The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
Autor(a) principal: | |
---|---|
Data de Publicação: | 2014 |
Outros Autores: | , , |
Tipo de documento: | Artigo |
Idioma: | por |
Título da fonte: | Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS |
Texto Completo: | https://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846 |
Resumo: | This article has characterized and identified the operational flows of the production chain of organic mushrooms on a small property in the Federal District that produces and industrializes the organic mushroom. This is an exploratory research, which used case study as a research method. The study was done for a better understanding of the processes of a rural property that operates integrating the links in the entire production chain so as to overcome the difficulties inherent in its disorganization. As a result, the article presented the characterization of the property and a description of the production chain of organic mushrooms in the Federal District, as well as the opportunities and difficulties faced by the farmer in question during the entire production process. |
id |
UNINOVE-3_802fadff3e12e9dcff76e3fa6cb2dbc5 |
---|---|
oai_identifier_str |
oai:ojs.periodicos.uninove.br:article/9846 |
network_acronym_str |
UNINOVE-3 |
network_name_str |
Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS |
repository_id_str |
|
spelling |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses CompanyCadena de Producción de Champiñón Orgánico: El Estudio de la Empresa de Champiñones BrasileñosCadeia de Produção do Cogumelo Orgânico: O Estudo de Caso da Empresa Cogumelos BrasiliensesOrganic mushroomProduction ChainFederal District.Champiñón OrgánicoCadena de producciónDistrito FederalCogumelo orgânicocadeia de produçãoDistrito Federal.This article has characterized and identified the operational flows of the production chain of organic mushrooms on a small property in the Federal District that produces and industrializes the organic mushroom. This is an exploratory research, which used case study as a research method. The study was done for a better understanding of the processes of a rural property that operates integrating the links in the entire production chain so as to overcome the difficulties inherent in its disorganization. As a result, the article presented the characterization of the property and a description of the production chain of organic mushrooms in the Federal District, as well as the opportunities and difficulties faced by the farmer in question during the entire production process.En este artículo se caracterizó e identificó los flujos operativos de la cadena de producción de champiñones orgánicos en una pequeña granja en el Distrito Federal, que produce y industrializa champiñones orgánicos. Se trata de un estudio exploratorio, que utilizó como estudio de caso el método de la investigación.El estudio se realizó para comprender mejor los procesos de una granja rural que opera la integración de los eslabones de la cadena de suministro en la búsqueda de superar las dificultades inherentes a su desorganización. Como resultado de ello, el documento presenta la caracterización de la propiedad y una descripción de la cadena de producción de champiñones orgánicos en la región del Distrito Federal, y de las oportunidades y dificultades que enfrenta el agricultor durante todo el proceso de producción.Este artigo caracterizou e identificou os fluxos operacionais da cadeia de produção de cogumelos orgânicos em uma pequena propriedade rural no Distrito Federal, que além de produzi-lo, o industrializa. Trata-se de uma pesquisa exploratória, que utilizou como método de pesquisa o estudo de caso, feito visando compreender melhor os processos de uma propriedade rural que atua integrando todos os elos da cadeia produtiva na busca de superar as dificuldades inerentes à sua desorganização. Como resultados, o artigo apresentou a caracterização da propriedade e a descrição dos elos da cadeia produtiva de cogumelos orgânicos na região do Distrito Federal, além das oportunidades e dificuldades enfrentadas pelo produtor rural em questão durante todo o processo produtivo.Universidade Nove de Julho - UNINOVE2014-04-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.uninove.br/geas/article/view/984610.5585/geas.v3i1.77Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade; v. 3 n. 1 (2014): Janeiro - Abril; 139-1532316-9834reponame:Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeASinstname:Universidade Nove de Julho (UNINOVE)instacron:UNINOVEporhttps://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846/4548Copyright (c) 2018 Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidadeinfo:eu-repo/semantics/openAccessAzevedo, Denise Barros deOsorio, Raissa Macedo LacerdaCardoso, Bruna BeirigoCarvalho, Regyane de Queiroz2018-12-05T03:50:26Zoai:ojs.periodicos.uninove.br:article/9846Revistahttps://periodicos.uninove.br/geasONGhttps://periodicos.uninove.br/geas/oai||journalgeas@gmail.com2316-98342316-9834opendoar:2018-12-05T03:50:26Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS - Universidade Nove de Julho (UNINOVE)false |
