Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2008 |
Outros Autores: | , , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da UFLA |
Texto Completo: | http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542008000300009 http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/6689 |
Resumo: | This experiment was carried out at Universidade Federal de Viçosa and had the objective to evaluate the mineral composition of four cultivars of okra fruits. The experimental design was in randomized blocks, where the treatments were composed by the cultivars Amarelinho, Red Velvet, Star of David and Mammoth Spinless, with five blocks. The cultivar Red Velvet had the highest content of calcium, phosphorus, sulfur and magnesium. The cultivar Mammoth Spinless had the highest content of total nitrogen, ammonium and manganese and the lowest content of phosphorus. The cultivars Red Velvet and Star of David had the lowest contents of total nitrogen, ammonium, and manganese. Lower contents of calcium, sulfur and magnesium were present in the cultivars Amarelinho, Star of David and Mammoth Spinless. |
id |
UFLA_0d80e054d32f3f5fbd5dcaf5c88407c1 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:localhost:1/6689 |
network_acronym_str |
UFLA |
network_name_str |
Repositório Institucional da UFLA |
repository_id_str |
|
spelling |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiroMineral composition of four cultivars of okra fruitsAbelmoschus esculentus (L.)MacronutrientesMicronutrientesArgissoloMacronutrientsMicronutrientsArgisolThis experiment was carried out at Universidade Federal de Viçosa and had the objective to evaluate the mineral composition of four cultivars of okra fruits. The experimental design was in randomized blocks, where the treatments were composed by the cultivars Amarelinho, Red Velvet, Star of David and Mammoth Spinless, with five blocks. The cultivar Red Velvet had the highest content of calcium, phosphorus, sulfur and magnesium. The cultivar Mammoth Spinless had the highest content of total nitrogen, ammonium and manganese and the lowest content of phosphorus. The cultivars Red Velvet and Star of David had the lowest contents of total nitrogen, ammonium, and manganese. Lower contents of calcium, sulfur and magnesium were present in the cultivars Amarelinho, Star of David and Mammoth Spinless.Este experimento foi realizado na Universidade Federal de Viçosa e teve como objetivo avaliar a composição mineral dos frutos de quatro cultivares de quiabo. O delineamento utilizado foi em blocos casualizados, sendo os tratamentos constituídos pelas cultivares Amarelinho, Red Velvet, Star of David e Mammoth Spinless, com cinco blocos. Os maiores teores de cálcio, fósforo, enxofre e magnésio foram encontrado na Cultivar Red Velvet. Os maiores teores de nitrogênio total, amônio e manganês e menor teor de fósforo foram encontrados na cultivar Mammoth Spinless, enquanto nas cultivares Red Velvet e Star of David foram observados os menores teores de nitrogênio total, amônio e manganês. Menores teores de cálcio, enxofre e magnésio foram verificados em conjunto nas cultivares Amarelinho, Star of David e Mammoth Spinless.Editora da Universidade Federal de Lavras2008-06-012015-04-30T13:34:42Z2015-04-30T13:34:42Z2015-04-30info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articletext/htmlhttp://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542008000300009MOTA, W. F. da et al. Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 3, p. 762-767, maio/jun. 2008.http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/6689Ciência e Agrotecnologia v.32 n.3 2008reponame:Repositório Institucional da UFLAinstname:Universidade Federal de Lavras (UFLA)instacron:UFLAMota, Wagner Ferreira daFinger, Fernando LuizSilva, Derly José Henriques daCorrêa, Paulo CésarFirme, Lúcia PittolRibeiro, Rosilene Antônioporinfo:eu-repo/semantics/openAccess2016-04-07T14:12:54Zoai:localhost:1/6689Repositório InstitucionalPUBhttp://repositorio.ufla.br/oai/requestnivaldo@ufla.br || repositorio.biblioteca@ufla.bropendoar:2016-04-07T14:12:54Repositório Institucional da UFLA - Universidade Federal de Lavras (UFLA)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro Mineral composition of four cultivars of okra fruits |
title |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro |
spellingShingle |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro Mota, Wagner Ferreira da Abelmoschus esculentus (L.) Macronutrientes Micronutrientes Argissolo Macronutrients Micronutrients Argisol |
title_short |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro |
title_full |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro |
title_fullStr |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro |
title_full_unstemmed |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro |
title_sort |
Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro |
author |
Mota, Wagner Ferreira da |
author_facet |
Mota, Wagner Ferreira da Finger, Fernando Luiz Silva, Derly José Henriques da Corrêa, Paulo César Firme, Lúcia Pittol Ribeiro, Rosilene Antônio |
author_role |
author |
author2 |
Finger, Fernando Luiz Silva, Derly José Henriques da Corrêa, Paulo César Firme, Lúcia Pittol Ribeiro, Rosilene Antônio |
author2_role |
author author author author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Mota, Wagner Ferreira da Finger, Fernando Luiz Silva, Derly José Henriques da Corrêa, Paulo César Firme, Lúcia Pittol Ribeiro, Rosilene Antônio |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Abelmoschus esculentus (L.) Macronutrientes Micronutrientes Argissolo Macronutrients Micronutrients Argisol |
topic |
Abelmoschus esculentus (L.) Macronutrientes Micronutrientes Argissolo Macronutrients Micronutrients Argisol |
description |
This experiment was carried out at Universidade Federal de Viçosa and had the objective to evaluate the mineral composition of four cultivars of okra fruits. The experimental design was in randomized blocks, where the treatments were composed by the cultivars Amarelinho, Red Velvet, Star of David and Mammoth Spinless, with five blocks. The cultivar Red Velvet had the highest content of calcium, phosphorus, sulfur and magnesium. The cultivar Mammoth Spinless had the highest content of total nitrogen, ammonium and manganese and the lowest content of phosphorus. The cultivars Red Velvet and Star of David had the lowest contents of total nitrogen, ammonium, and manganese. Lower contents of calcium, sulfur and magnesium were present in the cultivars Amarelinho, Star of David and Mammoth Spinless. |
publishDate |
2008 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2008-06-01 2015-04-30T13:34:42Z 2015-04-30T13:34:42Z 2015-04-30 |
dc.type.status.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542008000300009 MOTA, W. F. da et al. Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 3, p. 762-767, maio/jun. 2008. http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/6689 |
url |
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542008000300009 http://repositorio.ufla.br/jspui/handle/1/6689 |
identifier_str_mv |
MOTA, W. F. da et al. Composição mineral de frutos de quatro cultivares de quiabeiro. Ciência e Agrotecnologia, Lavras, v. 32, n. 3, p. 762-767, maio/jun. 2008. |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
text/html |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Editora da Universidade Federal de Lavras |
publisher.none.fl_str_mv |
Editora da Universidade Federal de Lavras |
dc.source.none.fl_str_mv |
Ciência e Agrotecnologia v.32 n.3 2008 reponame:Repositório Institucional da UFLA instname:Universidade Federal de Lavras (UFLA) instacron:UFLA |
instname_str |
Universidade Federal de Lavras (UFLA) |
instacron_str |
UFLA |
institution |
UFLA |
reponame_str |
Repositório Institucional da UFLA |
collection |
Repositório Institucional da UFLA |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional da UFLA - Universidade Federal de Lavras (UFLA) |
repository.mail.fl_str_mv |
nivaldo@ufla.br || repositorio.biblioteca@ufla.br |
_version_ |
1815439282498699264 |