History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Moreira Gomes Pommer , Roselene
Data de Publicação: 2022
Outros Autores: Moreira Gomes Pommer, Roselene
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista Cenário
Texto Completo: https://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413
Resumo: This article is the result of reviews of bibliographies referring to the emergence of gastronomy courses in the context of Professional and Technological Education, historically understood as an education for the training of workers. Through research in books, scientific articles and documents, we sought to understand the social role of the gastronomy professional and how courses in this area prepare professionals for the world of work.
id UNB-26_2c8dc7dad33a022ef2a7813bd3a2e24e
oai_identifier_str oai:ojs.pkp.sfu.ca:article/39413
network_acronym_str UNB-26
network_name_str Revista Cenário
repository_id_str
spelling History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological EducationHistoria de los cursos de la Gastronomía en el contexto de la Educación Profesional y Tecnológica BrasileñaHistória dos cursos de Gastronomia no contexto da Educação Profissional e Tecnológica BrasileiraGastronomiaHistóriaEducação Profissional e TecnológicaThis article is the result of reviews of bibliographies referring to the emergence of gastronomy courses in the context of Professional and Technological Education, historically understood as an education for the training of workers. Through research in books, scientific articles and documents, we sought to understand the social role of the gastronomy professional and how courses in this area prepare professionals for the world of work.Este artículo es el resultado de revisiones bibliográficas referentes al surgimiento de los cursos de gastronomía en el contexto de la Educación Profesional y Tecnológica, entendida históricamente como una educación para la formación de los trabajadores. A través de la investigación en libros, artículos científicos y documentos, se buscó comprender el rol social del profesional de la gastronomía y cómo los cursos en esta área preparan a los profesionales para el mundo laboral.O presente artigo é o resultado de revisões de bibliografias referentes ao surgimento dos cursos de gastronomia no cenário da Educação profissional e Tecnológica, compreendida historicamente como uma educação para a formação dos trabalhadores. Buscou-se através de pesquisas em livros, artigos científicos e documentos, compreender o papel social do profissional da gastronomia e de que forma os cursos desta área preparam os profissionais para o mundo do trabalho.Centro de Excelência em Turismo (CET) - Universidade de Brasília (UnB)2022-06-22info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/3941310.26512/revcenario.v10i1.39413Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 No. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 Núm. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 No. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território ; v. 10 n. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 N.º 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-852318-856110.26512/revistacenario.v10i1reponame:Revista Cenárioinstname:Universidade de Brasília (UnB)instacron:UNBporhttps://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413/33407Copyright (c) 2022 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessMoreira Gomes Pommer , Roselene Moreira Gomes Pommer, Roselene 2024-04-06T11:46:18Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/39413Revistahttp://periodicos.unb.br/index.php/revistacenariohttp://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/oai||revistacenario.cet.unb@gmail.com2318-85612318-8561opendoar:2024-04-06T11:46:18Revista Cenário - Universidade de Brasília (UnB)false
dc.title.none.fl_str_mv History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
Historia de los cursos de la Gastronomía en el contexto de la Educación Profesional y Tecnológica Brasileña
História dos cursos de Gastronomia no contexto da Educação Profissional e Tecnológica Brasileira
title History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
spellingShingle History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
Moreira Gomes Pommer , Roselene
Gastronomia
História
Educação Profissional e Tecnológica
title_short History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
title_full History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
title_fullStr History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
title_full_unstemmed History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
title_sort History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
author Moreira Gomes Pommer , Roselene
author_facet Moreira Gomes Pommer , Roselene
Moreira Gomes Pommer, Roselene
author_role author
author2 Moreira Gomes Pommer, Roselene
author2_role author
dc.contributor.author.fl_str_mv Moreira Gomes Pommer , Roselene
Moreira Gomes Pommer, Roselene
dc.subject.por.fl_str_mv Gastronomia
História
Educação Profissional e Tecnológica
topic Gastronomia
História
Educação Profissional e Tecnológica
description This article is the result of reviews of bibliographies referring to the emergence of gastronomy courses in the context of Professional and Technological Education, historically understood as an education for the training of workers. Through research in books, scientific articles and documents, we sought to understand the social role of the gastronomy professional and how courses in this area prepare professionals for the world of work.
publishDate 2022
dc.date.none.fl_str_mv 2022-06-22
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413
10.26512/revcenario.v10i1.39413
url https://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413
identifier_str_mv 10.26512/revcenario.v10i1.39413
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413/33407
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2022 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2022 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Centro de Excelência em Turismo (CET) - Universidade de Brasília (UnB)
publisher.none.fl_str_mv Centro de Excelência em Turismo (CET) - Universidade de Brasília (UnB)
dc.source.none.fl_str_mv Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 No. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85
Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 Núm. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85
Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 No. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85
Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território ; v. 10 n. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85
Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 N.º 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85
2318-8561
10.26512/revistacenario.v10i1
reponame:Revista Cenário
instname:Universidade de Brasília (UnB)
instacron:UNB
instname_str Universidade de Brasília (UnB)
instacron_str UNB
institution UNB
reponame_str Revista Cenário
collection Revista Cenário
repository.name.fl_str_mv Revista Cenário - Universidade de Brasília (UnB)
repository.mail.fl_str_mv ||revistacenario.cet.unb@gmail.com
_version_ 1797231710416404480