dc.title.none.fl_str_mv |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company Cadena de Producción de Champiñón Orgánico: El Estudio de la Empresa de Champiñones Brasileños Cadeia de Produção do Cogumelo Orgânico: O Estudo de Caso da Empresa Cogumelos Brasilienses |
title |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company |
spellingShingle |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company Azevedo, Denise Barros de Organic mushroom Production Chain Federal District. Champiñón Orgánico Cadena de producción Distrito Federal Cogumelo orgânico cadeia de produção Distrito Federal. |
title_short |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company |
title_full |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company |
title_fullStr |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company |
title_full_unstemmed |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company |
title_sort |
The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company |
author |
Azevedo, Denise Barros de |
author_facet |
Azevedo, Denise Barros de Osorio, Raissa Macedo Lacerda Cardoso, Bruna Beirigo Carvalho, Regyane de Queiroz |
author_role |
author |
author2 |
Osorio, Raissa Macedo Lacerda Cardoso, Bruna Beirigo Carvalho, Regyane de Queiroz |
author2_role |
author author author |
dc.contributor.author.fl_str_mv |
Azevedo, Denise Barros de Osorio, Raissa Macedo Lacerda Cardoso, Bruna Beirigo Carvalho, Regyane de Queiroz |
dc.subject.por.fl_str_mv |
Organic mushroom Production Chain Federal District. Champiñón Orgánico Cadena de producción Distrito Federal Cogumelo orgânico cadeia de produção Distrito Federal. |
topic |
Organic mushroom Production Chain Federal District. Champiñón Orgánico Cadena de producción Distrito Federal Cogumelo orgânico cadeia de produção Distrito Federal. |
description |
This article has characterized and identified the operational flows of the production chain of organic mushrooms on a small property in the Federal District that produces and industrializes the organic mushroom. This is an exploratory research, which used case study as a research method. The study was done for a better understanding of the processes of a rural property that operates integrating the links in the entire production chain so as to overcome the difficulties inherent in its disorganization. As a result, the article presented the characterization of the property and a description of the production chain of organic mushrooms in the Federal District, as well as the opportunities and difficulties faced by the farmer in question during the entire production process. |
publishDate |
2014 |
dc.date.none.fl_str_mv |
2014-04-01 |
dc.type.driver.fl_str_mv |
info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
format |
article |
status_str |
publishedVersion |
dc.identifier.uri.fl_str_mv |
https://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846 10.5585/geas.v3i1.77 |
url |
https://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846 |
identifier_str_mv |
10.5585/geas.v3i1.77 |
dc.language.iso.fl_str_mv |
por |
language |
por |
dc.relation.none.fl_str_mv |
https://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846/4548 |
dc.rights.driver.fl_str_mv |
Copyright (c) 2018 Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade info:eu-repo/semantics/openAccess |
rights_invalid_str_mv |
Copyright (c) 2018 Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade |
eu_rights_str_mv |
openAccess |
dc.format.none.fl_str_mv |
application/pdf |
dc.publisher.none.fl_str_mv |
Universidade Nove de Julho - UNINOVE |
publisher.none.fl_str_mv |
Universidade Nove de Julho - UNINOVE |
dc.source.none.fl_str_mv |
Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade; v. 3 n. 1 (2014): Janeiro - Abril; 139-153 2316-9834 reponame:Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS instname:Universidade Nove de Julho (UNINOVE) instacron:UNINOVE |
instname_str |
Universidade Nove de Julho (UNINOVE) |
instacron_str |
UNINOVE |
institution |
UNINOVE |
reponame_str |
Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS |
collection |
Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS |
repository.name.fl_str_mv |
Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS - Universidade Nove de Julho (UNINOVE) |
repository.mail.fl_str_mv |
||journalgeas@gmail.com |
_version_ |
1800217233473929216 |