MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2015 |
Outros Autores: | , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Repositório Institucional da UFSC |
Texto Completo: | https://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131 https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246123 |
Resumo: | The incompatibility between sustainable development and production and consumptionpatterns suggests that organizations incorporate sustainable management practices into their businesses, in order to reconcile theeconomic growth with environmental and social issues. The demands of different customer profiles at all times force the hotel sector to transform itself to implement it at the heart of operations hotels, the three main pillars of sustainability: economic, social and environmental, aiming atrisk reduction, cost reduction, revenue increase and brand strengthening. |
id |
UFSC_b77de5c9f6724b6f37799bba5ce7dfd4 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:repositorio.ufsc.br:123456789/246123 |
network_acronym_str |
UFSC |
network_name_str |
Repositório Institucional da UFSC |
repository_id_str |
2373 |
spelling |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIROGESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO: MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTORGestão de marcasMarcas verdesSustentabilidadeBrand managementgreen markssustainabilityThe incompatibility between sustainable development and production and consumptionpatterns suggests that organizations incorporate sustainable management practices into their businesses, in order to reconcile theeconomic growth with environmental and social issues. The demands of different customer profiles at all times force the hotel sector to transform itself to implement it at the heart of operations hotels, the three main pillars of sustainability: economic, social and environmental, aiming atrisk reduction, cost reduction, revenue increase and brand strengthening.A incompatibilidade entre desenvolvimento sustentável e os padrões de produção e consumo, sugere que as organizações incorporem práticas de gestão sustentável nos seus negócios, de forma a conciliar o crescimento econômico com as questões ambientais e sociais. As exigências de diferentes perfis de clientes a todo o momento, força o setor hoteleiro a se transformar para implementar no cerne das operações hoteleiras, os três principais pilares da sustentabilidade: o econômico, o social e o ambiental, visando a redução de riscos, redução de custos, aumento das receitas e fortalecimento da marca. O presente artigo tem como proposta ampliar os conhecimentos acerca da gestão de marcas verdes no setor hoteleiro. O estudo aborda aspectos teóricos sobretudo acerca do turismo sustentável e da gestão de marcas verdes, além de um estudo de campo da gestão de marcas verdes no setor hoteleiro de Brasília. UFSC - Federal University of Santa Catarina2015-09-102023-05-29T21:21:18Z2023-05-29T21:21:18Zinfo:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/113110.29183/2447-3073.MIX2015.v1.n1.76-88https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246123Mix Sustentável; Vol. 1 No. 1 (2015): Mix Sustentável (edição regular); 76-88MIX Sustentável; v. 1 n. 1 (2015): Mix Sustentável (edição regular); 76-882447-30732447-0899reponame:Repositório Institucional da UFSCinstname:Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)instacron:UFSCporhttps://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131/512NacionalNacionalCopyright (c) 2015 MIX Sustentávelhttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessSchlemper, Paula FelipeBarbosa, Jackeline do Socorro BenassulyNascimento, Marcely Ferreira2023-05-29T21:21:18Zoai:repositorio.ufsc.br:123456789/246123Repositório InstitucionalPUBhttp://150.162.242.35/oai/requestopendoar:23732023-05-29T21:21:18Repositório Institucional da UFSC - Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO: MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR |
title |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO |
spellingShingle |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO Schlemper, Paula Felipe Gestão de marcas Marcas verdes Sustentabilidade Brand management green marks sustainability |
title_short |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO |
title_full |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO |
title_fullStr |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO |
title_full_unstemmed |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO |
title_sort |
MANAGEMENT OF GREEN BRANDS IN HOTEL SECTOR: GESTÃO DE MARCAS VERDES NO SETOR HOTELEIRO |
author |
Schlemper, Paula Felipe |
author_facet |
Schlemper, Paula Felipe Barbosa, Jackeline do Socorro Benassuly Nascimento, Marcely Ferreira |
author_role |
author |
author2 |
Barbosa, Jackeline do Socorro Benassuly Nascimento, Marcely Ferreira |
author2_role |
author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Schlemper, Paula Felipe Barbosa, Jackeline do Socorro Benassuly Nascimento, Marcely Ferreira |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Gestão de marcas Marcas verdes Sustentabilidade Brand management green marks sustainability |
topic |
Gestão de marcas Marcas verdes Sustentabilidade Brand management green marks sustainability |
description |
The incompatibility between sustainable development and production and consumptionpatterns suggests that organizations incorporate sustainable management practices into their businesses, in order to reconcile theeconomic growth with environmental and social issues. The demands of different customer profiles at all times force the hotel sector to transform itself to implement it at the heart of operations hotels, the three main pillars of sustainability: economic, social and environmental, aiming atrisk reduction, cost reduction, revenue increase and brand strengthening. |
publishDate |
2015 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2015-09-10 2023-05-29T21:21:18Z 2023-05-29T21:21:18Z |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131 10.29183/2447-3073.MIX2015.v1.n1.76-88 https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246123 |
url |
https://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131 https://repositorio.ufsc.br/handle/123456789/246123 |
identifier_str_mv |
10.29183/2447-3073.MIX2015.v1.n1.76-88 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://ojs.sites.ufsc.br/index.php/mixsustentavel/article/view/1131/512 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2015 MIX Sustentável https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2015 MIX Sustentável https://creativecommons.org/licenses/by/4.0 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.coverage.none.fl_str_mv |
Nacional Nacional |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
UFSC - Federal University of Santa Catarina |
publisher.none.fl_str_mv |
UFSC - Federal University of Santa Catarina |
dc.source.none.fl_str_mv |
Mix Sustentável; Vol. 1 No. 1 (2015): Mix Sustentável (edição regular); 76-88 MIX Sustentável; v. 1 n. 1 (2015): Mix Sustentável (edição regular); 76-88 2447-3073 2447-0899 reponame:Repositório Institucional da UFSC instname:Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC) instacron:UFSC |
instname_str |
Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC) |
instacron_str |
UFSC |
institution |
UFSC |
reponame_str |
Repositório Institucional da UFSC |
collection |
Repositório Institucional da UFSC |
repository.name.fl_str_mv |
Repositório Institucional da UFSC - Universidade Federal de Santa Catarina (UFSC) |
repository.mail.fl_str_mv |
|
_version_ |
1808651997423861760 |