MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Schlemper, Paula Felipe
Data de Publicação: 2015
Outros Autores: Barbosa, Jackeline do Socorro Benassuly, Nascimento, Marcely Ferreira
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Repositório Institucional da UFSC
Texto Completo: https://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131
https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246123
Resumo: The incompatibility between sustainable development and production and consumptionpatterns suggests that organizations incorporate sustainable management practices into their businesses, in order to reconcile theeconomic growth with environmental and social issues. The demands of different customer profiles at all times force the hotel sector to transform itself to implement it at the heart of operations hotels, the three main pillars of sustainability: economic, social and environmental, aiming atrisk reduction, cost reduction, revenue increase and brand strengthening.
id UFSC_b77de5c9f6724b6f37799bba5ce7dfd4
oai_identifier_str oai:repositorio.ufsc.br:123456789/246123
network_acronym_str UFSC
network_name_str Repositório Institucional da UFSC
repository_id_str 2373
spelling MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIROGESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO: MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTORGestão de marcasMarcas verdesSustentabilidadeBrand managementgreen markssustainabilityThe incompatibility between sustainable development and production and consumptionpatterns suggests that organizations incorporate sustainable management practices into their businesses, in order to reconcile theeconomic growth with environmental and social issues. The demands of different customer profiles at all times force the hotel sector to transform itself to implement it at the heart of operations hotels, the three main pillars of sustainability: economic, social and environmental, aiming atrisk reduction, cost reduction, revenue increase and brand strengthening.A incompatibilidade entre desenvolvimento sustentável e os padrões de produção e consumo, sugere que as organizações incorporem práticas de gestão sustentável nos seus negócios, de forma a conciliar o crescimento econômico com as questões ambientais e sociais. As exigências de diferentes perfis de clientes a todo o momento, força o setor hoteleiro a se transformar para implementar no cerne das operações hoteleiras, os três principais pilares da sustentabilidade: o econômico, o social e o ambiental, visando a redução de riscos, redução de custos, aumento das receitas e fortalecimento da marca. O presente artigo tem como proposta ampliar os conhecimentos acerca da gestão de marcas verdes no setor hoteleiro. O estudo aborda aspectos teóricos sobretudo acerca do turismo sustentável e da gestão de marcas verdes, além de um estudo de campo da gestão de marcas verdes no setor hoteleiro de Brasília. UFSC - Federal University of Santa Catarina2015-09-102023-05-29T21:21:18Z2023-05-29T21:21:18Zinfo:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/113110.29183/2447-3073.MIX2015.v1.n1.76-88https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246123Mix Sustentável; Vol. 1 No. 1 (2015): Mix Sustentável (edição regular); 76-88MIX Sustentável; v. 1 n. 1 (2015): Mix Sustentável (edição regular); 76-882447-30732447-0899reponame:Repositório Institucional da UFSCinstname:Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)instacron:UFSCporhttps://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131/512NacionalNacionalCopyright (c) 2015 MIX Sustentávelhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessSchlemper, Paula FelipeBarbosa, Jackeline do Socorro BenassulyNascimento, Marcely Ferreira2023-05-29T21:21:18Zoai:repositorio.ufsc.br:123456789/246123Repositório InstitucionalPUBhttp://150.162.242.35/oai/requestopendoar:23732023-05-29T21:21:18Repositório Institucional da UFSC - Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)false
dc.title.none.fl_str_mv MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO: MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR
title MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
spellingShingle MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
Schlemper, Paula Felipe
Gestão de marcas
Marcas verdes
Sustentabilidade
Brand management
green marks
sustainability
title_short MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
title_full MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
title_fullStr MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
title_full_unstemmed MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
title_sort MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
author Schlemper, Paula Felipe
author_facet Schlemper, Paula Felipe
Barbosa, Jackeline do Socorro Benassuly
Nascimento, Marcely Ferreira
author_role author
author2 Barbosa, Jackeline do Socorro Benassuly
Nascimento, Marcely Ferreira
author2_role author
author
dc.contributor.author.fl_str_mv Schlemper, Paula Felipe
Barbosa, Jackeline do Socorro Benassuly
Nascimento, Marcely Ferreira
dc.subject.por.fl_str_mv Gestão de marcas
Marcas verdes
Sustentabilidade
Brand management
green marks
sustainability
topic Gestão de marcas
Marcas verdes
Sustentabilidade
Brand management
green marks
sustainability
description The incompatibility between sustainable development and production and consumptionpatterns suggests that organizations incorporate sustainable management practices into their businesses, in order to reconcile theeconomic growth with environmental and social issues. The demands of different customer profiles at all times force the hotel sector to transform itself to implement it at the heart of operations hotels, the three main pillars of sustainability: economic, social and environmental, aiming atrisk reduction, cost reduction, revenue increase and brand strengthening.
publishDate 2015
dc.date.none.fl_str_mv 2015-09-10
2023-05-29T21:21:18Z
2023-05-29T21:21:18Z
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131
10.29183/2447-3073.MIX2015.v1.n1.76-88
https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246123
url https://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131
https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246123
identifier_str_mv 10.29183/2447-3073.MIX2015.v1.n1.76-88
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131/512
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2015 MIX Sustentável
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2015 MIX Sustentável
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.coverage.none.fl_str_mv Nacional
Nacional
dc.publisher.none.fl_str_mv UFSC - Federal University of Santa Catarina
publisher.none.fl_str_mv UFSC - Federal University of Santa Catarina
dc.source.none.fl_str_mv Mix Sustentável; Vol. 1 No. 1 (2015): Mix Sustentável (edição regular); 76-88
MIX Sustentável; v. 1 n. 1 (2015): Mix Sustentável (edição regular); 76-88
2447-3073
2447-0899
reponame:Repositório Institucional da UFSC
instname:Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)
instacron:UFSC
instname_str Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)
instacron_str UFSC
institution UFSC
reponame_str Repositório Institucional da UFSC
collection Repositório Institucional da UFSC
repository.name.fl_str_mv Repositório Institucional da UFSC - Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)
repository.mail.fl_str_mv
_version_ 1808651997423861760