Lignina: caracterização, efeito e manipulação na nutrição de ruminantes
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Data de Publicação: | 2021 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da UFMG |
Texto Completo: | http://hdl.handle.net/1843/67353 |
Resumo: | Lignin is a forage`s natural component present in ruminants diets as an anti-nutritional factor due to its negative effect on fiber digestibility. Therefore, a deeper understanding of lignin and ways to minimize its effects is key to improve the nutritional value of lignified roughage sources used in animal feed. The objective of this study was to review the lignification process in the plant cell as well as understand the mechanism behind the main technologies applied on lignified forage sources intending to improve nutritional quality. |
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Lignina: caracterização, efeito e manipulação na nutrição de ruminantesLignin: characterization, effect and manipulation in the nutrition of ruminantsLigninaNutrição AnimalDigestibilidadeRuminanteFibraLignin is a forage`s natural component present in ruminants diets as an anti-nutritional factor due to its negative effect on fiber digestibility. Therefore, a deeper understanding of lignin and ways to minimize its effects is key to improve the nutritional value of lignified roughage sources used in animal feed. The objective of this study was to review the lignification process in the plant cell as well as understand the mechanism behind the main technologies applied on lignified forage sources intending to improve nutritional quality.A lignina é um componente natural das forragens e está presente nas dietas dos ruminantes como um fator antinutricional por reduzir a digestibilidade da fibra no rúmen. Portanto, o conhecimento aprofundado sobre a lignina e como minimizar seu efeito negativo é a chave para progredir na melhoria do valor nutritivo das fontes volumosas lignificadas utilizadas na alimentação animal. O objetivo deste trabalho foi revisar o processo de lignificação na célula vegetal e compreender o mecanismo de ação das principais tecnologias aplicadas a fontes volumosas lignificadas a favor da melhoria de sua qualidade nutricional.Universidade Federal de Minas GeraisBrasilVET - DEPARTAMENTO DE ZOOTECNIAUFMG2024-04-17T20:37:38Z2024-04-17T20:37:38Z2021info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/articlepdfapplication/pdf1983-9006http://hdl.handle.net/1843/67353porRevista Eletrônica NutritimeRafael Araújo de MenezesLúcio Carlos GonçalvesFrederico Patrus Ananias de Assis PiresGuilherme Lobato MenezesAlan Figueiredo de Oliveirainfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Repositório Institucional da UFMGinstname:Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG)instacron:UFMG2024-04-17T20:37:39Zoai:repositorio.ufmg.br:1843/67353Repositório InstitucionalPUBhttps://repositorio.ufmg.br/oairepositorio@ufmg.bropendoar:2024-04-17T20:37:39Repositório Institucional da UFMG - Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG)false |
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Lignin is a forage`s natural component present in ruminants diets as an anti-nutritional factor due to its negative effect on fiber digestibility. Therefore, a deeper understanding of lignin and ways to minimize its effects is key to improve the nutritional value of lignified roughage sources used in animal feed. The objective of this study was to review the lignification process in the plant cell as well as understand the mechanism behind the main technologies applied on lignified forage sources intending to improve nutritional quality. |
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