Biotecnologia implantada na cultura do milho
Autor(a) principal: | |
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Data de Publicação: | 2022 |
Tipo de documento: | Trabalho de conclusão de curso |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Biblioteca Digital de Monografias da UFMT |
Texto Completo: | http://bdm.ufmt.br/handle/1/4081 |
Resumo: | The present study is based on the analysis of the biotechnology implanted in the maize crop, the way in which these researches were submitted, due to the importance of maize for agribusiness. It will be observed the types of proteins and bacteria to be used for better performance of the crop, allowing greater productive power and resistance to the various pests, besides the best quality of seeds for commercialization as a result of the improvements implanted in them. Proteins such as Agrobacterium and the bacterium Bacillus thuringiensis will be studied in this work. |
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Biotecnologia implantada na cultura do milhoCNPQ::CIENCIAS AGRARIASBiotecnologiaMelhoramento genéticoAgrobacteriumZea mays LBiotechnologyGenetic improvementAgrobacteriumZea mays LThe present study is based on the analysis of the biotechnology implanted in the maize crop, the way in which these researches were submitted, due to the importance of maize for agribusiness. It will be observed the types of proteins and bacteria to be used for better performance of the crop, allowing greater productive power and resistance to the various pests, besides the best quality of seeds for commercialization as a result of the improvements implanted in them. Proteins such as Agrobacterium and the bacterium Bacillus thuringiensis will be studied in this work.O presente estudo baseia na análise da biotecnologia implantada na cultura do milho, será observado o modo a qual foram submetidas essas pesquisas, devido a importância do milho para o agronegócio. Serão observados os tipos de proteínas e bactérias a serem utilizadas para melhor desempenho da cultura, possibilitando maior poder produtivo e resistências à diversas pragas, além da melhor qualidade de sementes para comercialização em decorrência das melhorias nelas implantadas. Proteínas tais como Agrobacterium e a bactéria Bacillus thuringiensis serão estudadas neste trabalho.Universidade Federal de Mato GrossoBrasilInstituto de Ciências Agrárias e Ambientais (ICAA) – SinopUFMT CUS - SinopAgronomia - CUSCoimbra, Rogério de Andradehttp://lattes.cnpq.br/4022220386760057Coimbra, Rogério de Andradehttp://lattes.cnpq.br/4022220386760057Amorim, Vanessa Albericohttp://lattes.cnpq.br/2555102422277325Saraiva, Lucas Lisowskihttp://lattes.cnpq.br/7950395416427936Barragan, Rubens Mauro2024-07-11T16:34:41Z2022-07-192024-07-11T16:34:41Z2022-07-08info:eu-repo/semantics/publishedVersioninfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisinfo:eu-repo/semantics/datasetBARRAGAN, Rubens Mauro. Biotecnologia implantada na cultura do milho. 2021. 26f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação em Agronomia) – Universidade Federal de Mato Grosso, Instituto de Ciências Agrárias e Ambientais, Sinop, 2021.http://bdm.ufmt.br/handle/1/4081porinfo:eu-repo/semantics/openAccessreponame:Biblioteca Digital de Monografias da UFMTinstname:Universidade Federal de Mato Grosso (UFMT)instacron:UFMT2024-07-19T07:24:23Zoai:localhost:1/4081Biblioteca Digital de Monografiahttps://bdm.ufmt.br/PUBhttp://200.129.241.122/oai/requestopendoar:2024-07-19T07:24:23falseBiblioteca Digital de Monografiahttps://bdm.ufmt.br/PUBhttp://200.129.241.122/oai/requestbibliotecacentral@ufmt.br||opendoar:2024-07-19T07:24:23Biblioteca Digital de Monografias da UFMT - Universidade Federal de Mato Grosso (UFMT)false |
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The present study is based on the analysis of the biotechnology implanted in the maize crop, the way in which these researches were submitted, due to the importance of maize for agribusiness. It will be observed the types of proteins and bacteria to be used for better performance of the crop, allowing greater productive power and resistance to the various pests, besides the best quality of seeds for commercialization as a result of the improvements implanted in them. Proteins such as Agrobacterium and the bacterium Bacillus thuringiensis will be studied in this work. |
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