Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2003 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Ciências da Administração |
Texto Completo: | https://periodicos.ufsc.br/index.php/adm/article/view/4819 |
Resumo: | This article presents a study between the degree of involvement related to the beer purchase process and the evaluation of its packaging. It highlights the composition elements and the functionality of the beer vessels. It is structured in two main parts. The first involves the theoretical framework concerned to the theme - beer - its market and packaging as well as brief concepts of involvement in the purchase process. This justifies the product choice. The second part covers the methodological procedures, as well as its outcomes and conclusions. It reflects the results of a quantitative study obtained by sampling 484 beer and non-beer users. The main result is that the evaluation of the composition and the evaluation of the functionality of the packaging are influenced by the degree of involvement with the beer. |
id |
UFSC-15_99d201aed98f5bd780094fa0b04cec6d |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:periodicos.ufsc.br:article/4819 |
network_acronym_str |
UFSC-15 |
network_name_str |
Revista de Ciências da Administração |
repository_id_str |
|
spelling |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidorThis article presents a study between the degree of involvement related to the beer purchase process and the evaluation of its packaging. It highlights the composition elements and the functionality of the beer vessels. It is structured in two main parts. The first involves the theoretical framework concerned to the theme - beer - its market and packaging as well as brief concepts of involvement in the purchase process. This justifies the product choice. The second part covers the methodological procedures, as well as its outcomes and conclusions. It reflects the results of a quantitative study obtained by sampling 484 beer and non-beer users. The main result is that the evaluation of the composition and the evaluation of the functionality of the packaging are influenced by the degree of involvement with the beer.Este artigo apresenta um estudo entre o grau de envolvimento no processo de compra de cerveja e a avaliação de sua embalagem, destacando-se os elementos composição e funcionalidade do vasilhame de cerveja. Possui duas partes principais. A primeira envolve o referencial teórico que compreende uma apresentação sobre o tema escolhido – a cerveja – o seu mercado, embalagens e uma breve conceituação sobre o tema envolvimento no processo de compra de um produto, justificando a escolha do produto estudado. Na segunda parte encontram-se os procedimentos metodológicos empregados na pesquisa realizada com 484 estudantes universitários de três instituições de ensino superior na cidade de São Paulo. O principal resultado é que tanto a avaliação da composição como a avaliação da funcionalidade da embalagem são influenciadas pelo grau de envolvimento que o consumidor tem com a cerveja.Universidade Federal de Santa Catarina2003-01-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.ufsc.br/index.php/adm/article/view/481910.5007/%xRevista de Ciências da Administração; V. 5, n. 10, jul./dez. de 2003; 09-242175-80771516-3865reponame:Revista de Ciências da Administraçãoinstname:Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)instacron:UFSCporhttps://periodicos.ufsc.br/index.php/adm/article/view/4819/4110Strehlau, Vivian IaraPopadiuk, Silvioinfo:eu-repo/semantics/openAccess2022-11-21T14:12:26Zoai:periodicos.ufsc.br:article/4819Revistahttp://www.periodicos.ufsc.br/index.php/admPUBhttps://periodicos.ufsc.br/index.php/adm/oairevista@cse.ufsc.br||mfpcris@gmail.com||rca.cse@contato.ufsc.br2175-80771516-3865opendoar:2022-11-21T14:12:26Revista de Ciências da Administração - Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor |
title |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor |
spellingShingle |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor Strehlau, Vivian Iara |
title_short |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor |
title_full |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor |
title_fullStr |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor |
title_full_unstemmed |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor |
title_sort |
Avaliação da composição e da funcionalidade da embalagem de cerveja, segundo o envolvimento do consumidor |
author |
Strehlau, Vivian Iara |
author_facet |
Strehlau, Vivian Iara Popadiuk, Silvio |
author_role |
author |
author2 |
Popadiuk, Silvio |
author2_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Strehlau, Vivian Iara Popadiuk, Silvio |
description |
This article presents a study between the degree of involvement related to the beer purchase process and the evaluation of its packaging. It highlights the composition elements and the functionality of the beer vessels. It is structured in two main parts. The first involves the theoretical framework concerned to the theme - beer - its market and packaging as well as brief concepts of involvement in the purchase process. This justifies the product choice. The second part covers the methodological procedures, as well as its outcomes and conclusions. It reflects the results of a quantitative study obtained by sampling 484 beer and non-beer users. The main result is that the evaluation of the composition and the evaluation of the functionality of the packaging are influenced by the degree of involvement with the beer. |
publishDate |
2003 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2003-01-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://periodicos.ufsc.br/index.php/adm/article/view/4819 10.5007/%x |
url |
https://periodicos.ufsc.br/index.php/adm/article/view/4819 |
identifier_str_mv |
10.5007/%x |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://periodicos.ufsc.br/index.php/adm/article/view/4819/4110 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidade Federal de Santa Catarina |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidade Federal de Santa Catarina |
dc.source.none.fl_str_mv |
Revista de Ciências da Administração; V. 5, n. 10, jul./dez. de 2003; 09-24 2175-8077 1516-3865 reponame:Revista de Ciências da Administração instname:Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC) instacron:UFSC |
instname_str |
Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC) |
instacron_str |
UFSC |
institution |
UFSC |
reponame_str |
Revista de Ciências da Administração |
collection |
Revista de Ciências da Administração |
repository.name.fl_str_mv |
Revista de Ciências da Administração - Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC) |
repository.mail.fl_str_mv |
revista@cse.ufsc.br||mfpcris@gmail.com||rca.cse@contato.ufsc.br |
_version_ |
1789435140841144320 |