results showed a good degree of customer satisfaction in relation to services rendered.
publishDate 2012
dc.date.none.fl_str_mv 2012-12-21
2013-11-09
2021-03-10T20:49:57Z
2021-03-10T20:49:57Z
dc.type.status.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/masterThesis
format masterThesis
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://app.uff.br/riuff/handle/1/20340
url https://app.uff.br/riuff/handle/1/20340
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.rights.driver.fl_str_mv CC-BY-SA
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv CC-BY-SA
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Programa de Pós-graduação em Sistemas de Gestão
Segurança do Trabalho, Meio-ambiente, Gestão pela Qualidade Total
publisher.none.fl_str_mv Programa de Pós-graduação em Sistemas de Gestão
Segurança do Trabalho, Meio-ambiente, Gestão pela Qualidade Total
dc.source.none.fl_str_mv reponame:Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF)
instname:Universidade Federal Fluminense (UFF)
instacron:UFF
instname_str Universidade Federal Fluminense (UFF)
instacron_str UFF
institution UFF
reponame_str Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF)
collection Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF)
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da Universidade Federal Fluminense (RIUFF) - Universidade Federal Fluminense (UFF)
repository.mail.fl_str_mv riuff@id.uff.br
_version_ 1802135251943686144