DESIGN FOR FOOD CULTURE: A PROPOSITION OF POSSIBLE RELATIONS FOR THE SUSTAINABLE LOCAL DEVELOPMENT OF SMALL BRAZILIAN COMMUNITIES: DESIGN PARA A CULTURA ALIMENTAR: UMA PROPOSIÇÃO DAS RELAÇÕES POSSÍVEIS PARA O DESENVOLVIMENTO LOCAL SUSTENTÁVEL DE COMUNIDADES BRASILEIRAS DE PEQUENO PORTE
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Data de Publicação: | 2023 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Repositório Institucional da UFSC |
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Resumo: | By investigating the possible relationships between Design and the food culture of small Brazilian communities, it was concluded that this is a field of high systemic complexity, great epistemological scope and multi- and trans-dimensional impacts that must be urgently addressed by Design, in order to avoid, among others, property and socio-biodiversity losses. |
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DESIGN FOR FOOD CULTURE: A PROPOSITION OF POSSIBLE RELATIONS FOR THE SUSTAINABLE LOCAL DEVELOPMENT OF SMALL BRAZILIAN COMMUNITIES: DESIGN PARA A CULTURA ALIMENTAR: UMA PROPOSIÇÃO DAS RELAÇÕES POSSÍVEIS PARA O DESENVOLVIMENTO LOCAL SUSTENTÁVEL DE COMUNIDADES BRASILEIRAS DE PEQUENO PORTEDESIGN PARA A CULTURA ALIMENTAR: UMA PROPOSIÇÃO DAS RELAÇÕES POSSÍVEIS PARA O DESENVOLVIMENTO LOCAL SUSTENTÁVEL DE COMUNIDADES BRASILEIRAS DE PEQUENO PORTE: RESUMO DE TESEResumoBy investigating the possible relationships between Design and the food culture of small Brazilian communities, it was concluded that this is a field of high systemic complexity, great epistemological scope and multi- and trans-dimensional impacts that must be urgently addressed by Design, in order to avoid, among others, property and socio-biodiversity losses.Ao Investigar as relações possíveis entre o Design e a cultura alimentar de comunidades brasileiras de pequeno porte, concluiu-se que este é um campo de alta complexidade sistêmica, grande alcance epistemológico e de impactos multi e trans dimensionais que deve ser abordado com urgência pelo Design, para que se evitem, entre outros, perdas patrimoniais e da sóciobiodiversidade.UFSC - Federal University of Santa Catarina2023-04-022023-05-29T21:33:13Z2023-05-29T21:33:13Zinfo:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/5752https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246760Mix Sustentável; Vol. 9 No. 2 (2023): Mix Sustentável (edição regular); 207-209MIX Sustentável; v. 9 n. 2 (2023): Mix Sustentável (edição regular); 207-2092447-30732447-0899reponame:Repositório Institucional da UFSCinstname:Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)instacron:UFSCporhttps://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/5752/5116Copyright (c) 2022 Leonardo Castillo, Priscilla Ramalho Lepre, Pier-Paolo Perucciohttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessLepre, Priscilla RamalhoCastillo, LeonardoPeruccio, Pier-Paolo2023-05-29T21:33:13Zoai:repositorio.ufsc.br:123456789/246760Repositório InstitucionalPUBhttp://150.162.242.35/oai/requestopendoar:23732023-05-29T21:33:13Repositório Institucional da UFSC - Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)false |
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