The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company

Detalhes bibliográficos
Autor(a) principal: Azevedo, Denise Barros de
Data de Publicação: 2014
Outros Autores: Osorio, Raissa Macedo Lacerda, Cardoso, Bruna Beirigo, Carvalho, Regyane de Queiroz
Tipo de documento: Artigo
Idioma: por
Título da fonte: Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS
Texto Completo: https://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846
Resumo: This article has characterized and identified the operational flows of the production chain of organic mushrooms on a small property in the Federal District that produces and industrializes the organic mushroom. This is an exploratory research, which used case study as a research method. The study was done for a better understanding of the processes of a rural property that operates integrating the links in the entire production chain so as to overcome the difficulties inherent in its disorganization. As a result, the article presented the characterization of the property and a description of the production chain of organic mushrooms in the Federal District, as well as the opportunities and difficulties faced by the farmer in question during the entire production process.
id UNINOVE-3_802fadff3e12e9dcff76e3fa6cb2dbc5
oai_identifier_str oai:ojs.periodicos.uninove.br:article/9846
network_acronym_str UNINOVE-3
network_name_str Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS
repository_id_str
spelling The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses CompanyCadena de Producción de Champiñón Orgánico: El Estudio de la Empresa de Champiñones BrasileñosCadeia de Produção do Cogumelo Orgânico: O Estudo de Caso da Empresa Cogumelos BrasiliensesOrganic mushroomProduction ChainFederal District.Champiñón OrgánicoCadena de producciónDistrito FederalCogumelo orgânicocadeia de produçãoDistrito Federal.This article has characterized and identified the operational flows of the production chain of organic mushrooms on a small property in the Federal District that produces and industrializes the organic mushroom. This is an exploratory research, which used case study as a research method. The study was done for a better understanding of the processes of a rural property that operates integrating the links in the entire production chain so as to overcome the difficulties inherent in its disorganization. As a result, the article presented the characterization of the property and a description of the production chain of organic mushrooms in the Federal District, as well as the opportunities and difficulties faced by the farmer in question during the entire production process.En este artículo se caracterizó e identificó los flujos operativos de la cadena de producción de champiñones orgánicos en una pequeña granja en el Distrito Federal, que produce y industrializa champiñones orgánicos. Se trata de un estudio exploratorio, que utilizó como estudio de caso el método de la investigación.El estudio se realizó para comprender mejor los procesos de una granja rural que opera la integración de los eslabones de la cadena de suministro en la búsqueda de superar las dificultades inherentes a su desorganización. Como resultado de ello, el documento presenta la caracterización de la propiedad y una descripción de la cadena de producción de champiñones orgánicos en la región del Distrito Federal, y de las oportunidades y dificultades que enfrenta el agricultor durante todo el proceso de producción.Este artigo caracterizou e identificou os fluxos operacionais da cadeia de produção de cogumelos orgânicos em uma pequena propriedade rural no Distrito Federal, que além de produzi-lo, o industrializa. Trata-se de uma pesquisa exploratória, que utilizou como método de pesquisa o estudo de caso, feito visando compreender melhor os processos de uma propriedade rural que atua integrando todos os elos da cadeia produtiva na busca de superar as dificuldades inerentes à sua desorganização. Como resultados, o artigo apresentou a caracterização da propriedade e a descrição dos elos da cadeia produtiva de cogumelos orgânicos na região do Distrito Federal, além das oportunidades e dificuldades enfrentadas pelo produtor rural em questão durante todo o processo produtivo.Universidade Nove de Julho - UNINOVE2014-04-01info:eu-repo/semantics/articleinfo:eu-repo/semantics/publishedVersionapplication/pdfhttps://periodicos.uninove.br/geas/article/view/984610.5585/geas.v3i1.77Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade; v. 3 n. 1 (2014): Janeiro - Abril; 139-1532316-9834reponame:Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeASinstname:Universidade Nove de Julho (UNINOVE)instacron:UNINOVEporhttps://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846/4548Copyright (c) 2018 Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidadeinfo:eu-repo/semantics/openAccessAzevedo, Denise Barros deOsorio, Raissa Macedo LacerdaCardoso, Bruna BeirigoCarvalho, Regyane de Queiroz2018-12-05T03:50:26Zoai:ojs.periodicos.uninove.br:article/9846Revistahttps://periodicos.uninove.br/geasONGhttps://periodicos.uninove.br/geas/oai||journalgeas@gmail.com2316-98342316-9834opendoar:2018-12-05T03:50:26Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS - Universidade Nove de Julho (UNINOVE)false
dc.title.none.fl_str_mv The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
Cadena de Producción de Champiñón Orgánico: El Estudio de la Empresa de Champiñones Brasileños
Cadeia de Produção do Cogumelo Orgânico: O Estudo de Caso da Empresa Cogumelos Brasilienses
title The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
spellingShingle The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
Azevedo, Denise Barros de
Organic mushroom
Production Chain
Federal District.
