History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2022 |
Outros Autores: | |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista Cenário |
Texto Completo: | https://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413 |
Resumo: | This article is the result of reviews of bibliographies referring to the emergence of gastronomy courses in the context of Professional and Technological Education, historically understood as an education for the training of workers. Through research in books, scientific articles and documents, we sought to understand the social role of the gastronomy professional and how courses in this area prepare professionals for the world of work. |
id |
UNB-26_2c8dc7dad33a022ef2a7813bd3a2e24e |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.pkp.sfu.ca:article/39413 |
network_acronym_str |
UNB-26 |
network_name_str |
Revista Cenário |
repository_id_str |
|
spelling |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological EducationHistoria de los cursos de la Gastronomía en el contexto de la Educación Profesional y Tecnológica BrasileñaHistória dos cursos de Gastronomia no contexto da Educação Profissional e Tecnológica BrasileiraGastronomiaHistóriaEducação Profissional e TecnológicaThis article is the result of reviews of bibliographies referring to the emergence of gastronomy courses in the context of Professional and Technological Education, historically understood as an education for the training of workers. Through research in books, scientific articles and documents, we sought to understand the social role of the gastronomy professional and how courses in this area prepare professionals for the world of work.Este artículo es el resultado de revisiones bibliográficas referentes al surgimiento de los cursos de gastronomía en el contexto de la Educación Profesional y Tecnológica, entendida históricamente como una educación para la formación de los trabajadores. A través de la investigación en libros, artículos científicos y documentos, se buscó comprender el rol social del profesional de la gastronomía y cómo los cursos en esta área preparan a los profesionales para el mundo laboral.O presente artigo é o resultado de revisões de bibliografias referentes ao surgimento dos cursos de gastronomia no cenário da Educação profissional e Tecnológica, compreendida historicamente como uma educação para a formação dos trabalhadores. Buscou-se através de pesquisas em livros, artigos científicos e documentos, compreender o papel social do profissional da gastronomia e de que forma os cursos desta área preparam os profissionais para o mundo do trabalho.Centro de Excelência em Turismo (CET) - Universidade de Brasília (UnB)2022-06-22info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/3941310.26512/revcenario.v10i1.39413Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 No. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 Núm. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 No. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território ; v. 10 n. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 N.º 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-852318-856110.26512/revistacenario.v10i1reponame:Revista Cenárioinstname:Universidade de Brasília (UnB)instacron:UNBporhttps://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413/33407Copyright (c) 2022 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessMoreira Gomes Pommer , Roselene Moreira Gomes Pommer, Roselene 2024-04-06T11:46:18Zoai:ojs.pkp.sfu.ca:article/39413Revistahttp://periodicos.unb.br/index.php/revistacenariohttp://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/oai||revistacenario.cet.unb@gmail.com2318-85612318-8561opendoar:2024-04-06T11:46:18Revista Cenário - Universidade de Brasília (UnB)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education Historia de los cursos de la Gastronomía en el contexto de la Educación Profesional y Tecnológica Brasileña História dos cursos de Gastronomia no contexto da Educação Profissional e Tecnológica Brasileira |
title |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education |
spellingShingle |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education Moreira Gomes Pommer , Roselene Gastronomia História Educação Profissional e Tecnológica |
title_short |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education |
title_full |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education |
title_fullStr |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education |
title_full_unstemmed |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education |
title_sort |
History of Gastronomy courses in the context of Brazilian Professional and Technological Education |
author |
Moreira Gomes Pommer , Roselene |
author_facet |
Moreira Gomes Pommer , Roselene Moreira Gomes Pommer, Roselene |
author_role |
author |
author2 |
Moreira Gomes Pommer, Roselene |
author2_role |
author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Moreira Gomes Pommer , Roselene Moreira Gomes Pommer, Roselene |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Gastronomia História Educação Profissional e Tecnológica |
topic |
Gastronomia História Educação Profissional e Tecnológica |
description |
This article is the result of reviews of bibliographies referring to the emergence of gastronomy courses in the context of Professional and Technological Education, historically understood as an education for the training of workers. Through research in books, scientific articles and documents, we sought to understand the social role of the gastronomy professional and how courses in this area prepare professionals for the world of work. |
publishDate |
2022 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2022-06-22 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413 10.26512/revcenario.v10i1.39413 |
url |
https://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413 |
identifier_str_mv |
10.26512/revcenario.v10i1.39413 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://periodicos.unb.br/index.php/revistacenario/article/view/39413/33407 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2022 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0 info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2022 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0 |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Centro de Excelência em Turismo (CET) - Universidade de Brasília (UnB) |
publisher.none.fl_str_mv |
Centro de Excelência em Turismo (CET) - Universidade de Brasília (UnB) |
dc.source.none.fl_str_mv |
Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 No. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 Núm. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 No. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território ; v. 10 n. 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85 Cenário: Revista Interdisciplinar em Turismo e Território; Vol. 10 N.º 1 (2022): Desde 2022 em fluxo contínuo; 73-85 2318-8561 10.26512/revistacenario.v10i1 reponame:Revista Cenário instname:Universidade de Brasília (UnB) instacron:UNB |
instname_str |
Universidade de Brasília (UnB) |
instacron_str |
UNB |
institution |
UNB |
reponame_str |
Revista Cenário |
collection |
Revista Cenário |
repository.name.fl_str_mv |
Revista Cenário - Universidade de Brasília (UnB) |
repository.mail.fl_str_mv |
||revistacenario.cet.unb@gmail.com |
_version_ |
1797231710416404480 |