As percepções dos gestores das empresas virtuais do ramo alimentício Ifood e Delivery Much de Rondonópolis – MT
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2019 |
Tipo de documento: | Trabalho de conclusão de curso |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Biblioteca Digital de Monografias da UFMT |
Texto Completo: | http://bdm.ufmt.br/handle/1/1477 |
Resumo: | With the world undergoing transformations through social media and the globalization of smartphones, the food market has adapted to gain audience and market using such technology. Digital marketing is essential to establishing the communication channel, and food ordering applications have provided the means to connect businesses and customers. The research deals with the perceptions of the managers of two virtual food companies, Ifood and Delivery Much, in the city of Rondonópolis - MT, relating the main aspirations that technology brings to society. The methodology used was the virtual interview, where a questionnaire with five questions was elaborated. As results and analysis, we highlight the strong presence in the influence of market expansion and sales of companies affiliated to applications, the presence of segmented marketing has a strong influence on the brand power of the application itself, having divergences regarding the use of social media. and conventional media outlets, application consumers lack specificity, serving all types of audiences, and managers' perceived perceptions differ between the two companies. |
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As percepções dos gestores das empresas virtuais do ramo alimentício Ifood e Delivery Much de Rondonópolis – MTCNPQ::CIENCIAS SOCIAIS APLICADAS::ADMINISTRACAOAplicativosMarketing digitalIfoodDelivery MuchAppsDigital marketingIfoodDelivery MuchWith the world undergoing transformations through social media and the globalization of smartphones, the food market has adapted to gain audience and market using such technology. Digital marketing is essential to establishing the communication channel, and food ordering applications have provided the means to connect businesses and customers. The research deals with the perceptions of the managers of two virtual food companies, Ifood and Delivery Much, in the city of Rondonópolis - MT, relating the main aspirations that technology brings to society. The methodology used was the virtual interview, where a questionnaire with five questions was elaborated. As results and analysis, we highlight the strong presence in the influence of market expansion and sales of companies affiliated to applications, the presence of segmented marketing has a strong influence on the brand power of the application itself, having divergences regarding the use of social media. and conventional media outlets, application consumers lack specificity, serving all types of audiences, and managers' perceived perceptions differ between the two companies.Com o mundo passando por transformações através das mídias sociais e a globalização de smartphones, o mercado gastronômico se adaptou para ganhar público e mercado utilizando tal tecnologia. O marketing digital é essencial para estabelecer o canal de comunicação, e os aplicativos para pedido de comida possibilitaram o meio de conectar empresas e clientes. A pesquisa trata sobre as percepções dos gestores de duas empresas virtuais do ramo alimentício, Ifood e Delivery Much, no município de Rondonópolis – MT, relacionando os principais anseios que a tecnologia traz para a sociedade. A metodologia utilizada foi a entrevista, por meio virtual, onde foi elaborado um questionário com cinco questões. Como resultados e análises, destaca-se a presença forte na influência da ampliação de mercado e vendas das empresas conveniadas aos aplicativos, a presença do marketing segmentado possui forte influência no poder de marca do próprio aplicativo, tendo divergências com relação a utilização das mídias sociais e meios de divulgação convencionais, os consumidores dos aplicativos não possuem especificidade, atendendo todos os tipos de público e a percepção de característica dos gestores divergem entre as duas empresas.Universidade Federal de Mato GrossoBrasilInstituto de Ciências Humanas e Sociais (ICHS) – RondonópolisUFMT CUR - RondonopólisAdministração - CURSilva, Neide Santos dahttp://lattes.cnpq.br/9020788847790991Silva, Neide Santos dahttp://lattes.cnpq.br/9020788847790991Waltrick, Maria Saletehttp://lattes.cnpq.br/6651035991731060Pugas, Mauricio Alves Rodrigueshttp://lattes.cnpq.br/1253742451345244Vieira, Willian Santos2019-11-06T18:54:03Z2019-08-302019-11-06T18:54:03Z2019-08-30info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisinfo:eu-repo/semantics/datasetVIEIRA, Willian Santos. As percepções dos gestores das empresas virtuais do ramo alimentício Ifood e Delivery Much de Rondonópolis – MT. 2019. 22 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação em Administração) – Universidade Federal de Mato Grosso, Instituto de Ciências Humanas e Sociais, Rondonópolis, 2019.http://bdm.ufmt.br/handle/1/1477porinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Biblioteca Digital de Monografias da UFMTinstname:Universidade Federal de Mato Grosso (UFMT)instacron:UFMT2019-11-11T06:00:25Zoai:localhost:1/1477Biblioteca Digital de Monografiahttps://bdm.ufmt.br/PUBhttp://200.129.241.122/oai/requestopendoar:2019-11-11T06:00:25falseBiblioteca Digital de Monografiahttps://bdm.ufmt.br/PUBhttp://200.129.241.122/oai/requestbibliotecacentral@ufmt.br||opendoar:2019-11-11T06:00:25Biblioteca Digital de Monografias da UFMT - Universidade Federal de Mato Grosso (UFMT)false |
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