Champiñón Orgánico
Cadena de producción
Distrito Federal
Cogumelo orgânico
cadeia de produção
Distrito Federal.
title_short The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
title_full The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
title_fullStr The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
title_full_unstemmed The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
title_sort The Production Chain of Organic Mushrooms: The Case Study of the Cogumelos Brasilienses Company
author Azevedo, Denise Barros de
author_facet Azevedo, Denise Barros de
Osorio, Raissa Macedo Lacerda
Cardoso, Bruna Beirigo
Carvalho, Regyane de Queiroz
author_role author
author2 Osorio, Raissa Macedo Lacerda
Cardoso, Bruna Beirigo
Carvalho, Regyane de Queiroz
author2_role author
author
author
dc.contributor.author.fl_str_mv Azevedo, Denise Barros de
Osorio, Raissa Macedo Lacerda
Cardoso, Bruna Beirigo
Carvalho, Regyane de Queiroz
dc.subject.por.fl_str_mv Organic mushroom
Production Chain
Federal District.
Champiñón Orgánico
Cadena de producción
Distrito Federal
Cogumelo orgânico
cadeia de produção
Distrito Federal.
topic Organic mushroom
Production Chain
Federal District.
Champiñón Orgánico
Cadena de producción
Distrito Federal
Cogumelo orgânico
cadeia de produção
Distrito Federal.
description This article has characterized and identified the operational flows of the production chain of organic mushrooms on a small property in the Federal District that produces and industrializes the organic mushroom. This is an exploratory research, which used case study as a research method. The study was done for a better understanding of the processes of a rural property that operates integrating the links in the entire production chain so as to overcome the difficulties inherent in its disorganization. As a result, the article presented the characterization of the property and a description of the production chain of organic mushrooms in the Federal District, as well as the opportunities and difficulties faced by the farmer in question during the entire production process.
publishDate 2014
dc.date.none.fl_str_mv 2014-04-01
dc.type.driver.fl_str_mv info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
format article
status_str publishedVersion
dc.identifier.uri.fl_str_mv https://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846
10.5585/geas.v3i1.77
url https://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846
identifier_str_mv 10.5585/geas.v3i1.77
dc.language.iso.fl_str_mv por
language por
dc.relation.none.fl_str_mv https://periodicos.uninove.br/geas/article/view/9846/4548
dc.rights.driver.fl_str_mv Copyright (c) 2018 Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade
info:eu-repo/semantics/openAccess
rights_invalid_str_mv Copyright (c) 2018 Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade
eu_rights_str_mv openAccess
dc.format.none.fl_str_mv application/pdf
dc.publisher.none.fl_str_mv Universidade Nove de Julho - UNINOVE
publisher.none.fl_str_mv Universidade Nove de Julho - UNINOVE
dc.source.none.fl_str_mv Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade; v. 3 n. 1 (2014): Janeiro - Abril; 139-153
2316-9834
reponame:Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS
instname:Universidade Nove de Julho (UNINOVE)
instacron:UNINOVE
instname_str Universidade Nove de Julho (UNINOVE)
instacron_str UNINOVE
institution UNINOVE
reponame_str Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS
collection Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS
repository.name.fl_str_mv Revista de Gestão Ambiental e Sustentabilidade - GeAS - Universidade Nove de Julho (UNINOVE)
repository.mail.fl_str_mv ||journalgeas@gmail.com
_version_ 1800217233473929216