Caracterização do consumidor de carne de frango e de ovos de aves de granja pela população do município de Olho d’Água/PB, Brasil
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Data de Publicação: | 2020 |
Outros Autores: | , , , |
Tipo de documento: | Artigo |
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Título da fonte: | Diversitas Journal |
Texto Completo: | https://diversitasjournal.com.br/diversitas_journal/article/view/1053 |
Resumo: | Knowing the profile of consumers allows us to guide production work and direct the marketing process. The objective of this study was to evaluate the characteristics of poultry meat and poultry egg consumers in the city of Olho d´Água - Paraíba. Ninety-three semi-structured questionnaires were administered from August to November 2019. Of the respondents, 58% were female and 42% male, aged between eighteen and over sixty years old and incomplete elementary school (42.22%). The family income indicated was less than one minimum wage (54%). The preference for beef is predominant (44%). Most respondents (94%) said they consume chicken meat, although 91% of them believe it contains hormones. The consumption of chicken meat occurs fortnightly (34%). The preference is for the purchase of ready-made meat cuts (51%). Regarding the consumption of meat products made from chicken meat, there is a predominance of sausage consumption (33.30%). Consumers at the time of purchase take into consideration the price (40%) and the hygiene of the place (20%). Most respondents (57%) consume eggs daily (48%), with preference for white shell eggs (72%). The main reason cited by 43% of respondents who claimed not to consume eggs because of cholesterol (55%). Evaluating the factors that influence the time of purchase, 39% of respondents said that price exerts the most influence on purchase, followed by shell color (25%) and egg size (20%). |
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Caracterização do consumidor de carne de frango e de ovos de aves de granja pela população do município de Olho d’Água/PB, BrasilKnowing the profile of consumers allows us to guide production work and direct the marketing process. The objective of this study was to evaluate the characteristics of poultry meat and poultry egg consumers in the city of Olho d´Água - Paraíba. Ninety-three semi-structured questionnaires were administered from August to November 2019. Of the respondents, 58% were female and 42% male, aged between eighteen and over sixty years old and incomplete elementary school (42.22%). The family income indicated was less than one minimum wage (54%). The preference for beef is predominant (44%). Most respondents (94%) said they consume chicken meat, although 91% of them believe it contains hormones. The consumption of chicken meat occurs fortnightly (34%). The preference is for the purchase of ready-made meat cuts (51%). Regarding the consumption of meat products made from chicken meat, there is a predominance of sausage consumption (33.30%). Consumers at the time of purchase take into consideration the price (40%) and the hygiene of the place (20%). Most respondents (57%) consume eggs daily (48%), with preference for white shell eggs (72%). The main reason cited by 43% of respondents who claimed not to consume eggs because of cholesterol (55%). Evaluating the factors that influence the time of purchase, 39% of respondents said that price exerts the most influence on purchase, followed by shell color (25%) and egg size (20%).O conhecimento do perfil dos consumidores permite orientar o trabalho de produção e direcionar o processo de comercialização. Objetivou-se avaliar as características dos consumidores de carne de frango e ovos de aves de granja na cidade de Olho d’Água - Paraíba. Foram aplicados 93 questionários semi-estruturados, durante os meses de agosto a novembro de 2019. Dos entrevistados, 58% indivíduos eram do sexo feminino e 42% do sexo masculino, com idade variando entre dezoito e mais de sessenta anos e ensino fundamental incompleto (42,22%). O rendimento familiar apontado foi de menos de um salário mínimo (54%). A preferência pela carne bovina é predominante (44%). A maioria dos entrevistados (94%) afirmaram consumir carne de frango, apesar de 91% destes acreditarem que esta contém hormônios. O consumo da carne de frango ocorre quinzenalmente (34%). A preferência é pela compra dos cortes cárneos prontos (51%). Em relação ao consumo de produtos cárneos elaborados a partir da carne de frango, observa-se a predominância no consumo da linguiça (33,30%). Os consumidores no momento da compra levam em consideração o preço (40%) e a higiene do local (20%). A maioria dos entrevistados (57%) consomem ovos diariamente (48%), com preferência pelos ovos da casca branca (72%). O motivo principal citado pelos 43% dos entrevistados que alegaram não consumir ovo por causa do colesterol (55%). Avaliando os fatores que influenciam na hora da compra, 39% dos entrevistados, responderam que o preço exerce maior influência na compra, seguido pela cor da casca (25%) e o tamanho do ovo (20%).Universidade Estadual de Alagoas - Eduneal2020-07-07info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionAvaliados pelos paresapplication/pdfhttps://diversitasjournal.com.br/diversitas_journal/article/view/105310.17648/diversitas-journal-v5i3-1053Diversitas Journal; v. 5 n. 3 (2020): Redes sociais asseguram o desenvolvimento; 2152-21642525-521510.17648/diversitas-journal-v5i3reponame:Diversitas Journalinstname:Universidade Estadual de Alagoas (UNEAL)instacron:UNEALporhttps://diversitasjournal.com.br/diversitas_journal/article/view/1053/1081Copyright (c) 2020 Rosa Maria dos Santos Pessoa, Dinah Correia da Cunha Castro Costa, Anderson Antonio Ferreira da Silva, Cleyton de Almeida Araújo, Glayciane Costa Goishttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0info:eu-repo/semantics/openAccessPessoa, Rosa Maria dos SantosCosta, Dinah Correia da Cunha Castro Ferreira da Silva, Anderson AntonioAraújo, Cleyton de AlmeidaGois, Glayciane Costa2021-08-19T18:16:19Zoai:ojs.emnuvens.com.br:article/1053Revistahttps://diversitasjournal.com.br/diversitas_journal/indexPUBhttps://www.e-publicacoes.uerj.br/index.php/muralinternacional/oairevistadiversitasjournal@gmail.com2525-52152525-5215opendoar:2023-01-13T09:47:04.732943Diversitas Journal - Universidade Estadual de Alagoas (UNEAL)false |
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